הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 192

עוקבים: 24

החל מאפריל 2014

וַיִּזְרְעוּ שָׂדוֹת וַיִּטְּעוּ כְרָמִים וַיַּעֲשׂוּ פְּרִי תְבוּאָה” ויחכימו אי שם במושב סגולה ויבנו במרכז כל הטוב הזה מסעדה ולא סתם מסעדה אלא מסעדת שף ויקרא שמה “כרמים – מסעדת שף בדרום”.

ובערב קריר באמצע חודש פברואר נכנסנו אל האוטו קרינה ואני והפלגנו דרומה לעוד דייט ששתינו כל כך אוהבות, דייט עמוס באוכל ואלכוהול טוב, כבר בכניסה למסעדה כשניחוח ניצת ההדרים המשכר אפף אותנו הבנו שהולך להיות ערב משובח, לא טעינו!  נכנסו אל המסעדה רחבת הידיים  בעלת העיצוב הכפרי הנקי והצח כשפרחי הסחלב מקשטים אותה  ועל כל היופי הזה מנצח השף סהר רפאל המכין מנות קלאסיות עם נגיעות ים תיכוניות תוך שימת דגש על חומרי גלם טריים ואיכותיים.

רגע לפני שהמנות הראשונות הונחו על שולחננו אסיף המיקסולוג המוכשר אשר עשה פלאים בשייקר ורקח לנו קוקטיילים ויפים למראה.

17361516_10154984650851280_7644237725139512558_n

“גרין לנד” – כוס ירוקה עמוסה בקיוי טרי,  ג’ין ומרטיני ביאנקו טימין ריחני ולסגירה עוקצנית ,פלפל חריף אדום ולוהט.

“קוקו מנגו” – ששוקשק בלהט עם רום, מידורי ,מחית מנגו, בזיליקום רענן ,סרט לימון, מקל קינמון ארומי שפגש מבער ברנר שפתח את ניחוחו ועל כל הטוב הזה קרטיבון פירותי וצונן ואחרי שלגמנו והתענגנו מהצבעים והטעמים המנות הראשונות הונחו על שולחננו .

17361592_10154984650416280_7563741522927249076_n

לחם מהביל שרק התחנן שנטבול אותו בצלוחית שמן הזית הירקרקה שהוכתמה בכתם עדין של סלסה אדומה או בחמאת השום הרכה.

17362748_10154984651181280_8466354510396557698_n

“חציל אציל” – חציל קלוי על להבות שקיבל את טעם הצליה הנהדר על  מצע של  חומוס וטחינה הום מייד  ונוקד בגרגרי חומוס רכים.

17352054_10154984651021280_8060776980540986768_n

מנה טעימה במיוחד של “בקלוואה טלה” אשר הזכירה לי מעט את הפסטייה המרוקאית והמתקתקה מבית סבתא, עלה פילו פריך מלא בבשר טלה מתובל בתבלינים ארומטיים שהוגש עם טחינה גולמית, סילאן ואובק מעט באבקת סוכר ועוטר בשקדים פרוסים.

17362059_10154984650871280_9071976089401652013_n

גולת הכותרת של המנות הראשונות מבחינתי הייתה קערת שקדי הטלה הנימוחים אשר ישבו להם בנחת על קרם תפוחי אדמה קטיפתי ופטריות שימוג’י זעירות ומוקפצות שלרגע לא איבדו את מרקמן והבנתי שעשיתי טעות רצינית כשהצעתי לחברתי לשולחן לטעום (כי היא אף פעם לא טעמה שקדים) ואז הייתי צריכה לחלוק איתה את המנה האלוהית הזו!

17353238_10154984650911280_3675404459157286529_n

ועם התחלה נהדרת שכזאת המשכנו למנה העיקרית שבחרנו רק אחת מהמבחר כי בכל זאת אנחנו נשים ונשים לא אוכלות הרבה ;-) אז הלכנו על סטייק עם עצם טרי טרי באדום בוהק במשקל נוצה של 650 גרם אשר נצלה במידה המדוייקת ונחתך בקלות עם סכין המסור ובשביל להרגיש טוב עם החטא ולהרגיש שאכלנו גם ירקות  בחרנו תוספת של ירקות ירוקים פריכים שהוקפצו בעדינות רבה בשמן זית.

17308973_10154984650651280_6700999781866347099_n

17353089_10154984650721280_2259203111675798109_n

על הקינוח רצינו כבר לוותר אבל לא ויתרנו וטוב שכך כי הקינוח שכבר מוגש 12 שנים במסעדה היה מצויין – “קן קדאיף” אלוהי  מלא בכל טוב הקרוי מוס שוקולד לבן ועליו רוטב פירות יער.

17361936_10154984650601280_4844590884079178800_n (1)

ללא ספק מסעדת כרמים היא אחת המסעדות הטובות שביקרתי בהן, מסוג המסעדות ששווה לנסוע אליהן ממרחקים.

 

* המסעדה פתוחה מיום א’ – שבת בין השעות 09:00-24:00 * מגישה ארוחות בוקר, צהריים וערב * נגישה לנכים * טלפון: 08-8505859 *

17362793_10154984651151280_413258741733480492_n17362816_10154984651296280_5976975475380438698_n

אתר המסעדה: http://cramim-sgula.co.il/

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 3 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה