הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

עוקבים: 24

החל מאפריל 2014

לא מעט דברים צרובים לנו בזכרון, ומידי פעם אנו נזכרים במקומות שהיינו בהם,  ריחות שהרחנו, טעמים שטעמנו וחוויות שחווינו.

פתאום אחרי 35 שנים נזכרתי בטעמו של המרק הטעים  שאכלתי “בגן שקמה” בנצרת עילית, מדי יום הגיע הרכב עמוס  בדליי מתכת עמוסי מרק חם (תודה חגית שהזכרת לי ), בכל יום מרק אחר אבל המרק הזה נחקק עמוק בזכרוני . רודיקה הסייעת הייתה מגישה לנו אותו ואנו היינו שותים אותו עד לכפית האחרונה, טעמו וריחו נצרב לי עמוק בתודעה, נכנסתי למטבח חתכתי, אידיתי ,בישלתי ופיללתי בעיקר שהטעם יהיה דומה. ריח נהדר השתרר בבית, כיביתי את הגז והנה הגיעה טעימת המבחן – אנחת רווחה השתחררה לאויר כמעט אותו הטעם!!! והנה מצאתי עצמי בפרץ נוסטלגיה לגיל 5 הנהדר, לימי הגן העליזים והשמחים .

12065613_10153600977756280_6853472929768232931_n

מרק גריסים וירקות של גן שקמה:

החומרים לסיר 6 ליטר:

1 בצל  חתוך לקוביות

1 גזר חתוך לקוביות

1 קולורובי  חתוך לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות

2 מקלוני סלרי חתוכים לעיגולים

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

כוס וחצי גריסי פנינה שטופים

צרור שמיר קצוץ

מלח, פלפל שחור, מעט כורכום, מעט אבקת מרק עוף.

12065479_10153600977591280_4742685760313428565_n

 

מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים עד לשקיפות את הבצל, מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים קלות, להוסיף את הגריסים וממלאים מים כמעט עד הסוף (סיר שישה ליטרים.

מביאים לרתיחה, להוסיף את התבלינים למעט המלח (את המלח להוסיף לקראת סוף הבישול) וכמובן לא לשכוח את השמיר הקצוץ. מבשלים עד לריכוך הגריסים.

בתאבון :-)

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 4 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה