הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

השעה 19:00 – תיתי, מה את רוצה לארוחת ערב???????????????

17796645_10155038528626280_510083656181932048_n

אמא , תכיני לי ביצה מקושקשת, קצת מלפלפון וקוֹטָז, קשקשתי לה בצלחת והגשתי לה,  אמאאאאאאאאא היא צרחה לי אבל  בא לי על בורקס פטריות!! מה בורקס פטריות??הרמתי את הגבות בפליאה ועל הדרך קיבלתי  עפעפיים מתוחים כמו של אחת שרק יצאה ממכון היופי הקרוב לביתה אחרי מתיחה מכל הכיוונים,  את בכלל לא אוהבת פטריות!
היא נותנת ביס במקושקשת ותוך כדי היא מודיעה לי רשמית שלא בא לה על החביתה כי בא לה כאן ועכשיו קוסקוס עם מרק ואני כאם מרוקאית אותנטית רק בלי צמידי הזהב קמה ומתחילה לקסקס קוסקוס ולמרק מרק והשעה כבר 20:00 ובזמן ההמתנה  להבשלת התבשיל הילדה בוכה שהיא רעבה, מה  בא לך תיתי לנשנש ??????? אמא אני רוצה פרגית!! (כנראה מהרעב היא לא קלטה שאמא שלה גם פרגית) ואם היא מבקשת אני מבצעת!  מבעירה את המנגל במרפסת הסגורה והעשן מתחיל להיתמר ברחבי הבית , סמי הכבאי קורא לי מהטלוויזיה ושואל אם להגיע ואדלה בעלת התחת הטריפוליטאי מבקשת שאכין לה חמגשית ואשלח עם סמי ,  הפרגית מוכנה ואני במראה מעושן מגישה לה את המנה, אמא לא בא לי פרגית אני רוצה…. פה כבר עצרתי אותה והסברתי לה שאמא שלה היא בסך הכל בן אדם בשר ודם ולא סיר האיזיקוק שרק תגידו לו מה לבשל והוא יבשל כי חוץ מלנקות את הבית הוא עושה הכל אבל הכל!!! אופה, מטגן, מבשל, מאדה ועוד!
מה שנקרא הבעל המושלם.
תבשיל של עלי גפן, קישואים וכבש: 
החומרים:
5 קישואים בינוניים מרוקנים מתוכנם.
צנצנת עלי גפן
5 צלעות כבש דקיקות.
4 תרמילי הל שלמים
5 גרגירי פלפל אנגלי.
מיץ מחצי לימון.
1/2 כפית בהרט.
1/2 כפית פלפל לבן.
מלח.
עגבניה אחת פרוסה.
מים לפי הצורך.
למלית: 
1.5 כוסות אורז עגול שטוף.
3 כפות שמן זית
1 עגבניה בינונית מרוסקת .
1/2 כפית בהרט.
1/2 כפית פלפל אנגלי.
1/2 כפית פלפל לבן.
מלח.
17796213_10155038528606280_3600119874765147675_n
אופן ההכנה:
שמים את עלי הגפן בקערה ושופכים עליהם מים רותחים וחולטים לשתי דקות ומסננים היטב, מפרידים את העלים ואת העלים הקרועים מניחים בצד (לא לזרוק!!!)
בקערה מערבבים את חומרי המלית ומתחילים למלא את הקישואים כמעט עד הסוף, לוקחים את עלי הגפן ומניחים מעט מתערובת המלית (פחות או יותר כפית, הכל לפי גודל העלה) מקפלים משני הצדדים וסוגרים את החלק העליון ומתחילים לגלגל.
מרפדים את תחתית סיר האיזיקוק בעלי הגפן הקרועים ומניחים מעל את צלעות הכש- מפזרים מעליהן את גרגרי הפלפל האנגלי ואת תרמילי ההל (לא לפני שנתתם להם מעיכה קלה עם כף היד בכדי לפתוח אותם מעט) מעל מתחילים לסדר בסדר מופתי את עלי הגפן ההממולאים ומעליהם מסדרים את הקישואים. מפזרים מלמעלה מלח, בהרט, פלפל לבן ויוצקים את מיץ הלימון , מפזרים את פרוסות עגבניה מניחים מעל כל הטוב הזה צלחת ומוסיפים מים עד כחצי ס”מ מעל הצלחת, מכוונים את הסיר  לתוכנית STEW (תבשיל)  ומכוונים בעזרת לחצן ה- MIN  וה- HR ל-40 דקות, לוחצים על לחצן ה-START ויושבים עם הרגליים למעלה עד שכל הטוב הזה מוכן (במידה ומבשלים על הגז – מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות) .
לרכישה בהנחה מיוחדת לפסח, לפרטים ומתכונים: http://www.easycook.co.il/
17799377_10155038528571280_2205667851230027739_n
* המוצר התקבל להתנסות *

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה