הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

כשהוזמנתי לשמוח בשמחת בית השובבים ולהיות ה”מבוגר האחראי” באחד הברים הידועים אי שם בתל אביב לא הייתה שמחה ממני ומיד הכנסתי את עצמי לגיהוץ קמטים, מתיחת עור ושאיבת ביציות.
לבשתי שחורים עם מחשוף עמוק שיקל על חליצת הדד להנקה כיאה לאחת עם מראה מאיים למבוגר אחראי והמתנתי בתור שהגיל המירבי בו היה 27 חורפים לא כולל מע”מ ומיסים.
איגור מאבטח המקום עמד בלוק סיבירי (למרות שבשבילו ליל אמש היה שרבי כי 5 מעלות הן קיץ בשבילו) וציווה על כל באי המקום להציג תעודות ורק ממני הוא לא ביקש למרות שכ”כ השתדלתי!! כמובן שנכנסתי איתו לעימות והודעתי לו חגיגית שאני בת 22 והוא חייב לראות את התעודה המזוייפת שלי עם תאריך הלידה שמציין את השנה 1994, פיזדייץ את בת 22 הוא אמר לי ואם בא לך קצת לחזור בזמן ממליץ לך לקפוץ לז’אנה אחותי הקוסמטיקאית לטיפול פנים מקיף בחומצת מלח, ,בורשט, מלח לימון ובקבוק שלם של וודקה שבעיקר יעזור לך להתמודד עם העובדה שיש לך קמטים, שקיות שחורות מתחת לעיניים ושאת לובשת חגורת בטן.

48320007_385864885289567_8000192443607678976_n

 

נכנסתי, סוכריות עם מקל ובנות שרק משכו להן בצמה ישבו בכסאות הבטיחות כשיובל המבולבל תקלט שירי ילדים בסגנון טכנו והאוס, המלצרית הגיעה לשולחן והעמיסה אותו בגרבר, צ’יפס סמיילי, שניצלונים בצורת דינוזאור עם קטשופ וכמובן שמפניירה עמוסה בקרח לפיסול אלזה,אנה ואולף ובתוכה בקבוקים של וודקה וטקילה וכיאה למבוגר האחראי תפסתי את הפיקוד עיקרתי את הכוסות ומזגתי להם מלוא הכוס בכדי שלא יתייבשו לי, את אחד מהם השקיתי ישר מהבקבוק.

אחרי שעה כשהבנתי כי המבוגר האחראי נכשל בתפקידו ולא הצליח להשתלט על עשרות העוללים ביקשתי מהם לעזור לסבתא לפלס את הדרך החוצה קפצתי לי בכמה דורי דורות  וחזרתי לבית האבות –  בר הפנויים והפנויות וכשהגעתי מצאתי שם את ג’ון טרבולטה הסובייטי שרקד כאילו אף אחד לא רואה אותו, אוליביה ניוטון ג’ון מנומרת שעגבה עליו, אחת עם תסרוקת ניסים גרמה שקיפצה אחרי שאכלה שיח גת שלם ועוד אחד שנפלו לו השיניים לכוסית הויסקי שלו.

הערב הזה נגמר בבכי, בדיוק כמו הררי הבצל שחתכתי במטבח הזעיר והאהוב שלי (מקום המבטחים והמטבחים שלי) לטובת מרק הבצל המחמם והמנחם שאטביע בו את יגוני ואת עצמי אחרי ערב כושל שכזה.

16265745_10154832566876280_90899998837029918_n

 

מרק בצל לימים קרים:

החומרים:

5 בצלים לבנים גדולים

3 בצלים סגולים

3 ענפי תימין.

4 כפות קמח

60 גרם חמאה.

כוס וחצי יין קידוש (כן כן, זו לא טעות! טיפ שקיבלתי מחברי לפייסבוק השף איציק אבולעפיה וכאחת שלא אוהבת יין בבישול יין הקידוש עדין יותר בטעמו במרק)

3 וחצי ליטר מים.

מלח ופלפל לבן לפי הטעם.

להגשה:

גבינת קשקבל מגורדת.

קרוטונים (לא חובה) .

אופן ההכנה:

חותכים את הבצלים לשניים ופורסים לפרוסות , בסיר ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצלים ומערבבים היטב מנמיכים את האש ומתחילים לאדות לאט לאט ובסבלנות את הבצלים  תוך כדי ערבוב מדי פעם.  לאחר  כחצי שעה מוסיפים את הקמח ומערבבים, מוסיפים את היין ומערבבים היטב ,מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה מנמיכים את האש וזורקים לתוך הסיר את ענפי התימין, מתבלים במלח ופלפל לבן ומבשלים כשעה.

מגישים עם הר קרוטונים ועליו פתיתי קשקבל.

בתאבון :-)

 

* המוצרים התקבלו להתנסות *

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 4 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה