הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

עוקבים: 25

החל מאפריל 2014

היום בבוקר כשהתעוררתי משנת האופי שלי (כי היופי קצת לוקה בחסר) תחושות של אנרגיה חיובית הציפו את ליבי.
ליאת, זה יום המזל שלך היום, משהו טוב הולך לקרות לך היום! קומי וצאי אל השוק.
גילחתי שחי ולחי, פיזרתי קצת סומק וזרקתי על עצמי חולצה עם מחשוף להראות קצת עומק ויצאתי שמחה וטובת לבב אל השוק, שוק התקווה עם המון המון תקווה.
וכבר כשנכנסתי למיין בזאר התימני הקסם החל לפעול וחשתי מושכת מתמיד עד שההוא קרא לי בשם הגנאי גברת, אולי את רוצה עגלה? תגיד? עניתי לו, ראית פעם עגלה שדוחפת עגלה? והמשכתי בדרכי למישוש מלפפונים ירוקים,ליטוף עגבניות תמר, בחירת אבוקדו רך כמו הלב שלי, לימון חמוץ כמו הפרצוף של אשתו שעמדה בצמוד להוא שעמד לידי ומילוי הסל בחסה מסולסלת, חסה מתולתלת, חסה מקולקלת, חסה שעברה החלקה וכל זאת בחסות הארנק שלי.
המשכתי הלאה ובזמן ההמתנה אצל הקצב שישקול לי קצת חזה זה קרה!!!
הוא הגיח מדוכן החמוצים הסמוך, האביר על ההליכון הלבן!
גבר כסוף שיער, תימני, פחות או יותר בגיל הישיבה, נושק לשמונים, רופס כזה, שמגיע גם על רטט ושהג’חנון והביצים שלו מגיעים כמעט עד לרצפה.
את יודעת שאת מאוד יפה??? הוא אמר לי ואני במבוכה ובנימוס הבריטי עליו חונכתי הודיתי לו ובתוך תוכי גם הבנתי שהוא זקן ובטוח הוא לא רואה טוב, והוא המשיך, תדעי לך שאישה כמוך אני צריך!!! אני יודע לפנק, אני יודע לנקנק, אני יודע להעניק ואל תדאגי כשאני הולך לעשות פיפי גם את הבולבול לבד להחזיק, אישה כמוך אני צריך…
אמרתי לו שיש לי חבר!!! אז מה אם הוא קצת דמיוני?!

נו טוב, לפחות עם ירקות הצלחתי לצאת מהשוק…

15032677_10154582375401280_3361203742632114106_n

חגיגה של ירקות צלויים:

3 ארטישוקים טריים.

2 סלקים מקולפים וחתוכים לרבעים.

2 יחידות שומר חתוך לרבעים

1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים.

1/2 כוס שמן זית.

מלח גס (עדיפות למלח ים אטלנטי)

פלפל שחור גרוס.

עלים קצוצים גס  משלושה ענפי אורגנו טריים.

אופן ההכנה:

לוקחים את הארטישוק ומתחילים להוריד לו את העלים עד שמגיעים כמעט ללב (לא לתחתית) חוצים עם סכין חדה לשניים ובעזרת סכין טורנה או סכין קטנה מוציאים בעדינות את השערות ומתחילים לסדר  בתבנית את כל הירקות.

מזלפים שמן זית, מפזרים את המלח, הפלפל ואת האורגנו, מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם ל-200 מעלות  עד להזהבה הופכים בעדינות  ומזהיבים את הצד השני, מגישים עם לימון – מעדן!!!

 

בתאבון!

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 4 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה