הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

עוקבים: 25

החל מאפריל 2014

אתמול בערב כשהתיתי ואני ניהלנו שיחה חוצבת להבות וחופרת מוחות (רק אמרתי לה שתתן לי יד כי זה כביש והוא מסוכן) היא בחרה דווקא רגע לפני ערב ראש השנה לזרוק את הפצצה ולרסק אותי בדיוק כמו המרק ההוא שהייתי נוהגת  לרסק לה בבלנדר טרם צמחו לה השיניים.14370324_10154400442706280_8615404004507090677_n

אמא, את יודעת שהבית שלך ישן ?? ( כן, בואי תשפכי עלי בנזין ותזרקי גפרור דולק) הוא לא יפה ! אני חושבת שאנחנו צריכות לעבור בית!

את יודעת משהו אמא? לאבא שלי יש בית חדש יותר בואי נעבור אליו! אני כמובן סירבתי בנימוס בריטי והיא בחרה להמשיך. כן וגם הבית שלך מלוכלך!! זה היה בדיוק השלב שכבר רציתי לצחצח לה את השיניים עם כלור וליזול בכדי לטהר את האווירה העכורה שהתפשטה באוויר אבל שפכתי את הכל על האסלה והודעתי לה חגיגית שהיא זו שמלכלכת ובפעם הבאה שהיא תלכלך עלי אני אשלח אותה לרענון באיזה כפר ערבי באיזור המשולש בכדי ללמוד מהי מצוות כיבוד אם בישראל ועל הדרך להביא לי מתכונים של מקלובה, מסאח׳ן, מלוחיה, גלון שמן זית וצנצנת לבנה אסלית, קצת דבש וקילו רימונים מהעץ בגינה.
מפה לשם החלטתי לקום לסדר ולאבק את כל מה שהיא פירקה פה אתמול בכדי שהוד רוממותה תחזור בערב מאבא שלה לארמון מסודר ונקי ויהיה לה מה ללכלך מחדש תרתי משמע ובכדי להמתיק את הגלולה המרה שבלעתי ממנה נכנסתי למטבח לשעת תרפיה וריפוי בריסוק של אגוזים ושאר פיצוחים בבלנדר שהתחדשתי לי לקראת ראש השנה: שייקר מיקס אנד גו מבית ראסל הובס (שחוץ מלרסק אגוזים ושאר פירות וירקות הוא אלוף בכתישת קרח) ואחרי שעה יצאתי עם סלט “ראש השנה” שהכיל בתוכו את שלל צבעים, קשת של טעמים ובעיקר טעים!!

14390905_10154400442991280_1356396305556186561_n

 

סלט ראש השנה: 

1 חבילת עלי בייבי שטופים ומנוקים מגבעולים.

1 רימון מפורק לגרגרים.

1 תפוח דלישס חתוך לפרוסות דקות.

1 נקטרינה צהובה חתוכה לפרוסות.

1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים גס.

1/4 כוס חצאי פקאן סיני.

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית.

2 כפות סילאן.

1/2 כף בלסמי מצומצם (לא חובה).

1/2 כפית מלח ים אטלנטי/ מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה:

בקערה מניחים את עלי הבייבי, מוסיפים את התפוח, הנקטרינה והרימון, מערבבים בעדינות ומוסיפים את האגוזים והפקאנים. בשייקר (הנה עוד שימוש שמצאתי לבלנדר) מערבבים את החומרים לרוטב ומוסיפים לסלט רגע לפני ההגשה.

בתאבון :-)

14292293_10154400442871280_5821679678470392642_n

* לינק לרכישת הבלנדר באתר מאמא גורו: https://www.mamaguru.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-%D7%91%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%A8-%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%A8-Mix-Go-%D7%9E%D7%91%D7%99%D7%AA-Russell-Hobbs

* המוצר התקבל להתנסות *

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 4 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה