הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

הפעם הראשונה שביקרתי במסעדת סילו שבפארק פרס בחולון הייתה לפני כשנה בדיוק כשהיא נפתחה לקהל הרחב. והנה עברה לה כבר  שנה וחזרתי אל הפנינה האיטלקית על האגם לחגוג לה את יום הולדתה הראשון בבראנץ’ מפנק בבוקרו של יום שישי שמשי ועל הדרך גם לעשות ריוניון עם חברה יקרה שעזבה לפני כ-23 שנים  את הפריפריה הצפונית והתמרכזה לה כמעט כמו כולנו.

14224762_10154374283101280_8327094811614918910_n

אחרי מפגש מרגש של חיבוקים ונישוקים התיישבנו לנו עליזות ושמחות לבב בחלל המסעדה המעוצבת בסגנון איטלקי כפרי שברחביה פזורות אדניות עשבי תיבול משכרות בריחן  ורגע לפני שהעלנו נוסטלגיות מימים עברו הבנו שזה לא עוד סתם בראנץ’ של ביצה עלומה וסלט ירוק במחיר של לול תרנגולות שלם כפי שנהוג במרבית המסעדות ובתי הקפה ובסילו הבינו שהסועד הישראלי סועד על קיבתו ושפע הוא שם המשחק בבראנץ’ הזה אשר רוב רובו על טהרת המטבח האיטלקי האהוב אך לא פוסח על הנגיעות הישראליות  שעל כל כולו מנצח האיש בעל העפרון התלוי על האוזן (הסמל המסחרי שלו)  השף המוכשר רובי פורטנוי .

14191997_10154374280306280_7489472080414339944_n

המלצרית החביבה קיבלה את פנינו בצ’ייסר אלכוהולי עדין צבעוני וצונן והניחה על השולחן את כלי העבודה של עולם הקולינריה – צלחות וסכו”ם וכיאה לשתי נשים רעבות פתחנו כפתור במכנסיים וקמנו לעבודה והתחלנו לדגום מכלי  ההגשה המקסימים אשר מולאו ללא הרף מכל טוב הארץ וממיטב חומרי הגלם.

14238154_10154374279976280_581064509530648276_n

אנטיפסטי רענן של בצלים סגולים ומזוגגים, תפרחות זעירות של כרוביות, זוקיני ירוק ובוהק, בטטות כתומות, חצילים משוחים בשמן זית.

14233172_10154374283671280_2728385477312291396_n סלטים בניחוח איטלקי לצד סלטים רעננים מהמטבח הישראלי, ממרח פסטו אשר נטחן זה הרגע, טפנד מזיתי קלמטה משובחים, ממרח ארטישוק אלוהי, סלט ביצים טרי, דגים מעושנים, גבינות ישראליות, טחינה קטיפתית, שקשוקות וכמובן אם באיטליה עסקינן  היישר מתנור האבן הלוהט פוקאצ’ות מהבילות עם מוצרלה נמסה ששובצו בזיתי קלמטה ועשבי תיבול,  קלצונות ממולאות, פסטות שוחות ברטבים.

14203276_10154374279541280_4960458164360785476_n14224778_10154374278186280_6338379752302583618_n בפינת הקינוחים סלט פירות העונה בלווית גרנולה פריכה ומתפצפצת בפה ועוד המון המון גודיז טעימים.

14224751_10154374283391280_8545839567373368615_n14232496_10154374283461280_7815450898212884218_n

 

** בראנץ’ הבוקר מוגש 7 ימים בשבוע בימים א-ה החל מ- 9.00 עד 12.00 בצהריים - מחיר ביום חול : 69 ש”ח **ביום שישי שבת וחג  החל מ-8:00 - מחיר 85 ש”ח* הארוחה כוללת שתייה חמה או קרה* כתובת: שדרות ירושלים 210 פארק פרס חולון ** טלפון להזמנות: 03-573-3315 **

14202715_10154374279711280_8192514139521776954_n

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה