הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

זה היה ערב חמים בשיאו של חודש פברואר הקריר, ערב שהוזמנתי לארוחת ערב במסעדת אורבנו בלב ליבו של שוק הפשפשים ביפו ואם בחום עסקינן כמובן הטמפרטורות עלו  בכל פעם שהוצאה לשולחננו מנה היישר מהמטבח הלוהט.

12523966_10153973491406280_7165784958902987814_n

בעיני יש משהו יפה באותנטיות של שוק הפשפשים היפואי כאשר בבוקר עשרות רוכלים פורשים את מרכולתם לפרנסתם וכשהחשכה יורדת אורות רומנטיים נדלקים והמתחם הופך למרכז בילוי הומה אדם כשקולות שקשוק הצלחות והכוסות מהמסעדות הסובבות אותו נשמעים באוויר ובשולחנות יושבים ישראלים לצד תיירים, צעירים לצד מבוגרים הנהנים ממוסיקה טובה, אוכל משובח וכל זאת תוך כדי צפייה באיש בא בימים היושב על כסא במדרכה ממול ומעשן להנאתו נרגילה לצד קפה שחור כשארומת ההל נישאת למרחקים.

כבר כשהתיישבתי במסעדה הרומנטית והחמימה ובעלת החלל המקושת הייחודי לבניה ההיסטורית של יפו העתיקה תחושת הנינוחות פשטה ברמ”ח אברי והקסם התחיל כאשר הוגש לי קוקטייל נפלא בשם Crystal 26 שנרקח ושוקשק מליקר ליצ’י, וודקה, מיץ לימון ורימון כשבסופו של דברים הברמן עבד שעות נוספות ורקח לי עוד כמה כוסות נוספות ממנו.

12112520_10153973491141280_7920142448568542044_n12933120_10153973491931280_152826481173066936_n

 

המנות הראשונות החלו לזרום אל השולחן, סלט שוק צבעוני טעים וקליל שהורכב מעלי רוקט מעקצקצים, רבעי עגבניה חמצמצה וטריה, גפרורי גזר מתקתקים וקולרובי אשר תובל בשמן זית ולימון – כמה פשוט ככה טעים!! (לפעמים פשטות היא שם המשחק) והוגש בלווית קוביות גבינת פטה משובחת.

10294511_10153973491501280_175414477692495036_n

עוד מנה נהדרת של קציפה קטיפתית של חציל קלוי בטחינה כשטעם וניחוח הקליה על האש הגלויה הציף את החיך והשאיר טעם של עוד. ולסגירת המנות הראשונות הוגשה לנו מנה מרעננת ומעקצצת של טרטר מוסר ים שנשלה מחופה התכלכל של יפו ששובץ בקוביות אבוקדו, בצל ירוק ונגיעות של פלפל חריף – אמנם אני לא מחובבות הדגים הנאים אבל חייבת להודות ולהתוודות שזו אחת המנות הטעימות שטעמתי בעולם הטרטר.

12717870_10153973491811280_8867544721718689446_n

לאחר הפוגה קלה, קוקטייל נוסף והנאה מהפלייליסט המוסיקלי שהושמע ברחבי המסעדה וקלע בול לטעמי (כי מי לא אוהב להאזין לפינק פלויד, לד זפלין ועוד הרבה אחרים וטובים) המנות העיקריות הונחו כלאחר כבוד על שולחננו ופתחתנו את החגיגה בגולת הכותרת בעיני של הערב שהעלה ברק בלחיי – דג לברק שלם אשר נצלה בתנור בעשבי תיבול ופרוסות שום  וטעמם חלחל לתוך בשרו הנימוח והוגש בלווית ירקות צלויים על הגריל ושחה ברוטב לימוני חמצמץ – חגיגה של טעמים (בסופו של דבר נשארה רק האידרה).

12928357_10153973492041280_7147623375147612569_n

ובכדי להכניס מעט בשר, הוגשה לשולחן הקציצה האמריקאית הידועה, המבורגר עסיסי ונוטף מנתח בשר משובח שנטחן במקום ונצלה במידה המדוייקת – שזוף מבחוץ ואדמדם מבפנים שהוגש עם טבעות ירקות טריים והר של צ’יפס – גן עדן קרניבורי.

12512328_10153973492456280_82396901070102907_n

ואחרי סיור קולינרי של החיך ברחבי העולם הגיע הזמן לתת קפיצה קטנה לאיטליה ומנה של פפרדלה מוקפצת בשום, שמן זית ומנוקדת באפונה ירוקה וטריה ונתחוני חזה עוף שהושקו במעט יין לבן – מנה חביבה בהחלט.

12670550_10153973492556280_3293791114798356452_n

שלב הקינוחים הגיע וכרגיל בשלב הזה הבטן מלאה אך לא מנעה ממני לטעום את טראפלס השוקולד עם אגוזי הלוז האלוהיים ולגנוב ביס מפאי הלימון השמיימי שהוגש עם נשיקות מרנג מתוקות וקולי תות שדה.

12049357_10153973492651280_5313717857698189692_n12919680_10153973492576280_5064617163079999342_n

ללא ספק מבחינתי הערב הוכתר כהצלחה.

מסעדת אורבנו בשוק הפשפשים – לכו לשם.

אתר המסעדה: http://urbano.rest.co.il/

פייסבוק: https://www.facebook.com/UrbanoViejo/?fref=ts

 

* מסעדת אורבנו, רחוב יפת 11 – יפו ת”א * טלפון: 053-6130216 * שעות פתיחה: ראשון עד שבת יום א’-ש’ , 12:00-02:00 * המסעדה מגישה ארוחות בוקר, צהריים וערב וכמובן מתפקדת גם כבר בערבים * פעמיים בשבוע מקיימת הופעות חיות  * התפריט מגוון ומציע מנות צמחוניות, טבעוניות ומנות ילדים*

12924477_10153973491046280_7949353147132933007_n12923365_10153973490906280_8378544584362484763_n

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה