הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

עוקבים: 25

החל מאפריל 2014

בורכתי בשיער חלק, כזה שאני קמה בבוקר הוא מסודר ודבוק לפנים (לא לא אין צורך לקנא הדשא של השכן תמיד חלק יותר)  וכשהתיתי נולדה היא הייתה קירחת לחלוטין ורק בגיל שלוש השיער החל לגדול לה פרא לקפיצים קפיצים. אט אט למדתי את  רזי הטיפול הדרוש לכבשה הקטנה שלי (תיתי זרקי לאמא איזו צלע היא בדודא). בכל ערב אני נותנת לה חפיפה בשמנים וסוגי מזוט לפרימת הליפה ואז מתחילה בסירוק ופרימה בעזרת מברשת פלדה והשיער שלה הופך לחלק וארוך והיא צוללת לשנת הלילה שלה תוך כדי ספירת כבשים.  בבוקר היא מתעוררת עם קפיצים צפופים בסגנון ברהנו טגניה ועל הדרך אני שולחת אותה לגן עם אינג’ירה לפינוק ילדי הגן עד לרגע שאני מגיעה לאסוף אותה ומקבלת היישר לידי ילדת ניסים גרמה כי הקפיצים קצת נפתחו לה ושתינו יוצאות בצעד תימני מהגן היישר לגינת היתושים הסמוכה תוך כדי תלונות מצידה שהבטחתי לה ג’ימבורי ואני עונה לה עזבי אותך תיתי בואי קפצי לאמא על הבטן יש לה אחלה טרמפולינה…… ואם בקפיצים וקפיצות עסקינן מה יותר טבעי לשתי קפיציות כמונו (לפחות היא דומה לי במשהו…) להקפיץ איזה מוקפץ עם האיטריות וסדרת הרטבים האסייאתים של מאסטר שף (היא עזרה לי במטבח היום!)

12240010_10153660189211280_2394578724296217847_n

 

מוקפצתיתי:

3 שיני שום פרוסות.

1/2  פלפל חריף חתוך לעיגולים (לא חובה)

1 כף למון גראס קצוץ.

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1 פלפל צהוב חתוך לרצועות

1 פלפל כתום חתוך לרצועות

1 זוקיני בינוני חתוך לעיגולים

חופן שעועית ירוקה חלוטה כשתי דקות במים.

10 פרחי ברוקולי קטנים חלוטים כארבע דקות במים רותחים.

חצי חבילת נודלס מבושלים לפי הוראות יצרן

1/4 כוס רוטב טריאקי

2-3 כפות רוטב צ’ילי מתוק/ חריף (לבחירתכם)

4 כפות סויה

שמן.

חופן בוטנים מטוגנים

אופן ההכנה:

מחממים על אש גבוהה שמן בווק ומוסיפים את השום, הפלפל החריף והלמון גראס מקפיצים כחצי דקה ומוסיפים את הפלפלים החתוכים. מקפיצים כחמש דקות ומוסיפים את הזוקיני ומערבבים . זורקים לווק את הברוקולי והשעועית ומקפיצים כדקה (שלא יאבדו את הפריכות) ומתבלים בטריאקי, רוטב הצ’ילי והסויה (טועמים ומתקנים תיבול) מוסיפים את הנודלס ומערבבים בעדינות, מפזרים בוטנים ומגישים עם קנקן מים…. (שלא ישרוף)

12241640_10153660170096280_4586162320143982731_n

 

בתאבון :-)

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 4 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה