הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

עוקבים: 25

החל מאפריל 2014

לא אוהבת חורף, לא אוהבת חורף, לא אוהבת חורף. לא אוהבת גשם, לא אוהבת רוח , לא אוהבת קור, לא אוהבת את הסרבול של החורף . מטריות, מעילים-  שכבות ע”ג שכבות ע”ג שכבות ותמיד תמיד בחורף אני מתלבשת כאילו אני בשיאו של הקיץ ואין פעם ולו אחת שאני  לא נרטבת עד לשד דדי כמו אחת שביקרה במפלי הניאגרה ואז עוצרים אותי ברחוב ושואלים אותי אם יש לי זכויות יוצרים על עוגיות הבוטנים של פסח.. ואחרי שאני מייבשת את עצמי בתוך מייבש הכביסה (פעם אחת כמעט קיפלתי את עצמי)  ומדביקה את עצמי למפזר החום האיכותי שלי עד כדי כוויות דרגה א’ מכף רגל ועד אגן ומתחממת לי עד שאני אוזרת אומץ וןמתפשטת לעולם הקר ונכנסת להרתחה בתוך אמבטית גיהינום עד שהביציות שלי מתבשלות ואז נכנסת למיטה תחת פוך הנוצות שלי +גרביים+טרנינג+טוי לחימום וצוללת לשנת חורף וקמה לבוקר כמו חמין עם קיפוד דוקר בגרון וקול בס של זמר אופרה, דולפת מכל החורים ועיניים שצריך סלוטייפ בכדי לפתוח אותן.

1896741_10153613779371280_338747401109718840_n

פתאום הטלפון מצלצל,  אבא שלי מעבר לקו לטלפון הצפרא טבא הקבוע:  הלוווווו אני עונה לו כמו גבר גבר – שלום את ליאת הוא מבקש בנימוס (נו הוא שמח שהבת שלו סוף סוף מצאה גברבר שעשועים ..) אבא זו אני!!! התקררת?? הוא שואל אותי, כן אבא נרטבתי אתמול כמו כלבה ברחובות אני עונה לו בנביחות, תקחי משהו שמעת?!!!! תקחי  דקסמול קולד,קולדקס,  נוסידקס, סירופ נגד שיעול, טיפות אף אפילו תדחפי לנחיריים קצת מי מלח ותעשי קצת אנהילציה ותפעילי לך מכשיר אדים ותלכי לרופא ועל הדרך גם תעשי חיסון נגד שפעת אני כל שנה מתחסן את יודעת… ואז אני עונה לו בחייאת אבא צ’ייסר אחד של וודקה ושתי כפיות סחוג ישר לוריד אני שורפת את כל החיידקים ומאשפזת אותם!!!

שונאת חורף…

אז אומרים שהשבוע יהיה גשום! היום אני מקדימה תרופה למטר והלכתי על מרק עדשים עשיר ושווה.

12088559_10153613778966280_5590794979290267150_n

 

מרק עדשים:

החומרים מתייחסים לסיר של 4 ליטר.

1.5 כוסות עדשים כתומות שטופות.

1.5. כוסות עדשים ירוקות שטופות .

1 בצל קצוץ לקוביות.

1 גזר גדול חתוך לקוביות.

1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות.

4 מקלות סלרי חתוכים לעיגולם

צרור שמיר קצוץ

מעט שמן

מלח, פלפל שחור טחון, 1/2 כפית כורכום, 2 כפיות כמון טחון, מעט א.מרק עוף

 

אופן ההכנה:

בסיר מחממים מעט את השמן ומאדים את הבצל, מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה והסלרי ומטגנים כחמש דקות על אש אש בינונית תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העדשים וממלאים מים כמעט עדדדדדדדדדדדדד הסוף, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מתבלים למעט המלח (רק לקראת הסוף כן?!) ומבשלים עד לריכוך העדשים, מוסיפים את השמיר, מתקנים תיבול ומכבים את האש – מומלץ להגיש עם חתיך (ככה הבת שלי אומרת חתיכה) של לחם.

 

בתאבון :-)

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 4 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה