הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

liatamsi

בעיקר אמא של עמיתי וטוי טוי שיצו המחמד, חובבת מושבעת של קולניריה ומטבח.

עדכונים:

פוסטים: 206

החל מאפריל 2014

רבות ונפלאות שמעתי וקראתי על מסעדת מדיטה הירושלמית וביום שהוזמנתי לחגיגות יום הולדת שנה והשקת התפריט החדש מיד אמרתי כן כי מה נפלא יותר מלתת קפיצה לעיר הקודש, לנשום אויר הרים, ללגום קצת יין ולצלול לעולם של טעמים ים תיכוניים עם נגיעות עכשוויות אשר נוצחו וטופלו באהבה ובקפידה ע”י השף בעלים המקסים מוטי אוחנה . ומרוב ששמחתי מההזמנה שקיבלתי שכחתי לרגע את אירועי הימים האחרונים ולא אשקר הפחד לאורך כל הדרך ירושלימה חלחל אך התפוגג מיידית כאשר נכנסתי אל כור ההיתוך הנפלא הזה כאשר חילונים יושבים לצד דתיים וסועדים את ליבם בהרמוניה מושלמת (בעיני, כאחת מבחוץ זה יפה להפליא).

12074794_10153606215501280_8796755023598989450_n

אחרי סבב שלומות, חיבוקים ונישוקים התיישבנו סביב השולחן והמנות הראשונות החלו לרפד את בטטנו המקרקרת – פוקצ’ה רכה ומהבילה היישר מטאבון המטבח הפתוח לעיני כל שהוגשה בלווית מטבלים שכללו קרם חצילים וסילאן  קטיפתי וערב כל כך לחך (חובה עליכם להזמין אותו אחרת תפסידו) , לימון כבוש שכבש את ליבי, צלחת מחמצים פיקנטיים , טחינה וחומוס.

11218775_10153606215351280_958817363366243708_n

סלט מ ד ה י ם  ומפתיע בטעמיו שלא הפסקתי לנשנש שהורכב מעלעלים טריים, פילטים של לימון, בצל סגול, צנון, גרגרי רימון, ענבים חצויים שעליו פוזרו שקדים קלויים ועוד מנת של סלט סביח יפיפיה וצבעונית שלא טעמתי כי אני לא מחובבות העמבה.

12141686_10153606216401280_4813851609127785429_n

ואם אוכלים אז כמובן ששותים (אבל לא נוהגים!!!)  והקוקטיילים זרמו מהבר, טעמתי לי מהראובן שהורכב מוודקה, סאוור פירות יער וטריפל סק אבל נפלה ההחלטה והזמנתי לי קוקטייל וואלק אשר שוקשק מוודקה, אבטיח מידורי מלון וסאוור שכבר בלגימה הראשונה הצהרתי שוואלק הקוקטייל הזה שוס!! שתיתי כמה וכמה סיבובים ממנו והייתי מוכנה להמשך החגיגה הקולינרית.

12088131_10153606215041280_214464106044624160_n11254734_10153606214961280_2230726814768793347_n

נוהר המלצרית המקסימה (מגיע לה!!!)  הגישה לנו מנה של טונה צרובה מבחוץ ואדמונית מבפנים שהוגשה עם לקט ירוקים של זוקיני ואספרגוס פריכים וחמצמצים במידה בדיוק כמו שאני אוהבת ועוד מנה של טרטר דניס ופילה דניס – אבל היי צריך להשאיר מקום לעיקריות אשר לא נפלו מהמנות הראשונות והונחו כיד המלך על השולחן.

מנה של שקדי עגל צלויים במנגולד, אריסה ולימון כבוש נשלחה מהאסכלה הלוהטת במטבח אשר נצלתה יתר על המידה אבל תוקנה במיידית במנה חדשה עסיסית ורכה שלא השאירה שקד אחד בצלחת,  פטה כבד בריבת עגבניות שרי מפתה שהשאיר טעם של עוד.

12144928_10153606214866280_433633583676941783_n

וכמובן אצלי תמיד את גולת הכותרת ה- Highlight  של המסעדה והערב והיא ללא צל של ספק היא מנת אסאדו “החצר” בברביקיו ותפוזים שהייתה א ל ו ה י ת  בעיני , נימוחה ומדוייקת בטעמיה !!!

12143259_10153606215896280_6364865752051268943_n

עוד מנות צלויות וטעימות שמהם כבר נישנתי בקטנה  של פרגית ירוקה, סלט קינואה וחמוציות, סינטה פרוסה שהוגשה עם תפ”א, פטריות צלויות וצ’ימיצ’ורי .

12105900_10153606214981280_1316572701262445804_n12107958_10153606214891280_80466339933833636_n

על קינוחי הבראוניז, קרמבל התפוחים וצלחת הפטיפורים הסקסית כבר ויתרתי כי וואלק (גם אחרי הוואלק הזה ) לא היה לי כבר מקום ומוטי השף פינק אותי מעבר לדלפק ההגשה בנתח של כבד עוף אשר נצלה במידה מדוייקת ועליו פוזר פלפל שחור גרוס ארומטי ולשניה חשבתי שאני אוכלת כבד אווז. אבל נראה לי שחבריי לשולחן נהנו מהם .

12108032_10153606215026280_609735629593762550_n

12144749_10153606218221280_5841909024385432779_n

היה טעים, היה נעים ומחכה לפעם הבאה, לכו גם אתם ועל הדרך תפרגנו לעסקים הירושלמית שיודעים לצערנו היום ימים לא קלים.

11224865_10153606215276280_3725118816982063482_n

 מזל טוב מסעדת מדיטה – לעוד המון שנים של קולינריה ואוכל טעים :-)

* מדיטה- ביסטרו ים תיכוני עכשווי וכשר  - בית הנציב דרך חברון 101 א’ ירושלים * טלפון להזמנות: : 02-5664466 * המסעדה מציעה גם  חדר אירועים פרטי עד 110 מקומות *

פייסבוק: https://www.facebook.com/meditajerusalem/timeline

 

ועכשיו שיר:

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כבר לא אשתך!!!

אתה יודע, בשבוע האחרון היא מבקשת לחזור לבית שלנו - אני רוצה לבית שלך ושל אבא. הסברתי לה שאבא  ואמא כבר לא גרים יחד.  יש לה בית עם אמא ויש לה בית עם אבא. שלוש שנים ,  שלוש שנים של שתיקה רועמת וזועמת, שלוש שנים של ריחוק, שלוש...

תגובות

פורסם לפני 5 years

אל תתעצבי ילדה שלי

זו הפעם השנייה החודש שאת מרסקת ומנפצת לי את הלב לרסיסים. זו הפעם השנייה שאני כותבת על זה אבל הפעם זה כואב יותר ילדה שלי! את גדולה יותר ומבינה יותר וזו השבת השנייה שאני יושבת בשעה מאוחרת של הלילה עם מועקה בלב ודמעות שלא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

שניצלונים בטמפורה - מזרח ומערב נפגשים בצלחת אחת

לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו... תבלין פילדלפיה מארץ...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה