הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 293

החל מדצמבר 2012

חג השבועות, החג בלבן, חגיגת גבינות … מתכון לפוקצ’ות מגבינות של תנובה, גבינת פטה עיזים 5% שומן גבינה מלוחה. וגבינת קשה מחלב בקר גבע / פרמזן 23% שומן .

21/05/2014

קיבלתי להתנסות מוצרי גבינות מתנובה והדבר הראשון שהכנתי הוא פוקצ’ות, כהרגלי בימי שישי אני מכינה לבן זוגי שאוהב פוקצ’ות והפעם פוקצ’ות חלביות  טעימות מהמוצרים שקיבלתי לחג השבועות, קבלו את המתכון שלי לפוקצ’ות.

                   הכנתי את הפוקצ’ות מגבינות של תנובה,  גבינת פטה עיזים 5% שומן גבינה מלוחה.                           וגבינת קשה מחלב בקר גבע / פרמזן 23% שומן .

10305256_10152842401598452_750807177062180959_n

הפוקצ’ות שלי לחג השבועות ממוצרי תנובה

המתכון :

1/2 ק”ג קמח (4 כוסות) קמח לבן .

1 כף שמרים יבשים או חצי קובייה טרייה (שמרית) .

1 כף סוכר .

1/2 כף מלח (להוסיף בסוף) .

2 כפות שמן זית .

1+1/2 כוסות מים פושרים .

ההכנה:

* מערבבים חומרים יבשים חוץ מהמלח .

* מוסיפים מים, שמן, ולשים ביד או במיקסר .

* מוסיפים תוך כדי לישה מלח .

* הבצק רך ודביק (זה בסדר) .

* בידיים משומנות להוציא את הבצק לשקית ניילון נקייה .

* להניח על צלחת את השקית ניילון לקשור עם רווח לתפיחה להניח במקרר, 

* לתת לבצק מנוחה עד שהבצק נהיה כמו בלון בערך 1/2 שעה .

* לחמם תנור בחום גבוהה 250 מעלות .

* בתבנית אפיה לרפד בניר אפיה או משטח סיליקון,  לפזר קמח תירס או לקמח . 

* למתוח בצק עם קצות האצבעות ולמורחים שמן זית של שמנא מעל שיכנס גם לגומות .

* לפזר שומשום מסביב בדפנות, לפזר פפריקה חריפה, תבלינים אוריגנו ותימין .

* פרוסות חציל משומן קל ואפוי בתנור, בצל אפוי אפשר מטוגן, לפזר מעל גבינות של תנובה .

* גבינת עיזים 5% שומן של פיראוס תנובה,  ומעל לגרד גבינת גבע פרמזן 23% שומן של תנובה .

* לאפות התנור שחומם מראש, אפייה במשך 20-30 דקות לבדוק את תחתית והדפנות אפויות .

 בתאבון  !

10325394_10152843082803452_3409886686405935181_n

נכתב וצולם על יד לבנה רייזר LEVANA REISER

אשמח אם תיכנסו לדף הקבוצה שלי בפייסבוק  מאפים וקינוחים אוכל ביתי ועוד …  

עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה