הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 289

החל מדצמבר 2012

שבוע המטבח הצרפתי ה-2 בישראל, 9-12 בפברואר 2014, 19 שפים צרפתיים 19 מסעדות, 6 ערים : באר שבע – ירושלים – חיפה – מצפה רמון – נצרת – תל אביב .

11/02/2014

SO FRENCHY SO TASTY

כבוד היה לי לקבל את הזמנתו של כבוד שגריר צרפת בישראל, מיסיה פטריק מיזונאב,  נותן החסות לשבוע המטבח הצרפתי הנערך בישראל זו הפעם השנייה, בין ה-  12  -  9  החודש. שותפים  עימו ביוזמה זו המכון הצרפתי בישראל, UBIFRANCE והמחלקה הכלכלית של שגרירות צרפת.

ארועי השבוע הקולינארי הזה מתפרסים על פני הארץ כולה בשש ערים, מן הצפון ועד הדרום, מצפה רמון, נצרת, חיפה ירושלים, באר שבע וכמובן תל-אביב, בירת הקולינאריה הישראלית.

לא פחות מ- 19 שפים צרפתיים, בעלי כוכבי מישלן בזכות עצמם, ידועי שם ובעלי מוניטין  ו – 19 מסעדות יקחו חלק באירוע. לא יפקד מקומם של עיתונאים, בלוגרים ומובילי דעה בעולם הקולינארי כמו גם אנשי ציבור ושפים מקומיים ידועים.

ערב הגאלה החגיגי הפותח את השבוע המיוחד הזה התקיים בבית השגריר ביפו בחסות המותג היוקרתי, “רמי מרטין”, בארוחת ערב בשילוב בר קוקטיילים מבית “רמי מרטין”.

אין ספק כי המטבח הצרפתי הינו מהמובילים בעולם באיכותו ובקיסמו והוא אף זכה להתקבל לפנתיאון המורשת העולמית של אונסק”ו ועל על כן ניתן להבין את העוצמה של נבחרת בת  19  שפים מובילים מצרפת אשר יחד עם שפים ישראליים מ-19 מסעדות מקומיות, ירכיבו תפריטים מיוחדים ויבשלו מנות מגוונות שיציעו לקהל הישראלי לחוות את המטבח הצרפתי המשובח, בין התאריכים 10-12 בפברואר 2014.

השפים הצרפתים יחברו לשפים הישראלים במסעדות הוטל מונטיפיורי, דלאל המסעדה ודלאל הקונדיטוריה, אוליב ליפ, פאסטל, שילה, מול-ים, MESSA , KITCHEN MARKET, פופינה, פלי מרקט ולה רפובליקה בתל אביב. פרה על הגג ואדום בירושלים, הנמל 24 וביסטרו וניה בחיפה, דנטה בנצרת, סמילנסקי טאפאס בר בבאר שבע ו-CHEZ EUGENE במצפה רמון.

אך לא רק אכילה ושתייה יהיו במסגרת הפסטיבל.

השפים ייקימו כיתות שף וסדנאות לקהל הרחב, מפגשים לימודיים עם תלמידי בתי ספר, ארוחות גאלה וסיורים קולינריים בהם יבקרו ויערכו היכרות עם יצרני שמן זית, יין, ירקות, פירות וגבינות מרחבי הארץ.

אערוך עבורכם הכרות קצרה עם כוכבי המטבח הצרפתי המגיעים אלינו במסגרת הפסטיבל ובהם :

השפים הצרפתיים שיגיעו לארץ

  • שף כריסטופר האש – Christopher Hache כוכב מישלן, מסעדת  Les Ambassadeurs מלון קרילון, יבשל  עם השף מורן ינאי בהוטל מונטיפיורי בתל אביב .
  • שף פטריק ריינג’אר, Cap Estel – כוכב מישלן, גו מיו זהב לאזור פרובנס קוט ד’אזור 2013 יבשל  עם השף יורם ניצן במסעדת מול ים בתל אביב
  • שף מוראד האדוש Mourad Haddouche , מסעדת לואזו דה וין, כוכב מישלן  מתמחה במנות מחבל בורגון, יבשל עם השף גולן גורפינקל במסעדת דלאל בתל אביב.
  • שף קונדיטור סבסטיאן גודאר- אמן מאפים, גלידות, שוקולד ומרקחות המכונה מחולל המהומות של הטעמים, ירכיב תפריט מתוקים עם השף קונדיטור ענר צלאל בדלאל הקונדיטוריה בתל אביב.
  • ז’אן-איב בורדייה – Jean-Yvtes Bordierמומחה לחמאה ואמן גבינות, נצר לשושלת יצרני חמאה מחבל קונטה, יחבור לטיבו ברה ,השף לשעבר של מעון שגריר צרפת בישראל,במסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב.
  • שף אוליבייה ארלו-Olivier Arlot  -ממסעדת “לה שנסלייר” בחבל טורן , כוכב מישלן, 3 מצנפות בגו מיו, יבשל עם השף צ’רלי פדידה במסעדת Olive Leaf הכשרה במלון שרתון תל אביב.
  • שף דידייה אנייס-  Didier Aniès- שף המסעדות במלון גראן הוטל קאפ פרה הכולל את “לה קאפ” בעלת כוכב מישלן והמסעדות “לה וורנדה” ו “קלאב דופין”. יבשל עם השף שרון כהן במסעדת שילה בתל אביב.
  • שף סטפן פרואדוו – Stephane Froidevaux  מסעדת לה פנטין לטור, 4 מצנפות בגו מיו,מוכר בארץ כזוכה תכנית הריאליטי “מלחמת הסכינים”, יבשל עם השף אביב משה במסעדת מסה בתל אביב.
  • שף סילבן סנדרה – מהמסעדות ” Itinéraires” “58 Qualité Street  ” בפריז,שף השנה בגו מיו 2009  זכה בשנת 2013 בכוכב מישלן , יבשל עם השף יוסי שטרית במסעדת KITCHEN MARKET.
  • שף ליונל לוי – Lionel Lévy- ממסעדת אינטר-קונטיננטל מרסיי ,הוטל דיו, כוכב מישלן,  יבשל ארוחה ים תיכונית עם השף שלום קדוש במסעדת פרה על הגג במלון לאונרדו פלאזה ירושלים.
  • שף יוני סעדה, Yoni Saada  - ממסעדת מיניאטור ,מצנפת אחת בגו מיו,נצר לשושלת קצבים  הגיע לגמר  התכנית “טופ שף” בצרפת  2013 , יבשל עם  שף אלרן בוזגלו במסעדת אדום בירושלים.
  • שף סבסטיין אנז’ו – Sebastien Sanjou – ממסעדת “לה רלה דה מואן” בדרום צרפת, כוכב מישלן, יבשל עם השף רן ראש במסעדה הנמל 24 בחיפה.
  • שף דידייה אדון-  Didier Edon  ממסעדת “לה דומיין דה הוט רוש” בטורן, כוכב מישלן מאז 1990, הוא  יתארח במטבחו של  האמן והשף שחר סיוון בביסטרו וניה החדש בעיר התחתית בחיפה.
  • שף כריסטוף דוברן – Christophe Dovergne – מייסד האתר 750g.com ,התנסה בכל סוגי המטבחים פאב, מלון, מסעדה ומועדון יאכטה,יבשל עם השף יוחאי קוסביצקי במסעדת פלי מרקט בתל אביב.
  • שף טיירי שרייה – , Thierry Charrierמסלול חיי השף של משרד החוץ הצרפתי מזה 20 שנה, רצוף במפגשים נדירים ובלתי נשכחים: נלסון מנדלה לאחר שחרורו מהכלא, אריאל שרון במפגש פסגה בענייני המזרח התיכון, ג’ון קרי, לוראן פביוס ועוד רבים. יבשל עם השף רוני בלפר ממסעדת לה רפובליקה בתל אביב.
  • שף גיום גומז – Guillaume Gomez נשיא עמותת הטבחים של הרפובליקה הצרפתית- השף של הנשיא פרנסואה הולנד בארמון האליזה, יחבור לצוות המטבח במסעדה של השף שלום קדוש “פרה על הגג” במלון לאונרדו פלאזה בירושלים, להכנת ארוחת הצהריים במסגרת אירוע גאלה.
  • שף אלן רוסו- Alban Rousseau- הבעלים של חברת המזון רוסו לזלייה,העוסקת בפיתוח מוצרים וקייטרינג עילית הבעלים והשף של מסעדת מיל בעיר דקס. יבשל עם השף פאיז סגאירה במסעדת Chez Eugène במצפה רימון ועם השף  דרור שושן ב “סמילנסקי טאפס בר” בבאר שבע.
  • שף אריק פרבו – Eric Provost – ממסעדת ” לאטרייה”  l’Etrier  , במלון רויאל ברייר בדוביל, כוכב מישלן, יבשל עם השף אליאס מטר במסעדת דנטה בנצרת.
  • שף דמיאן לפורט- – Damien Laporteממסעדת L’Absinthe, Rostang’s House, Paris , יבשל עם אוראל קמחי במסעדת פופינה.
  • ארועי השבוע עצמם נפתחים ביום שלישי 11 בפברואר בארוחת צהריים במסעדה “פרה על הגג” במלון לאונרדו פלאזה בירושלים.

ארועי השבוע עצמם נפתחים ביום שלישי 11 בפברואר בארוחת צהריים במסעדה “פרה על הגג” במלון לאונרדו פלאזה בירושלים.


את המנות בתפריט ירכיבו ויבשלו 5 שפים :

  • שף שלום קדוש השף הראשי של רשת מלונות פתאל.
  • שף ליונל לוי ממסעדת אינטר-קונטיננטל מרסיי.
  • שף אביב משה שף מסעדת מסה.
  • שף גיום גומז השף של ארמון האליזה.
  • שף סטפן פרואדוו ממסעדת לה פנטין לטור.

ביום רביעי 12 בפברואר יעבירו השפים מאסטר קלאס וטעימות פתוחות לקהל הרחב (בתשלום) במלון שרתון תל אביב.
בשעה 13:00 טיירי שרייה השף של משרד החוץ הצרפתי יציג למנה ראשונה את המתכון שלו למילפיי שכבות של סלמון מעושן עם ירקות פריכים.
בשעה 14:30 שף אוליבייה ארלו מממסעדת “לה שנסלייר” יציג את המתכון שלו למנה עיקרית של דג לברק ממולא בזיתים, פירות הדר, שומר ומיץ תבלינים.
בשעה 16:00 שף סבסטיין אנז’ו ממסעדת “לה רלה דה מואן” יציג את המתכון שלו לטארט לימון, הקינוח האהוב ביותר על הצרפתים.

אין ספק כי ארוע מסוג זה מעצים ומגביר את המודעות והחשיפה למטבח מן המעלה הראשונה ולבישול גורמה שאין לו מתחרים, מעדן את חוש הטעם שלנו ומשאיר בפינו טעם של חוויה קולינארית נפלאה.

ממליצה להירשם  … בתאבון !

לתכנייה המלאה של הפסטיבל – http://institutfrancais-israel.com/

בעיברית לחצו כאן

דף הפייסבוק לחצו כאן

כתב וצולם על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER

אשמח עם תכנסו לדף קבוצה שלי : לחצו כאן.

עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה