הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 293

החל מדצמבר 2012

סיור קולינרי בשדות הארטישוק, וסדנא במושב ניר בנים, של המגדל הגדול בישראל, נועם יעקובא. מתכונים: להכנת פוקצ’ה ארטישוק, ריזוטו ארטישוק קלאסי, ארנצ’ינו אורז, ועוד… “לב יער גינות המיניאטורית, וקונדיטוריית בוטיק של אייל מיכאלי.

19/01/2014

סיור קולינרי אצל נועם ארטישוק בניר בנים

לארטישוק שם מצחיק. כולם יודעים זאת. נזכרתי בשירו הנפלא של אריק איינשטיין “מכופף הבנות” שבו הוא חורז את השורה הידועה :  ”…   כמעט חטפתי שוק כששמעתי מה הוא עושה לארטישוק …   “.

כל זאת אני מקדימה להזמנה אשר קיבלתי, כבלוגרית, להשתתף בסיור שדות הארטישוק במושב ניר בנים, של המגדל הגדול בישראל, נועם יעקובא.  האמת ניתנת להאמר כי ידיעותי אודות הארטישוק היו קלושות ביותר ושמחתי מאד להזדמנות להרחיבן ולהעמיקן.

נתקבלנו אישית על ידי נועם ורעייתו, דליה יחד עם איריס לוי, שפית מוערכת בזכות עצמה וחברה שלי מזה עת רבה והיא אשר ערכה את הסדנה במקום.  קבלת הפנים הייתה חמימה ואוהדת, נתכבדנו בקפה, תה ועוגת גזר טעימה ואף לחמים וריבה ביתית, עשירה ומלאת טעם.

ההכנה הראשונית להמשך ההתנסות הייתה …  החלפת הנעליים למגפי גומי אשר באחת הזכירו לי את ילדותי במגפי הגשם השחורים והכבדים שבהם היינו מקפצים בשלוליות המים ונהנים.

ובאשר למקום עצמו הרי מושב ניר בנים נוסד בשנת 1955 על ידי בני מושבים וותיקים, ומכאן נגזר שמו, והוא משתרע על שטח בן כ- 4,300 דונם ובו כ – 625 חברים ותושבים.  פועלים במקום כ- 60 משקים עצמאיים בענפי החקלאות השונים אשר העיקריים בהם הינם חממות, פרחים, כרמים, מטעים, רפת וירקות.     המושב ידוע ביותר בשדות החממות, פרחים, כרמים, מטעים, רפת וירקות. הגדלים בתחומיו אשר הפכו לשם דבר בישראל הן מבחינת תיירות הקולינארי והן מבחינת אטרקצייה לכל המשפחה.

“הארטישוק של נועם” במושב ניר בנים פותח שעריו ב-21.12 יום שבת לקהל הרחב

הארטישוק של נועם – המארח לארוחות ארטישוק ולסיורים בשדות , במושב ניר בנים פותח את שעריו החל מהשבת הקרובה ה-21.12 , תחת שרביטו של נועם יעקבא .

הפעילות במקום תכלול ארוחת בופה כולל שתייה קרה וחמה ומנות אוכל המושתתות  על טהרת הארטישוק{ כל המנות צמחוניות } וסיור חקלאי בשדות הארטישוק כולל קטיף.

בין המנות המיוחדות שיוגשו במקום: סלט פרוסות ארטישוק בבלסמי, סלט ארטישוק ובצל מוקפץ ברוטב טריאקי, שיפודי ארטישוק וירקות ברוטב צי’לי מתוק, פסטה ארטישוק ועגבניות שרי, נודלס אסיאתי בתוספת רצועות ארטישוק.

בשבת :

סיורים המיועדים למבוגרים ולילדים יערכו בשעה 11:30 ו-14:30

שעות פתיחה בין 10:30-16:30

מחירים: ארוחה + סיור מבוגר- 100 ש”ח

ארוחה + סיור ילד (בגילאי 3-13 ) -50 ש”ח

סיור בלבד מבוגר- 40 ש”ח’

סיור בלבד ילד – 20 ש”ח

ניתן לרכוש במקום ארטישוק טרי, שמן זית תוצרת המשק, צימוקים ועוד.

בששי :

יתקיים בראנץ ברוח “מאמא איטליה”

בתפריט סלטים טריים עם צמחי תבלין, ארטישוק חלוט עם טחינה סגולה או לבנה, ממרחים על טהרת הארטישוק , פוקאצות ארטישוק ופלפל, אנטי פסטי ירקות ברוח החורף , לחם כפרי, חלות של שבת, ריבות ביתיות, שתייה קרה וחמה.

שעות פתיחה בין – 9:30-15:00

סיורים : שעה 11:00 ו-13:00

עלות 80 ש”ח – בראנץ  מבוגר

40 ש”ח – בראנץ  ילדים

מידי ימי חמישי יתקיימו סדנאות ארטישוק בשיתוף בין נועם יעקובא לאיריס לוי, שפית פרטית,  הסדנא תיערך עם שישה משתתפים ומעלה, עלות 300 ש’ למשתתף.

נחזור למגפים ולשדה.  עתה נעולים במגפים המגינים על רגלינו  יצאנו בשמחה לקטיף ארטישוקים מלווים בהסבריו של נועם על דרך גידולם ועל תכונותיהם וסגולותיהם .

בדרכנו חזרה מלאי חוויות מן הקטיף, ביקרנו את אלנה קליכמן, בעלת הגלרייה היחודית והמרתקת הקרוייה “לב היער” והיא גלריה לאומנות הגננות המיניאטורית, גלריה ראשונה מסוגה בארץ,

אלנה קליכמן בוראת למעשה גנים זעירים, עמוסי פרטים והתרחשויות, כל מוצג עם סיפורו ודמויותיו.

אלנה בעלת הגלריה – היא צורפת המצרפת מיומנויות מתחום שזירת פרחים, תפירה, וקלית הסלים באה לידי ביטוי בגינות אותם היא בוראת.

חנות גלריה לאומנות הגינות המיניאטוריות, המיקום הוא רח’ הבילויים 12 גדרה, במתחם משוחזר ממאה ה 19, יש מבחר של גינות קטנות שניתן להעניק לעצמנו ולסובבים אותנו, מוזמנים להנות מסיור גינות מעורר השראה .

אלנה העניקה שי זעיר כזה לכ”א מאיתנו, אשר שבה את ליבנו בקסם שהוא נוסף.

בביתו של נועם, אליו שבנו, כבר המתינה לנו השפית איריס לוי אשר חילקה אותנו לשתי קבוצות : הראשונה, עם נועם על דרכי ההכנה של הארטישוק, והשנייה, בפיקוחה של איריס, אשר הדריכה אותנו בהכנת בצק מבצק מקדים על מנת ליצור כעין בצק מחמצת לשם הכנת פוקצ’ות או אפילו להכנת מאפים איטלקיים אחרים …  שבהם הבצק דק מעל וממולא כמעין כיס.

כל אחת מאיתנו הכינה לפי ההדרכה והביאה את שהכינה לטאבון שבחצר לשם אפייה. את המתכונים אביא בהמשך, אכן הסדנא פתחה בפנינו עולם חדש של התנסות קולינארית, כאשר כוכב הסדנא הינו כמובן  הארטישוק, בסדנא מתנסים ולומדים להכין מיגוון מנות המשלבות בתוכן את הארטישוק.

ההתעסקות בסדנא מתאימה ביותר לקבוצות מאורגנות וכבילוי של זמן איכות משפחתי, מבוגרים וילדים כאחד.  אציין לטובה כי הפעילות במקום כוללת ארוחות בופה בנוסף לסיור במקום ולקטיף. ראוי לפרט את מיגוון המנות המוגשות במקום ובהן סלט פרוסות ארטישוק בבלסמי, סלט ארטישוק ובצל מוקפץ ברוטב טריאקי, שיפודי ארטישוק וירקות ברוטב צי’לי מתוק, פסטה ארטישוק ועגבניות שרי, נודלס אסיאתי בתוספת רצועות ארטישוק.

בסיום קבלנו כשי מפרי המקום, ארטישוקים טריים להכנה בבית, למחרת הכנתי קונפי ארטישוק עם בצל ושום לפי המתכון של השפית אירס לוי.

מתכונים שהכנו עם השפית אירס לוי.

בצק שמרים לפוקצ’ה

המצרכים:

1          ק”ג קמח

600 גר’ מים

3          כפות שמן זית

17 גר’   שמרים יבשים

16 גר’   מלח

אופן הכנה:

  • ללוש את כל החומרים, להוסיף שמן ומלח בסוף.
  • להתפיח לפחות 8 שעות במקרר או שעתיים וטמפרטורת החדר.
  • לשטוח את הבצק על תבנית אפיה ולהתפיח 20-30 דקות.
  • ליצור שקעים על גבי הבצק בעזרת האצבעות.
  • למרוח בשמן זית, לפזר עשבי תיבול ומלח גס.
  • לאפות בתנור שחומם מראש בטמפ’ 200 מעלות צלסיוס במשך כ – 20-30 דקות במרכז התנור.
  • אפשר להכין סטרטר מ 3 כפות קמח , חצי כפית שמרים יבשים ו 2/3 כוס מים.
  • להשהות במקרר כ 12 שעות .

לערבב את הסטרטר עם חומי הבצק ולהתפיח כשעתיים בטמפרטורת החדר.

לתוספות מעל – TOPINGS

  • בצל – 2 בצל פרוס, 3 כפות שמן זית, 3 כפות מלח גס.
  • לטגן בצל פרוס בכף שמן זית, למרוח שארית השמן ולפזר בצל שום ומלח.
  • ארטישוק – 5 לבבות נקיים פרוסים , מתגנים במחבת שם שמן זית ותימין.
  • מוסיפים מלח ופלפל
  • לטגן שום ושקדים בכף שמן זית. למרוח שארית השמן ולפזר שקדים, שום ומלח.
  • עשבי תיבול לטחון במעבד מזון כוסברה, פטרוזיליה, תימין, רוזמרין + 3 שיניי שום, שמן זית ומלח

*****************************************************

ריזוטו ארטישוק קלאסי – 5 מנות

מצרכים:

4          ארטישוקים גדולים

4          כפות חמאה

1          בצל, קצוץ דק

2          ענפי תימין

500 גר’ אורז עגול לריזוטו

750 מ”ל ציר עוף או ציר ירקות

פרמזן מגורר

מלח ופלפל

אופן ההכנה :

  • קוטמים את ראשי הארטישוק, קולפים את הגבעולים ומסירים את החלקים הסיביים. חותכים לאורך

לפרוסות דקות ומטפטפים עליהן מעט מיץ לימון על מנת למנוע השחרה .

  • ממיסים חמאה בסיר על להבה נמוכה, מוסיפים את הבצל ומאדים כמה דקות .
  • שוטפים את הארטישוקים משאריות מיץ הלימון ומוסיפים לסיר.
  • מטגנים את הארטישוקים דקה או שתיים .
  • מגבירים את האש ומוסיפים את האורז תוך בחישה מתמדת. ממשיכים לטגן את האורז תוך ערבוב .
  • מביאים את הציר לרתיחה בסיר אחר .
  • לאחר שתי דקות מתחילים בהוספת הציר החם לאורז מוסיפים מצקת אחת בכל פעם,
  • בוחשים ומבשלים תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באורז. ממשיכים כך עד שכל הציר נספג באורז והאורז רך כ 15 עד 20 דקות.
  • מתבלים במלח או פלפל לפי הטעם, מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.

**************************************************

ארנצ’ינו אורז ל-12 יחידות

כוס אורז עגול

2.5    כוסות מים

½     כוס פרמזן מגורר

2     חלמונים

50   גרם חמאה

½    כפית מלח

אבקת זעפרן

מילוי:

5     לבבות ארטישוק

1/2  בצל קצוץ דק

50 מ”ל יין לבן

תימין

שמן זית

מלח

פלפל

כוס פרורי לחם לציפוי

הכנת האורז:

מבשלים את האורז במים + מלח  עד שכל המים נספגים והוא נותר רך ומאט דביק. מסירים מהאש.

כשהאורז חם מוסיפים תוך כדי ערבוב את החמאה פרמזן והחלמונים. מוסיפים את הזעפרן ובודקים אם צריך עוד מלח. משטחים את האורז על תבנית מתכת כדי שיתקרר מהר.

הכנת המלית:

  • מזהיבים קלות את הבצל, מוסיפים את התימין וממשיכים לטגן .מוסיפים את קוביות הארטישוק מטגנים יחד מספר דקות
  • מוסיפים את היין וממשיכים לבשל יחד עוד כ 10 דקות עד שהנוזלים נספגים. מוסיפים מלח ופלפל ומקררים.
  • יוצרים כדור קטן מבצק האורז ומשטחים אותו על כף היד , ממלאים עם כפית גדושה של המילוי וסוגרים לצורת כדור.

כך עושים עם כל האורז והבשר.

  • מגלגלים את כדורי האורז בפירורי לחם ומתגנים בשמן רותח עד להשחמה יפה מכל הכיוונים.

******************************************************

קונדיטוריית בוטיק של אייל מיכאלי.

אבל ניר בנים אוצר בחובו אטרקציות נוספות והמדובר הוא בבית קפה כפרי מיוחד במינו, מקום קטן אך משופע בכל טוב. זהו קונדיטוריית בוטיק של אייל מיכאלי.  

המקום נטוע במושב והוא מגיש את מיטב מעשי האפייה, המנות והקינוחים עשירי הטעם של השף קונדיטור אייל.

ימי סוף השבוע מעניינים במיוחד שכן ביום חמישי מתקיימת במקום “חגיגה איטלקית” שבה מככבות מיטב המנות האיטלקיות אנינות הטעם ובהן פסטות טריות, סלטים ומאפים מיוחדים כפוקצ’ות, קלצונה, וכל אלו נאפים בתנור מיוחד שהובא ישירות מאיטליה.

ואילו ימי שישי מצטיינים בארוחות בוקר עשירות ומפנקות המוגשות עד לשעת הצהריים . ארוחות הבוקר מלוות במאפים המיוחדים של אייל ובלחמי שיפון במגוון טעמים –והכל נעשה במקום. וכל אלה מלווים בקינוחי הגורמה של אייל מיכאלי. 

כל המנות של אייל מיוצרות מחומרים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל.

שלל המאפים והקינוחים, מוצעים למכירה גם בחנות, כמו גם מוצרים מעולים נוספים ממושבי האזור, כגון –יינות בוטיק, שמן זית, דבש ועוד. והכל כשר – חלבי.

טלפון לבירורים והזמנת מקום : נועם- ארטישוק – 054-2278637

לאתר הבית: artishoke.co.il

לאתר הבית: השפית אירס לוי http://irischef.co.il/ 054-4944205

לדף הפייסבוק https://www.facebook.com/iris.levi.7?fref=ts

גלריה “לב היער” 052-5778963

בפייסבוק     www.facebook.com/ LevHaiaar

“אייל מיכאלי” – קייטרינג https://www.facebook.com/pages

אתר הקונדיטוריה: http://www.eyalmichaeli.com/

נכתב וצולם על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER

אשמח עם תכנסו לדף קבוצה שלי : מאפים קינוחים אוכל ביתי … ועוד .

עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה