הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 283

החל מדצמבר 2012

החורף בעיצומו וזה בדיוק הזמן ליהנות מסדרת התה … “חליטות החורף החדשה של ויסוצקי ” הכנתי עוגה תפוחי עץ, מ- תה חליטת חורף “אכינצאה וסמבוק” של ויסוצקי יחד עם צימוקים .

12/01/2014

עוגת תפוחי עץ עם תה וצימוקים

קיבלתי להתנסות את סידרת חליטות החורף החדשה של ויסוצקי – החליטות מכילות צמחי מרפא הידועים ברפואה העממית כתורמים לשמירה על הבריאות בתקופת החורף, אני אוהבת תה במיוחד בחורף שמחתי לקבל ולנסות תה החדש, לפני כחודש הייתי חולה בצינון וכל הזמן שתיתי תה עם ג’ינג’ר טרי ולימון בלי לדעת שיש כבר חליטת תה כזאת, בנוסף עוד … חליטות שעוזרות לחזק את מערכת החיסון, אהבתי את חליטת אכינצאה וסמבוק, החלטתי שאני מכינה עוגה עם תמצית מחליטת התה אך לפני שאעלה את המתכון אספר לכם בקצרה על סגולות התה .

הסדרה פותחה בשיתוף ד”ר מינה פארן – מומחית עולמית לצמחי מרפא .

ג’ינג’ר ולימון - על פי רפואת הצמחים הג’ינג’ר ידוע כמחזק מערכת חיסונית ןנחשב יעיל במיוחד להקלה על מחלות חורף, הצטננויות, כאבי גרון, שיעול וליחה, הג’ינג’ר בשילוב עם תמצית לימון טבעית, יוצרים חליטה מענגת בטעם חריף – מתקתק בארומה לימונית.

ג’ינג’ר - הג’ינג’ר  בשילוב עם תמצית דבש טבעית, יוצרים חליטה מענגת בטעם ובניחוח חריף – מתקתק .

אכיניצאה וסומבוק –  אכינצאה נמנית עם אחד ממחזקי מעוררי מערכת החיסון הידועים בעולם הצמחים. לפרי הסמבוק מיוחסות תכונות אנטי – בקטריאליות ואנטי – ויראליות ולכן הוא נחשב ברפואת הצמחים יעיל מאוד בטיפול בהצטננות, בשפעת ןבזיהומים אחרים בדרכי הנשימה .

עלי אקליקפטוס והדרים - לעלי אקליקפטוס ריח מנטה רענן וברפואת הצמחים נחשב כבעל תכונות של ממיס מכייח ולכן טוב במקרים של גודש בדרכי הנשימה.  על האקליפווס בשילוב פירות ההדר, יוצרים חליטה ייחודית בניחוח מרענן ובטעם מעודן .

לסיכום: טוב שיש בבית את חליטות החורף של ויסוצקי.

עוגה לחג – ט”ו בשבט שמח.

המצרכים:

3        ביצים

1        כוס סוכר

1/3     כוס שמן קנולה

1/3     כוס תה (חליטת חורף “אכינצאה וסמבוק” של ויסוצקי)

1/2     כפית גרדת לימון

1/2     כוס צימוקים (צימוקים שחורים בשרניים של נועם ארטישוק)

2        כוסות קמח תופח (קמח מנה מאסטר שף)

1        כף תמצית וניל

1        כפית קינמון

1        כפית סודה לשתיה

2        תפוחי עץ גרנד או כל סוס אחר

2        כפות סוכר כהה (לערבב עם קוביות תפוחי העץ)

ההכנה:

  • מרתיחים מים שופכים ל-כוס עם שקית תה ומעברים לקערה עם הצימוקים.
  • במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר, במשך 5 דקות.
  • מוסיפים את השמן, את הצימוקים והתה (לא חם) .
  • מוסיפים את הקמח, תמצית וניל, קינמון, גרדת לימון וסודה לשתייה.
  • מערבבים ומוסיפים בסוף את תפוחי העף עם הסוכר החום כהה. ומוסיפים בערבוב ידני.
  • מעברים לתבנית קפיצית ששומנה קלות וקומחה קל.
  • בתנור אפייה בחום 180 מעלות למשך 40 דקות לבדוק ואפשרי לתת עוד 10 דקות בתנור סגור ללא חום (ליבוש).

טיפים:

  • אני הכנתי את התה ומזגתי על הצימוקים .
  • לאחר אפייה 40 דקות החזרתי לתנור לעוד 10 דקות.
  • אפשר להוסיף פרות יבשים חתוכים וגם אגוזים ושקדים (חצי כוס פרות יבשים וחצי כוס שקדים ואגוזים. )
  • אם רואים שהעוגה לא מוכנה פנים ומעל כבר קיבל צבע, לחסות בניר אפייה מעל שלא יקבל יתר צבע.

ט”ו בשבת שמח  … בתאבון !

לאתר תה ויסוצקי http://www.wtea.co.il/

לדף הפייסבוק https://www.facebook.com/Wissotzky?v=wall

נכתב וצולם על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER

אשמח עם תכנסו לדף קבוצה שלי : מאפים קינוחים אוכל ביתי … ועוד .


עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה