הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 281

החל מדצמבר 2012

“הטחנות הגדולות של א”י” משיקה “קמח לחם” מיוחד לאפיית לחמים ומאפים

26/06/2016

pizap.com14667605441521

“הטחנות הגדולות של א”י”

משיקה “קמח לחם” מיוחד לאפיית לחמים ומאפים

טחנת הקמח הוותיקה “הטחנות הגדולות של א”י” מחיפה מציגה בימים אלה פיתוח חדש של “קמח לחם” – קמח חיטה לבן מועשר בגלוטן ובלתת שעורה שמאפשר הכנת מאפים אווריריים ובעלי נפח גבוה.

pizap.com14669358140381

הקמח מיוצר מתערובת מיוחדת של חמישה סוגי חיטה מובחרים, באיכות גבוהה ומוקפדת.

הגלוטן הוא חלבון המצוי בגרעין החיטה, אשר במגע עם מים בזמן עיבודו, תורם לגמישותו של הבצק ויוצר מעין “רשת” חזקה ואלסטית המייצבת את הבצק. רשת זו מאפשרת את החזקת הגזים החודרים לבצק בעת הלישה, ומעניקה ללחם נפח וגובה יפים. בנוסף לגלוטן, מועשר קמח לחם של הטחנות הגדולות בלתת שעורה – גרעין דגן שעבר תהליכי הנבטה וקלייה. בזמן הנביטה נוצרים בגרעין אנזימים (עמילאז) שאחראים על פירוק העמילן והפיכתו ל”מזון” זמין לשמרים. הוספת לתת שעורה משפרת את פעילות השמרים ומקצרת משמעותית את זמן ההתפחה של הבצק.

pizap.com14667607326261

הקמח מתאים במיוחד לאפיית לחמים, לחמניות, בצקי שמרים ולכל בצק הדורש נפח מאפה גבוה.

pizap.com14667607700311

מוצרי החברה כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה, ובכשרות מהודרת של בד”צ העדה החרדית ירושלים. מחיר אריזת קמח לחם: 6 – 8 ₪ (לאריזה של 1 ק”ג). להשיג ברשתות ובחנויות: רשת לגעת באוכל, רשת חנויות הטבע בוסתן, ברכל, נתיב החסד, מרכז מזון יהודה, סופר ספיר, סיטונאות רחמים, עזרה וחסד, סופר טוב מודיעין, שפע ברכת השם בית”ר עילית, דיפ שיווק, מאיה בוטיקטבע, רני אורגני, ל.א.ב.ל, המאפייה של ראסל ירושלים, סופר הס (כפר הס), לחם ברויטמן אילת, לחם בורקין בנימינה, ובחנויות מובחרות נוספות.מידע על חנויות נוספות אפשר לקבל בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות או בטלפון: 04-8672137.

למידע ומתכונים:

http://www.hagdolot.co.il/

https://www.facebook.com/hagdolot.co.il

הצעות למתכונים נהדרים:

לחמניות “חלוקי נחל” מקמח לחם, קמח כוסמין וגבינת פקורינו

מתכון- סער מור, מחשבות על לחם

pizap.com14669362084871

חומרים:

500 גר’ קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, הסדרה הבריאה, מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י (קר מהמקרר). 500 קמח לחם מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י 1000 מ”ל מים קרים 50 גר’ שמרים טריים / 17 גר’ שמרים יבשים או 350 גר’ שאור + 25 גר’ שמרים טריים / 8 גר’ שמרים יבשים 35 גר’ דבש / סילאן 28 גר’ מלח 150 גר’ גבינת פקורינו מגורדת 100 גר’ זיתים, אגוזים, גרעינים (לבחירתכם)

אופן ההכנה:

שמים מים ודבש בקערת המיקסר (במידה ומשתמשים בשאור מוסיפים למים). מערבבים את הקמח והשמרים בקערה נפרדת. מוסיפים את הקמח מעל המים. לשים במשך 5 דקות במהירות 1 עם וו לישה. בתום הלישה הראשונה מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה שנייה, עדיין במהירות 1 במשך 5 דקות נוספות. בודקים חלון גלוטן. אם הגלוטן מפותח מספיק, מוסיפים את התוספות בערבול עדין. במידה והגלוטן לא מפותח מספיק לשים עוד 2 דקות. בסוף הלישה מבצעים “מתיחה” של הבצק בקערת המיקסר. כל 15 דקות מבצעים קיפול של הבצק עם ידיים רטובות, בקערת המיקסר. מבצעים 5-4 קיפולים. בתום הקיפולים מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק בעדינות, על מנת לא להוציא ממנו את כל הגז שהצטבר. משטחים בעדינות את הבצק לצורת מלבן ומקמחים את חלקו העליון בנדיבות. נותנים לבצק לנוח מספר דקות מכוסה. לאחר המנוחה מחלקים באמצעות קלף מתכת את הבצק למלבנים ומעבירים בעדינות למגש אפייה. מתפיחים את הבצק עוד מספר דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד (250 מעלות) עם לחות. אופים במשך כ-15-10 דקות. מצננים על רשת מוגבהת. ניתן להשתמש בשאור: מחמצת או פוליש (175 גר’ מים + 174 גר’ קמח כוסמין + 1 גר’ שמרים יבשים, מערבבים, מכסים ומשאירים בחוץ למשך 18-16 שעות עד לתסיסה). במידה ומשתמשים בשאור מפחיתים את כמות שמרי האפייה. זמן ההתפחה עשוי להתארך. יש אפשרות לוותר בכלל על שמרי האפייה, במקרה זה הלחמניות כבר לא “מהירות” ורצוי להכניס את הבצק לתפיחת לילה במקרר. זמן ההתפחה יתארך מאוד.  

לחם שאור עם ערמונים, גבינת רוקפור ודבש

מתכון: סער מור, מחשבות על לחם

c146ab98-07ae-4a8c-b1aa-5ee8a19f1488

חומרים:

400 גר’ קמח לחם מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י 50 גר’ קמח מלא מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י 50 גר’ קמח שיפון מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י 350 מ”ל מים 25 גר’ דבש 13 גר’ מלח גס 5 גר’ שמרים יבשים 175 גר’ שאור 75 גר’ ערמונים בוואקום (ניתן להמיר באגוזי מלך קלויים) 75 גר’ גבינת רוקפור בשלה וחריפה, מפוררת לחתיכות גדולות

אופן ההכנה:

מוזגים מים, שאור ודבש לקערת המיקסר. מערבבים את הקמחים ומפוררים לתוכם את השמרים. מוסיפים את הקמחים לקערת המיקסר ולשים עם וו לישה במשך 5 דקות במהירות 1. בתום 5 הדקות מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות 2 לעוד 5 דקות. בודקים חלון גלוטן ואם יש צורך לשים כ-2 דקות נוספות. לאחר שמתקבל חלון גלוטן מוסיפים את הערמונים וגבינת הרוקפור ולשים 30 שניות נוספות במהירות 1, לפיזור אחיד בבצק. מכדררים את הבצק ומחזירים לקערת הלישה. מכסים בניילון נצמד. מתפיחים את הבצק במקום חמים כ-60 דקות, מבצעים קיפול כל 20 דקות. מוציאים את הבצק מהקערה למשטח שקומח בשכבה עדינה מאוד של קמח, ומחלקים את הבצק ליחידות במשקל של כ-550 גר’. מכדררים את היחידות ונותנים להן לנוח מספר דקות על המשטח כשהן מכוסות. מעצבים לצורה הרצויה, מרטיבים קלות עם היד את החלק העליון במעט מים ומקמחים מלמעלה בקמח שיפון. מסדרים בתבנית ע”ג נייר אפייה. “אפייה קרה”: מתפיחים כ-30 דקות, חורצים ומכניסים לתנור קר עם תבנית מים רותחים בתחתית. מפעילים את התנור 15 דקות ב-160 מעלות. לאחר 10 דקות מהפעלת התנור מוציאים את התבנית עם המים מהתנור. בתום ה-15 דקות מעלים ל-200 מעלות ל-10 דקות נוספות עד קבלת לחמניות זהובות ותחתית שחומה. אפייה רגילה: מתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו, חורצים בעדינות רבה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עם תבנית מים רותחים בתחתית. לאחר 10 דקות מהכנסת הבצק לתנור מוציאים את התבנית עם המים וממשיכים לאפות עוד כ-10 דקות. מצננים על גבי רשת וכשהלחמניות מצטננות מעט מורידים מנייר האפייה ומשאירים להתקרר לחלוטין על גבי הרשת. אם לא רוצים להשתמש בשאור במתכון ניתן להעלות את כמות השמרים ל-8 גר’ יבשים או 25 גר’ שמרים טריים. שאור: ניתן השתמש ב 175 גר’ מחמצת או להכין “פוליש” ערב קודם שמורכבת מ: 90 מ”ל מים ו-90 גר’ קמח לבן + 1 גר’ שמרים יבשים. מערבבים, מכסים ומשאירים בחוץ למשך 18-16 שעות עד לתסיסה.

 למידע ומתכונים: לחצו כאן .

לדף הפייסבוק לחצו כאן .

 עריכה וצילמה לבנה רייזר LEVANA REISER

עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה