הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 293

החל מדצמבר 2012

הספר החדש של הכוהנת הגדולה השפית רות סירקיס לכבוד חג הפסח, ארוחות ליל הסדר, חול המועד, מימונה

20/04/2016

pizap.com14611651386441

ארוחות פסח

ליל הסדר, חול המועד, מימונה 

תמיד תמיד אני שמחה להזדמנות לדבר ולספר על רות סירקיס,  שם דבר בעולם הקולינריה ובעלת שורת ספרי בישול ומאכל המעשירים אותנו במיטב המתכונים והמנות, לכל סיבה, מסיבה, ארוע, חג או סתם ארוחה משפחתית משביעה וטעימה.

הפעם באה לידי ההזדמנות עם צאת ספרה החדש של רות, ארוחות הפסח, המכיל מבחר בלתי נידלה של מתכונים לימי חג הפסח, לשולחן הסדר, לימי חוה”מ ולחג המימונה הצבעוני והמתוק, והכל, כדרכה של רות, בשפה קולחת וברורה, בלווית תמונות שעושות חשק להכין, להגיש ולטעום.

pizap.com14611659493491

אני עצמי התחברתי במיוחד לשניים מן המתכונים, “מינה קון קרנה”, פשטידת בשר שהיא באמת מנה אופיינית ליוצאי ארצות הבלקן והחזירה אותי באחת לארוחות בבית הורי, אמי ילידת בולגריה ואבי איש יוון, והרגשתי כאילו תמונת המנה ממש צולמה בביתנו . . .

pizap.com14611707161601

המנה השנייה, איך לא, ה”מצה בריי”, מנה מפורסמת בזכות עצמה שהייתה עולה על שולחננו בהיותי בקנדה וילדי, ארי וקרן, ליקקו את האצבעות וזו הייתה וודאי אחת הסיבות לאהבתם את חג הפסח . . .

pizap.com14611655661741

לאכול טוב בפסח,  הספר ארוחות פסח מציע שפע מתכונים טעימים ומעניינים לארוחת ליל הסדר, לכל ימי חול המועד, למבחר עוגות ועוגיות ולסיום מתוק בערב המימונה. ניתן למצוא בו הצעות לתפריטים, טיפים להתארגנות לקראת הכנת הסדר ורעיונות לאירוח קל במהלך החג.

טעמים מסורתיים מכל העדות,  הספר ארוחות פסח מציע מהאוצרות הקולינריים של מטעמי פסח מסורתיים שמאפיינים את מטבחיהן של קבוצות שונות בישראל. זה מאפשר שילוב מתכוני פסח חדשים ותורם לרבגוניות של מאכלי החג. בין המנות העיקריות לארוחת החג: זרוע טלה בתנור, אוסו-בוקו טלה, עוף בטנזייה, עגל בגרמולטה, סלמון בקראסט אגוזים ועוד. בין המנות המשביעות לחול המועד: לזניה, פיצה, בורקס, פנקייקס, לחמניות ובייגלס – כולם כשרים לפסח. בין המתוקים:  עוגת “נמסיס” המיתולוגית, עוגות פבלובה אישיות, כתר מרנג ממולא מוס שוקולד, פחזניות, רולדת שקדים ואפילו ממתקי פסח לילדים. מי שחוגג מימונה ישמח לקבל מתכון טוב למופלטות, לריבת ז’אבן הלבנה, ולמבחר ממתקים צבעוניים עם פירות יבשים ומרציפן.

התארגנות קלה,  בספר ארוחות פסח מקבלים המאכלים המסורתיים נגיעות עדכניות כדי להקל את הבישול ואת ההתארגנות. המתכונים מאפשרים שימוש במצרכים מוקפאים ובמכשירי מטבח יעילים כמו מעבד מזון, מיקסר מוט, מיקרוגל ומקפיא. ניתנים בספר שפע של טיפים והוראות להכנה מראש ולהגשה קלה.

דגש על אכילה בריאה,  בספר ארוחות פסח נעשה שימוש רב בירקות ובפירות, בעיקר במתכוני ארוחות החג ובמתכוני חול המועד. בין אם מכינים מנות ראשונות, מנות עיקריות, פשטידות, תבשילים או סלטים – כולם מכילים ירקות, פירות ועשבי תיבול ריחניים.

pizap.com14611650314171

אודות רות סירקיס

רות סירקיס, ילידת תל אביב, בוגרת האוניברסיטה העברית בירושלים ,עוסקת שנים רבות בכתיבה גסטרונומית. פרסמה בעיתונות הישראלית והאמריקנית ובאינטרנט מאות מאמרים העוסקים באוכל ובמסעות קולינריים. לצורך עבודתה היא מרבה לנסוע ברחבי העולם, לבקר במסעדות, בשווקים, בבתי ספר לבישול, ביקבים ובמגבנות, ולהיחשף לכל מה שקשור באוכל טוב. בשנת 2014 קיבלה רות את ‘אות מסדר אבירי הגריל בישראל’ עבור תרומתה רבת השנים לתרבות הקולינריה של מדינת ישראל. ביום העצמאות 2015 הוכתרה רות כ- ‘יקירת העיר תל אביב’.

ארוחות פסח הוא ספרה השבעה-עשר. בין ספריה הקודמים: מהמטבח באהבה, ילדים מבשלים, מהמטבח בהנאה ,המטבח הסיני, מהמטבח בקלי קלות ,מהמטבח בבריאות, פשטידות עולמיות, סלטים עולמיים, מאסיה באהבה וארוחות חגיגיות ראש השנה – כולם רבי-מכר וכולם נהפכו לחלק מהתרבות הישראלית .

בספר ארוחות פסח יש שפע של צילומי צבע של הצלם דן לב.

הספר יצא בהוצאת ר. סירקיס וידיעות ספרים

יש בו 96 עמודים, בגודל 16.5  X  24 ס”מ.

הספר בכריכה רכה ומחירו 29.90 ₪, כולל מע”מ

ערכה לבנה רייזר – LEVANA REISER

לכתבה קודמת שכתבתי על רות סירקס לחצו כאן .

עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה