הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 283

החל מדצמבר 2012

חוויה קולינארית, שוק “ריחות וטעמים” ברמת השרון, לא רק שוק גם מסעדה, אוכל מוכן ועוד …

20/12/2015

pizap.com14505922863281

הריחות והטעמים של החורף

“ריחות וטעמים”- השוק שלך ברמת השרון”

החורף הינו, ללא ספק, הזמן הנכון לתבשילי אוכל חם ומנחם, בישול ביתי חמים ומהביל שעושה טוב בלב ובנשמה.

לכן היה זה אך נכון ש- “ריחות וטעמים”, שוק האוכל המגוון והמיוחד ברמת השרון, יצא בבשורת תפריט חדש של אוכל ביתי העונה על טעמי כל העדות ומעל לכל מציע את הבישולים הביתיים המדהימים של אמא פרחייה המיתולוגית, אמו של עודד שהרבני, אשר יחד עם זוגתו, לימור אורן, הינם הבעלים והמפעילים של שוק ייחודי ויוצא דופן זה.

pizap.com14505939749371

השוק משתרע על  שטח של כ-300 מ”ר והושקע בהקמתו סכום נדיב ביותר בהיותו סניף הדגל של קונספט שיווקי יחודי, ראשון ברשת עתידית שתתפרס ברחבי הארץ.

ההשראה להקמת השוק במתכונתו זו באה משוקי האיכרים הידועים ברומא, ברצלונה, תאילנד או לונדון ואפילו שוק לווינסקי התל-אביבי שלנו, שבהם ניתן להשיג את מוצרי המזון לסוגיהם וגווניהם, בסמיכות, זה בצד זה, כאשר הסחורה טרייה ואיכותית ללא פשרות.

המוטו, תחתיו פועל המיזם השיווקי, מבטא נכונה את התוכן והרצון שביסודו :

pizap.com14506024299531

“כמה שיותר קרוב לאדמה, כמה שיותר קרוב ליצרן, כמה שיותר קרוב לטבע”.

מחשבה רבה הושקעה בעיצוב החלל, הדוכנים בנויים מעץ ממוחזר, כיתוביות בכתב יד על המוצרים, החומרים והכלים ידידותיים וההרגשה הינה של כפריות נעימה המשרה אווירה של טעם ובריאות.

pizap.com14505967406561

השוק מציע תוצרת חקלאית טרייה ומשובחת במחירים סבירים ובאיכות מעולה אך לא רק זאת.

בשוק מצויים אף  מחלקת תבלינים, מחלקת חמוצים ,מחלקת יין, מחלקת שמנים, מחלקת טחינה וחלווה, מחלקת עוגות ועוגיות, מחלקת שימורים, מחלקת קטניות, גבינות , עמדת שיקים , עגלת פירות חתוכים, מחלקת ריבות תוצרת בית ועוד.

לא נטעה אם נספר לכם כי בשוק זה נמצא מיגוון של כאלף מוצרים, מיגוון העונה על כל צורך וכל טעם, כאמור הכל תחת קורת גג אחת.

ועוד הצעה יחודית וללא תקדים : השוק יעניק “תעודת אחריות” על הירקות והפירות שימכרו, המאפשרת החזרת תוצרת פגומה. (על אף שקפדנות המקום מצמצמת אפשרות כזו ממש לאפס …)

 pizap.com14506046699371

השוק מתוכנן בהמשך דרכו גם לפעול כשוק לילה ( יתחיל בימי חמישי )ולשלב הופעות מוזיקה עם הפתעות קולינריות מתחלפות, סדנאות שף למבוגרים וילדים, אירוח שפים מובילים ועוד.

אך אין מדובר רק בשוק ו-”ריחות וטעמים” יציע על בסיס יומי חוויה קולינארית טעימה ומרגשת של שלל טעמים וריחות: ארוחות בוקר של סלטים, ירקות וביצים שבצדה שתייה חופשית, וכן ארוחות צהריים ממיטב המיטבחים בעולם, חמות ומהבילות כיאה לימי חורף קרים, ובהן

pizap.com14505957482961

- סוגי חמין שונים, ממולאים, קובות, מפרום וסלטים שונים. לארוחות הבוקר והצהריים אין תפריט קבוע- כל המנות משתנות על בסיס התוצרת הטרייה באותו היום בשוק וההשראות הקולינריות של הבשלנים השונים.

pizap.com14505933058591

השיא מגיע בימי חמישי ושישי, בהם מוצע במקום אוכל בייתי מוכן לקחת הביתה. מדובר בשלל תבשילים ביתיים, מעשי ידיה של אמא פרחיה, הכל טרי ונעשה במקום-  תבשילים עירקים ,ממולאים קובות ומטעמים בלתי נשכחים נוספים מהמטבח העירקי ושאר המטבחים והעדות .

בנוסף מציע המקום את חלל החנות והמרפסת המקורה לקיום אירועים אינטימיים (עד 100 איש) באווירת שוק עליזה, במסגרתם.

היזמים, עודד ולימור, מספרים על המקום והרקע :

לדברי היזמית לימור אורן :” אנו גאים על המיזם החדש אשר יביא את הפריפריה על טעמיה, ריחותיה וצבעיה, בתחילה לרמת השרון ולאחר מכן לערים נוספות ברחבי הארץ. הקונספט של ריחות וטעמים הינו- ‘כמה שיותר קרוב לאדמה, כמה שיותר קרוב ליצרן, כמה שיותר קרוב לטבע’ ובהתאם לכך, שוק האיכרים ישנה את פניו בכל יום מחדש בהתאם לטבע, לאדמה ולמצב הרוח של בעליו.. ‘ריחות וטעמים’ הוא תוצר האהבה והתשוקה של כל אחד מבני הזוג  לעסק- אני מתחום האירוח והמסעדנות ועודד בן זוגי ושותפי הנושם חי ואוכל שוק כל ימי חייו , ומניסיונו הקמעוני הרב. אנו מאמינים שהשוק יהפוך למוסד קולינרי שמשלב תחת קורת גג אחת חווית צריכה אחרת של חומרי גלם איכותיים במחירים הוגנים וחווית אכילה בלתי נשכחת בתוך השוק”.

לדברי היזם עודד שהרבני:” מהיום שאני זוכר את עצמי, העסק של הורי היה מרכז השכונה בשל אישיותה של אמי . אמא הייתה  עומדת על הקופה מידי יום, ביד אחת שוקלת וביד השנייה מטגנת חצילים לסביח, קובות ומבשלת ממולאים. אוכל מביא שמחה בכל מקום. אמא תמיד חשבה מחוץ לקופסא, בחרה לא לזרוק כלום ותמיד דאגה להפוך את הפירות והירקות שנותרו, לריבות, רטבים, ממרחים שקשוקה ועוד. אין מתחרה לחמוצים של פירחיה שנהגה להאכיל את כל השכונה. מכל זה יוכלו ליהנות הלקוחות והיא תשתלב במיזם החדש עם אישיותה, מאכליה ומתכוניה – ולא לשכוח 7 כוסות קפה שחור ביום” .

ראוי לספר כי לימור אורן הינה מהמסעדניות המובילות בישראל ועוסקת בתחום כשלושה עשורים. לימור שימשה סמנכ”לית תפעול גן אורנים בתקופתו המשגשגת,  סמנכ”ל התפעול ומנכל”ית  רשת ג’ירף במשך 7 שנים, מנכ”לית רשת ג’פניקה ובנוסף ניהלה את קפה comme il faut,ניהלה את השוק המוסדי בתה ויסוצקי ,סמנכ”ל רשת אפרופו, ייעצה וליוותה את הקמתן של עשרות מסעדות בינהן TYO, ועוד.

עודד  שהרבני הינו יועץ מס ומשפטן, בעל חברה בשם STAX  המתמחה בפתרונות מיסוי, ניהל ב-20 שנה האחרונות את חנות הירקות המשפחתית ברמת השרון , עסק שהוקם עי הוריו לפני למעלה מ- 40 שנה . לימודי ראיית החשבון נקטעו בעקבות מחלה של האב ועודד נכנס לניהולו השוטף של העסק המשפחתי. עודד מבצע

pizap.com14505945554841

רכש טרי איכותי ויום יומי מזה 20 שנה מחקלאים מגדלים ומהשוק הסיטונאי .

pizap.com14506012115931

בשל המיזם החדש מעתיקים לימור ועודד  את כל העסקים הנוספים שלהם לחלל השוק כמו כן את מקום מגוריהם . “אין לנו זמן לבזבז על הכבישים ואנו צריכים את הילדים קרובים אלינו הם חלק בלתי נפרד מהעסק”.

“ריחות וטעמים”- החרש 8 אזה”ת רמת השרון,

א-ה 08:00-22:00 , ו- 10:00-16:00

חמישי ושישי- אוכל בייתי עירקי של אמא פרחיה

עריכה לבנה רייזר LEVANA REISER

עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה