הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 281

החל מדצמבר 2012

חג החנוכה חג יפה כל כך … חג צבעוני בנרות החנוכייה וגם בקישוט סופגניות. חג החנוכה חג מלא שמן וטיגונים … אני הכנתי סופגניות ללא שמרים וללא שמן.

27/11/2013

סופגניות אפויות בתנור (ללא שמרים)

מצרכים:
1/2 כוס סוכר
1ביצה
1 כפיות תמצית וניל
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס חלב
50 גר’ חמאה מומסת
2 כוסות קמח מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
לציפוי:
6 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 שקית סוכר וניל
1 כף מים רותחים
ציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מומס
2 כפות חלב מרוכז
10 גרם חמאה
לקישוט:
• וכריות צבעוניות לקישוט
• פירורי שוקולד לקישוט

• 1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון

ההכנה:
• בקערת מיקסר עם וו מערבבים ביצה, חמאה מומסת, סוכר, וסוכר וניל ותמצית וניל.
• מוסיפים חלב ומערבבים, תוך כדי ערבוב מוסיפים את הקמח מנופה ואבקת אפיה.
• מעבדים עד כבלת מרקם בצק דביק.
• מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעברים למקרר למנוחה של 30 דקות.
• על משטח מקומח מעברים את הבצק מפזרים מעל קמח.
• להכנת סופגניות עם חור מרדדים עם מארוך לעובי של ס”מ אם הבצק ואם דביק מידי מוסיפים קמח, קורצים בעגול גדול ובתוכו עגול קטן.
• לסופגניות עגולות קורצים עגול גדול.
• להכנה בכוסיות שקעים מסיליקון לרסס שמן ולקמח ואז לשים כף בכל שקע בעזרת כף.
• לתת לנוח 30 דקות במקרר לפני האפייה
• מחממים תנור אפייה לחום 200 צ. מעלות.
• אפייה של למגש 20 דקות להוציא ולקרר לפני שמקשטים.
• ניתן לטגן בשמן עמוק, להוציא לנייר סופג.
• טובלים צד אחד בציפוי, ומקשטים בסוכריות.

מכינים ציפוי :
• מערבבים אבקת סוכר תמצית וניל ומים רותחים מערבבים עד קבלת מרקם נוזלי רצוי.
• לשוקולד קוצצים שוקולד עם חמאה וחלב מרוכז ומחממים 20 שניות במיקרוגל ומערבבים למרקם חלק.
• סוכר גס רגיל וקינמון מערבבים ביחד בצלחת.
• מתחילים קודם, טובלים בנוזל הסוכר או השוקולד ואחרי זה בסוכריות או בסוכר וקינמון.
חג חנוכה שמח !

חג אורים שמח – חג חנוכה טעים ומתוק !

נכתב וצולם על ידי לבנה לני רייזר

LEVANA REISER

אשמח אם תבקרו אצלי בקבוצה : מאפים קינוחים אוכל ביתי ועוד …

עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה