הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 283

החל מדצמבר 2012

loukoumades מתכון מבית סבתא לחנוכה מיני סופגניות מתוקות קלות להכנה וטעימות מאוד, יהודי יוון מכינים אותם במיוחד לחג החנוכה … אני גדלתי שבבית הכינו הכל וכל חג יש את הדבר שמחכים לו … קבלו באהבה את הסופגניות האהובות עלי במיוחד … שיהיה לכולם וכול בית ישראל בארץ ובחו”ל באשר הם חג אורים שמח ומתוק.

27/11/2013

סופגניות – Loukoumades – עם רוטב דבש תפוזים

מצרכים :

• 1 כף שמרים יבש

• 1+1/4 כוסות מים חמים (100 ° עד 110 °)

• 1 כף שמן קנולה

• 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת, (מחולקת לפעמים.)

• 1/2 כפית מלח

• 1 ביצה גדולה

• 3 כוסות קמח

• 5 כוסות שמן קנולה

• 1 כוס מיץ תפוזים טרי (בערך 2 תפוזים)

• דבש 1 כוס

• 1+1/2 כפיות קינמון טחון

ההכנה :

  • להמס שמרים ב- 1+1/4 כוסות מים חמים בקערה מיקסר,
  • להוסיף כף 1 שמן, 1 כפית גרדת קליפת תפוז,  מלח,  וביצה, לערבב במהירות בינונית למצב של צבע צהוב בהיר ומוקצף מעט,
  • להוסיף בקלילות קמח למיקסר על מהירות נמוכה, מוסיף 1 כוס קמח בכל פעם, ערבוב עד לקבלת בצק ספוגי, רך מתחיל להיוצר (בצק יהיה רך מאוד ורטוב).
  • לכסות את הקערה בניילון; מתפיח במקום חמים (85 מעלות), ל-  שעה.
  • הוסף 5 כוסות שמן למחבת; מחמם את שמן על אש הבינונית עד גבוהה המדחום רושם 375 °. למנמיך את האש לבינונית, בודק לעתים קרובות כדי לשמור על טמפרטורת שמן.
  • זהירות לשים בכף בצק לתוך השמן חם, מטגנים 2 דקות בכל צד.
  • להוצא מטוגן בכף מחוררת, על מגבות נייר.
  • חזור על תהליך עם בצק נותר.

הסירופ :

  • 1 כפית קליפה, מיץ תפוזים, כוס דבש 1, וקינמון בסיר בינוני על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם עד שהדבש נמס. לשמור על חום גוף.
  • מגישים סופגניות עם רוטב מתוק כדבש .

חג אורים שמח – חג חנוכה טעים ומתוק !

נכתב וצולם על ידי לבנה לני רייזר

LEVANA REISER

אשמח אם תבקרו אצלי בקבוצה : מאפים קינוחים אוכל ביתי ועוד …

עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה