הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 293

החל מדצמבר 2012

מתכון מנצח עם מרכיב סודי להכנת לחם איטלקי מאפה פופולרי “פוקצ’ות” אווריריות, רכות, וטעימות, עם ירקות אנטיפסטי … טוב לצמחונים וטבעונים … כנסו בלחיצה על התמונה . . .

10/11/2015

pizap.com14471202610621

הפוקאצ’ות שלי 

הבטחות מקיימים … ועל כן החלטתי להעלות בפניכם את המתכון המוכר והידוע שלי אשר רק משתפר ומשתדרג עם הזמן וידוע בשמו “פוקאצ’ה”,  והפעם בשינוי קל, אך לפני כן ראוי שאספר מעט על מקורו של שם איטלקי זה לטובת ההשכלה הכללית.

pizap.com14471213381711

בבסיסו, “פוקאצ’ה” הינו לחם איטלקי כפרי הנאפה בתנור כלחם שטוח ובדרך כלל הוא מצופה בבצל, עשבי תיבול או תוספות אחרות המזכירות הכנת פיצה.  (באיטלקית: Focaccia)

מקור השם במילה הלטינית focus שפרושה “מרכז” כמו גם אח, שהיה מצוי במקום מרכזי בבית על מנת לחממו בעיתות החורף ושימש גם כתנור אפייה בייתי לאפיית לחמים או מיני מאפים אחרים. הפוקאצ’ה  ינה מאפה פופולרי באיטליה ובדרך כלל מתבלים אותה בשמן זית ועשבים, כאשר מעליהם מניחים ירקות מספר. בעקרון דומה הבצק שמשמש להכנת הפוקאצ’ה לבצק המשמש ליצירת פיצות אבל קיים, כמובן, ההבדל בין שני המאפים. בצק פוקאצ’ה דומה (אך לא זהה) בסגנון ובמרקם שלו לבצק של פיצה, המורכב מקמח מועשר בגלוטן,  

הפוקאצ’ה נאפתה בעבר על בסיס של אבנים שטוחות או על מחבת אפייה באח, וככל שהמסורת התפשטה, כך נוצרו ווריאנטים שונים של פוקאצ’ות, ואפילו הופיעו סוגי לחמים שונים שיש מהם הנחשבים לעוגות ממש: בבורגונדי המאכל נקרא foisse ו-fouaisse, בפרובאנס ולנגדוק הוא נקרא fogassa או fougasse. בספרדית המאכל נקרא bogaza. בניב הג’נובזי מכונה הפוקאצ’ה “a fügassa“.

pizap.com14471260438901

*  פוקאצ’ה בהחלט יכולה להוות תוספת וליווי למאכלים שונים, להוות בסיס לפיצה ואף לשמש להכנת כריכים. מחוץ לאיטליה הפוקאצ’ה משמשת בעיקר במסעדות איטלקיות כמתאבנים לפני הגשת המנות העיקריות.

*  ובנימה אישית : אצלנו בבית  קיבלה הפוקאצ’ה מקום של כבוד ואני מכינה אותה בשלל טעמים בעיקר בימי סוף השבוע , מגש מופלא של פוקאצ’ות בתוספת ירקות ותבלינים, ממש מנה משביעה בפני עצמה.

*  הפעם, לכבודכם, קוראי היקרים, בחרתי לשדרג את הפוקאצ’ה,  והעוקב אחרי מתכוני בוודאי ישים לבו לשוני במרקם ובמרכיבים כמו, למשל, השמרים, שהפעם הנם שמרים טריים של שמרית מארז משולב של 100% שמרים טריים  ומשפר אפיה, אשר עשו פלאים לתוצאה הסופית של המאפה.  כמובן, חשוב מאד להוסיף את משפר האפייה שעזר להכין בצק אוורירי טוב יותר ומהיר יותר.

אז בוא נתחיל, כמו שאומרים בתוכנית הבישול הידועה,  : Ready Steady Cook

 *** חשוב מאוד, עיקבו אחרי המיתווה שלי, לפי הסדר, בלי קיצורי דרך (את הקיצורים הכנתי עבורכם) ובלי שינויים … זה המתכון להצלחת המאפה.

pizap.com14471492385001

מארז משולב של שמרית המכיל שמרים טריים 100% שמרים ומשפר אפייה.

pizap.com14471207831401

המתכון הבסיסי שלי לפוקאצ’ה איטלקית ביתית עם ירקות 

חומרים  לבצק :

1/2       קילו קמח (4 כוסות) קמח פוקצ’ה או קמח לבן .

1/2      שקית שמרים טריים  100% של שמרית (מארז משולב של שמרית) .

1/2      שקית של משפר אפייה  של שמרית (במארז משולב)

2         כפות סוכר .

1/2     כף מלח (להוסיף בסוף) .

3        כפות שמן זית .

1+1/2 כוסות מים פושרים .

אופן ההכנה: 

בקערה גדולה או במיקסר .

* מערבבים קמח ומשפר אפייה של שמרית (100% מארז משולב ) (חוץ מהמלח ).

* ממסים חצי שקית שמרים טריים של שמרית ב- 1/2 כוס מים וסוכר ומניחים ל- 10 דקות מנוחה לתסיסה .

* מוסיפים מים, שמן, ולשים ביד 12 דקות או במיקסר 10 דקות .

* מוסיפים את המלח תוך כדי לישה.

* הבצק רך ודביק (זה בסדר) .

* בידיים משומנות להוציא את הבצק לשקית ניילון נקייה .

* להניח על צלחת את שקית הניילון ולקשור עם רווח לתפיחה, להניח במקרר .

* לתת לבצק מנוחה עד שהבצק נהיה כמו בלון, בערך כשעה .

* בינתיים, פורסים חציל ומשמנים קלות עם מברשת מעל .

* מסדרים בתבנית אפיה על גבי ניר אפייה ואופים בחום גבוה עד להזהבה .

* אופים בתנור את שאר הירקות הפרוסים דק כמו: קישואים, גזר, פלפלים … 

* מרפדים את תבנית האפייה ומפזרים קמח תירס או קמח . 

* לקרוץ בצק, למתוח בצק עם הידיים, ולעשות עיסוי בצורת גומות עם קצות האצבעות .

* מעל מורחים שמן זית איכותי שיחלחל לגומות .

* לתת לבצק בתבנית לנוח לפחות 20 דקות לפני שמסדרים מעל תבלינים וירקות שהם לא חמים.

* לפזר שומשום מסביב בדפנות . (לא חייב) וגם אפשרי לפזר גבישי מלח גס מעל שמן זית .

* לפזר תבלינים : טוסקנה או צ’ימצורי או פפריקה חריפה, אורגנו ותימין (הכל לפי טעמכם האישי).

* לסדר מעל קישואים וגזר פרוסים ואפויים קל בתנור  לסדר ברווחים מסביב .

*  לשים מעל פרוסות חציל משומן קל ואפוי בתנור,  אפשרי (לא חייב) להניח בצל חי פרוס דק לחצאי עגולים.

* אפשר להוסיף כל ירק שרוצים, פלפלים צבעוניים וגם גבינות .

* אני הוספתי הפעם גבינה טבעונית . 

* לפני שאופים לחמם תנור בחום גבוה של 250 מעלות .

* אפייה במשך 20-30 דקות לבדוק את תחתית והדפנות אפויות .

 בתאבון  !

pizap.com14471189432651

צילומים של שלבי ההכנה וגלריה תמונות של פוקאצ’ות שהכנתי … בהצלחה .

pizap.com14471277933281

נכתב וצולם על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER

#שמרית

עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה