הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 285

החל מדצמבר 2012

פסטיבל “טעם הכינרת” – פסטיבל אוכל חוויה לכל המשפחה

בחופשת ימי חג החנוכה – 27.11 – 7.12 מסורת שכדאי לחוות.

זאת הפעם השלישית עבורי כבלוגרית אשר כותבת במיוחד על אוכל וכאחת שעוסקת בתיירות השילוב של השניים . הוזמנתי ושמחתי ליטול חלק בסיור יום גדוש של חוויות וטעמים, על מנת לטעום ולו על קצה המזלג משפע זה שיש לפסטיבל להציע, ובכל שנה הסיורים שונים .

הפעם הביקור והסיור התמקד יותר על הצד הדרומי של סובב הכנרת בעמק הירדן , מקום שהחזיר אותי הרבה שנים לאחור לימי נערותי כנערה בת 15 במסגרת הנוער הקיבוצי בדיוק לקיבוץ אשדוד יעקב איחוד ולימי עבודתי במטע הבננות, חוויה נעימה שלא תשכח לעולם …   .

פסטיבל “טעם כנרת”, המתקיים מידי שנה בחופשת חג החנוכה, זוהי לו הפעם התשיעית ונראה שהוא משתבח עם השנים, מוסיף טעמים ואטרקציות ומהווה מוקד של בילוי לכל המשפחה כשהוא משלב בחובו טעמים, צבעים, חוויות וסוגי פעילות שונים למשפחה כולה .

גילוי נאות, הוזמנתי ליטול חלק במישכו של יום אחד על מנת לטעום ולו על קצה המזלג משפע זה שיש לפסטיבל להציע.

תחנתנו הראשונה הייתה בנהרא, מקום האירוח המצוי בקיבוץ אשדות יעקב איחוד אירוח בינות תמר וזית.

בין עצי פרי ונוי מיוחדים, מקום אירוח דירות נופש למשפחות ולזוגות נמצא בית הקפה ה”היה היה” המגיש ארוחות בוקר בריאות (כשר) בתוך תפאורה נוסטלגית.

פתחנו את יומנו בארוחה כפרית באווירה ותפאורה נוסטלגית אותה הקרינו חפצי הווינטאג’ שהיו אסופים סביבנו החזירה אותי לימי ילדותי זיכרונות של פעם … הפרימוס הישן והטוב, הפטפון (מקול, בעברית צחה) המיתולוגי, ושאר חפצים מהעבר את הימים ההם  מראשית ההתיישבות … מחזירה אותנו לתחילת המאה הקודמת .

מרוב התלהבות הרבתי לצלם את המקום והחפצים, פתיליות וסירי פלא, פטפון, סיפולוקס, כלי מטבח ואבזרים ישנים וכן הפיילה שבה כיבסו ובקבוקי החלב …

ארוחת הבוקר הייתה מיוחדת פשוט ארוחה לטעמי גדושה בסלטים וגבינות בשפע

לאחר ארוחת הבוקר, יצאנו לסיור בעל אופי מיוחד המתקרא “נ.פ.ש.” .” אלו הם ראשי התיבות של המלים “נופים, פירות, שירים” המודרך על ידי יונתן אלתר, בן המקום, איש מקסים השופע סיפורים, שירים ואנקדוטות על המקום ומכיר בו כל פינה. סיירנו בנופים שמול הגילעד, במטעי הזיתים, התמרים, בננות, טעמנו מן הפירות וניסינו כוחנו בשירה מן החוברת שחולקה לנו .

נפרדנו ממטה הבננות ומשם נסענו לתחנתנו השנייה בסיור היא פיצריית “פרסקה” השוכנת בקיבוץ מסדה .

“פרסקה” פיצרייה איטלקית, מאפיה ביתית קטנה מיוחדת במינה שהוקמה בקיבוץ מסדה, ממש נאפולי בעמק .

הפיצות החמות של “פסקה”, שנעשות בדיוק כמו בנאפולי שבאיטליה, השלמות הפנטסטית של הבצק המשמש כיסוד לפיצה הושג אחר נסיונות אין ספור לקבלת בצק דקיק ואוורירי העשוי מקמח קאפוטו איטלקי במיטב המסורת הנפוליטאנית, עשיר ברוטב עגבניות תמר וגבינות מקוריות מהאזור, ועוד שפע תוספות לכל טעם וחיך, חצילים, זיתי קלמטה, ותיבולים יוצאי דופן בטעמם .

הפיצות שהוגשו לנו לטעימות, ולקינוח הוגש לנו ג’לטו בטעמי שוקולד, נוטלה ווניל. מומלץ בכל לב.

לאחר נסיעה במעלה הגולן הגענו ל- חמת גדר- מרחצאות מרפא ונופש. באתר נובעים ארבעה מעיינות חמים עשירים במינרלים, מרחצאות חמת גדר היו בשימוש כבר בתקופות קדומות, הודות לסגולותיהם בריפוי מחלות עור .

בכניסה קבל את פננו מדריך מקומי ולאחר הסברים הלכנו למקום אשר בו מצוייה אנדרטה לזכרו של אלי כהן ז”ל הגיבור הלאומי. משם המשכנו לספארי שבו חוות תנינים, תוכים, בבונים, פינות ליטוף של ארנבות צבאים ועיזים, התוכים המככבים במופע משלהם … חוויה לילדים.

המשכנו למיתחם המעיינות המהווה חוויה בפני עצמה, חמים או קרים, חוויה לצעירים אך גם לנו המבוגרים יותר.

כזכור המעיינות החמים נמצאים בבריכה מקורה, מיטות ז’אקוזי, כיסאות, פינות מבעבעות וכן לא נשכח את הספא המציע שורת טיפולים מפנקים, חלקם מומלצים כבריאותיים למיני בעיות .

המשכנו למלון “ספא ווילג” בקרנו באחד מחדרי – סוויטה הכולל ג’אקוזי גדול במקום … לפינוק מושלם של אורחי המקום, אנו ערכנו סיור מהיר אם כי המקום מציע שפע מיזמים ליום שלם שניתן להעביר בו, ממש יום של כיף.

משם נכנסנו ל-”בלו בר” להינפש בשתיה ומאפה או על מנת ליטול פרי נישנוש לדרך.

עתה כבר פשה בנו עייפות מה אחרי חוויות הבוקר ומה ראוי יותר מארוחת צוהריים, אותה קיבלנו בקיבוץ “עין גב” במסעדת “מרינדו”

וזאת לדעת: מדובר במסעדת בשרים מן המעלה הראשונה, לכל טעם או חיך … אני כבר בקרתי בסיורי הראשון והייתה זאת סעודה מפנקת באוירה כפרית עם בישול בפוייקה, סדנת בישול איטי על האש בכדרת ברזל כשהבשר מתבשל עם ירקות שורש עם בירה שמיצרים במקום.

ההרחה של מעשנת הבשרים המשוכללת שבחוץ היא חוויה מעניינת בפני עצמה ומשם הסבנו לשולחן ללגימת יין מקומי. והארוחת הבשרים החלה לזרום ואנו מצלמים ואוכלים ולא מפסיקים להתפעל מהכמויות והמראות

הפעם לכבוד פסטיבל “טעם הכינרת” תתקיים סעודת אבירים בסיגנון העתיק ואנו טעמנו במסגרת סיורנו אך מעט בצורת מנות בשר נדיבות ועסיסיות של טלה, נקניקיות הבית, צלעות טלה, אסאדו וגולת הכותרת, הפיקניה, שהוא נתח הפחות מוכר כאן בארץ אבל כל דרום אמריקאי מכירו היטב.

פשוט הביטו בתמונות הבשרים ונסו לדמיין את השפע, הטעמים והריחות. זה לא יהיה קשה.

המסעדה נמצאת בתוך חנות הבשר והתבלינים, חנות גדולה אשר בה מוצרי בשר מובחרים, כלים שימושיים למטבח ומה לא, ואף ניתן לארזם יפה ולשלחם לתעודתם .

לסיום ובאמת כדי שלא נישאר חלילה רעבים, עצרנו בנסיעתנו למרכז ב “על הנהר – בית אוכל ושיכר”.

המקום מצוי במיתחם ירדנית שבקבוץ כינרת, מקום בו מקיימים הנוצרים מינהג של טבילה בעקבות ישו.

זהו למעשה בר עם מיגוון משקאות עשיר ומדהים בהיקפו. אנו טעמנו יין לבן משובח וטעים ויינות קינוח צרפתיים מובחרים,  האוריאנטצייה של המקום הינה ללא ספק צרפתית וברוח זו היו אף המנות שקיבלנו לטעימה ובהן טרטר טונה על אבוקדו, פאייה בסיגנון צרפתי אקסקויזיט !

הקינוח היה מנה עם מסורת משפחתית מקומית וכלל קרפ עם גבינות מתוקות טעם עדין במיוחד היושב יפה ובהרמוניה עם יינות הקינוח.

אציין כי בתקופת הפסטיבל יתקיימו במקום ערבי ג’ז אשר ילוו את הארוחה.

היה זה אקודרד סיום נפלא שהותיר אותנו מלאי רשמים וחוויות, מסופקים מן הטעמים והמאכלים, ומצפים ליטול חלק בארוע האמיתי אשר יתרחש בין התאריכים 27.11  ו-  7.12 , חופשת חג החנוכה, זמן נפלא מכל בחינה לצאת למרחב הצפוני שופע הבילויים והאטרקציות.

לפרטים נופים בפייסבוק “טעם כנרת”

לאתר : www.kinneret.info

מ.מ.ת.ק מרכז המידע של הפסטיבל : 04-6752727

נכתב וצולם על ידי לבנה לני רייזר

LEVANA REISER

אשמח אם תבקרו אצלי בקבוצה : מאפים קינוחים אוכל ביתי ועוד …

עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה