הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 286

החל מדצמבר 2012

pizap.com14280139509841

הפעם הוזמנתי עם עמיתי, עיתונאים ובלוגרים, לסיור מאלף במפעל “מצות אביב” שברחוב ז’בוטינסקי  83,  בבני ברק כי, אכן, מה אופייני ומסמל יותר מכל את “חג החרות” אם לא המצה הוותיקה והטעימה.

545288451pizapw1428013122

לא בכדי נקרא חג הפסח אף “חג המצות” שכן אין ספק כי המצה הינה השליטה הבלעדית על קיסמו של החג.

ואכן היה זה סיור של הפתעות וחידושים אשר הידגיש את כיברת הדרך הארוכה שעשתה המצה הפשוטה והידועה לכולנו עד למיבחר, הטעם והאיכות שנתגלו לנו במהלך הסיור.

545288451pizapw1428013386

את פנינו קיבל סמנכ”ל המפעל, רועי וולף, אשר הדריך אותנו אישית בתחנות המיפעל המשוכלל ואף הוסיף לנו את פרטי ההיסטוריה ותולדות הקמתו והתפתחותו השזורים היטב בתולדות המדינה ואף בתקופת טרום המדינה והיישוב העיברי בארץ ישראל.

pizap.com14280135377811

ראוי להזכיר כי חברת “מצות אביב” מתמחה בייצור מצות ודברי מאפה עוד משנת  1887, תקופה המרחיקה עד ראשית ההתיישבות החדשה בארץ ויסוד המושבות הראשונות.

במפעל המשפחתי הזה ניתן כבר למצוא את הדור השישי של המייסדים ובהחלט ראוי לציין כי את הפסח מכבדים כאן בקווי יצור של מצות ועוגיות פסח הכוללים למעלה משלושים מוצרים שונים ועוד היד נטוייה לחדש ולהביא מוצרים נוספים, טעימים ושונים על מנת לחדש ולגוון את טעמי הפסח.

pizap.com14280199365311

כמובן שהחברה קשובה לצרכי הלקוחות למוצרים בריאותיים ולשם כך קיימת סידרת מצות בריאות התורמת, בצריכה נכונה, לשמירה על המישקל תוך תזונה נכונה בסידרת מצות בריאות כמו מצה קלה, מצה מקמח סובין ומצות שיפון.  הביקוש למצות אלו אך גדל משנה לשנה.

pizap.com14280203349211

והשנה נוספת לסידרה בריאותית זו מצה אורגנית מקמח קוסמין מלא, מוצר אשר בוודאי מסייע לשמור על עקרונות התזונה הטבעית והנכונה.

pizap.com14280200335781

וכמובן, איך אפשר בלי, אחת מאהבותי בחג הפסח, מצה מרוחה בממרח שוקולד.

אז “מצות אביב” ממלאים בשימחה את המשימה ולכל אוהבי המתוק הזה מזומנות מצות מצופות, בטעם שוקולד, שהן מצות מלבניות מצופות ציפוי שוקולד עשיר המופק מאבקת קקאו איכותית ועדינה המעניקה טעם עשיר ומתוק. ללקק את האצבעות.

ואל לכם לטעות. מצות אביב מפורסמות בטיבן ואיכותן בעולם כולו דרך ייצוא ליותר מארבעים מדינות

ופרט פיקנטי, מצות בגודל מיוחד מיוצאות לקוריאה הרחוקה , שם הן משמשות כלחם קודש בכנסיות.

מאחר והמצה הקלאסית, מצת החג הידועה, הינה לטעמי “מלכת המצות”  אתאר לכם, בקצרה, את שלבי ייצורה במיפעל :

pizap.com14280210772031

ובכן, כידוע לכם, מורכבת המצה מקמח ומים אשר, עפ”י ההלכה ועל מנת שתעמוד בתנאי הכשרות לפסח, תהליך הכנתה משלב עירבול הבצק ועד למוצר המוגמר נמשך ח”י דקות. כל 17 דקות מנקים היטב את מערך הלישה מכל שאריות הבצק ומחליפים את המערבל. הבצק עצמו עובר תהליך של רידוד ודקירות אשר מונעות את תפיחתו בתהליך. כל מיקסר כזה יכול להכיל 20 ק”ג בצק ומערכת סכינים חותכות בו  בפסי אורך ורוחב ולבסוף הוא נאפה בתנור במשך דקה עד דקה וחצי, בטמפרטורה של כ- 400 מעלות קירור המצות לפני אריזתן הידנית נעשה ע”י מאווררים רבי עוצמה.

pizap.com14280220734211

הנה, עכשיו אנו יודעים כיצד מיוצרת המצה כאשר כל התהליך מפוקח ע”י מחשב , בקפדנות ודייקנות שהם, כמובן, חלק מן המוניטין של החברה.

לא אלאה אתכם בכתבה ארכנית אודות ההיסטוריה של החברה, המתפרסת על כמאה ועשרים שנה, או ברשימה אין סופית של כל המוצרים, אך אביא בפניכם דברים מעניינים ואולי פיקנטיים שלא ידעתם על “מצות אביב” :

  • “מצות אביב” החלו את דרכם בשנת1887 כמפעל קטן על הגבול של יפו ונווה צדק. ב-1949 עבר המפעל למשכנו הנוכחי בבני ברק, וב-1986 בעקבות שריפה, עבר שיפוץ כללי ונבנה מחדש.
  • מפעל משפחתי בו עובדים כיום הדורות ה-4, ה-5 וה-6 של המייסדים.
  • המפעל האוטומטי הראשון של מצות בישראל.
  • מייצא מצות לכ-40 מדינות ביניהן ארה”ב, קנדה, צרפת, אוסטרליה, ארגנטינה, דרום אפריקה, קניה, ניגריה ועוד. מצות בגודל מיוחד אף מיוצאות לקוריאה ומשמשות שם כלחם קודש בכנסיות.
  • כדי להספיק לספק את הביקוש למצות בפסח, מכשירים את המפעל כבר בחודש אוקטובר. במשך כחמישה חודשים, עד ערב פסח, מייצר המפעל בשלוש משמרות, 24 שעות ביממה. מספר העובדים נע מ-30 עד 110 בחודשי השיא.
  • המפעל מייצר מצות, קרקרים ועוגיות בכל ימות השנה. לא רק בפסח.
  • החברה תומכת באופן מסורתי באמנות ישראלית. בכל שנה מציעה החברה אריזות של מצות הנושאות תמונות של ציירים ישראליים מפורסמים, בהם מנשה קדישמן, ראובן רובין ונחום גוטמן. אריזות אלה נמכרות בין השאר במוזיאון היהודי בניו יורק וברשתות שיווק בצפון אמריקה ואירופה.
  • המצות המבוקשות ביותר בכל שנה הן החמישייה של “מצות אביב” –במשקל כולל של 2.5 ק”ג . כחלק ממגמת הבריאות והדיאטה, פיתחה החברה סדרה של מצות בריאות כמו מצה קלה, מצות סובין, ומצות שיפון , אשר צריכתן הולכת וגדלה כל שנה.
  • לאחרונה יצאה מצות אביב עם חידוש מהפכני בתחום המצות – מצות מחולקות ללא פירורים, הנחלקות למלבנים אחידים הניתנים להפרדה ללא פירורים.
  • מצות אביב הרחיבה השנה את פעילותה מעבר למצות, ומציעה גם מגוון רחב של עוגיות כשרות לפסח והן לכל ימי השנה. מפעל העוגיות הנו חדשני ביותר ונפרד לחלוטין ממפעל המצות.
  • גודל מצה סטנדרטית הינו 18X18 ס”מ, שוקלת 33 גרם ויש בה 121 קלוריות . יש בה 800 חורים.
  • במצה 100% חיטה מלאה יש 110 קלוריות
  • במצה עשירה (ביצים, בצל, שום, דבש) יש 130 קלוריות
  • במצה מצופה בטעם שוקולד יש 156 קלוריות

 בשנת 2008 אפה המפעל את המצה הגדולה בעולם: אורך: 6 מטר, רוחב: 1.06 מטר, משקל: 6 ק”ג בערך, עובי: 3-4 מילימטר

המתכון:

5.5 ק”ג קמח

2 ליטר מים

עכשיו שהכל מוכן לקראת חג הפסח הבעל”ט וימי חוה”מ לא נותר לי אלא לאחל לכם, קוראי, חג שמח ופסח כשר, לכם ולבני ביתכם.

‫מצות אביב – איך אופים מצות? ‬‎ – YouTube

www.youtube.com/watch?v=4JgPyIbP_54

לדף הבית  לחצו כאן.

נכתב וצולם על יד LEVANA REISER

עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה