הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 283

החל מדצמבר 2012

סדנת בשול מיוחדת לקראת חג השבועות, תזונה מאוזנת היא המפתח לגדילה והתפתחות תקינה בילדים, וחשוב לספק את כל אבות המזון בתזונת הילדים.

01/06/2014

20140521_185127

הפעם הוזמנתי לסדנת בישול מעט יוצאת דופן שעיקרה הכנת מאכלים המיועדים לילדים

סדנה אשר אורגנה על ידי  מועצת החלב,  “לידרס”  “‫Leaders”

אל יקל הדבר בעיניכם שכן הכנת אוכל לילדים דורשת הרבה מיומנות והתייחסות למרכיבים יחודיים כמו נוחות אכילה,  סוגי טעמים החביבים על ילדים ואפילו טכניקת  ”הסוואה”  של מרכיבים שעלולים לדחות את כל המנה משום שאינם ממש אהובים על ילדים.  וכל זאת בהגשה נכונה ומוקפדת שובת עין.

pizap.com14016278262032

סדנת הבישול אורגנה על ידי “‫Leaders “ ואינס שילת ינאי,  המתמחית  במיוחד בהכנת אוכל לילדים ולמוגבלים, קהל יעד עמו היא עובדת ביום יום.  אך גם מנות מותאמות למבוגרים באמתחתה של אינס וכן מנות הניתנות להתאמה לפי הצורך והטעם.

pizap.com14016281153591

הסדנה התארחה בסטודיו “תיק אוכל”  בתל – אביב ובמשך מספר שעות מרוכזות למדנו והתנסינו בהכנת מאכלים לקהל הצעיר כאשר כלל המאכלים הינם על בסיס החלב ומוצריו, לקראת חג השבועות הבעל”ט.  הדגש במאכלים, בצד טעם טוב ועריבות לחיך, הינו, כמובן, הפן הבריאותי והתזונתי תוך הקפדה מירבית על מרכיבי המנות וכמויותיהן.  ובאמת ניכר הדבר כי ניתן להכין ממוצרי החלב על שלל גווניהם וסוגיהם ארוחות עשירות, טעימות ומזינות .  כדאי אף לשקול את הרעיון של הכנה ועבודת מטבח בצוותא עם הילדים לשימחתם ולגיבוש המשפחתי.

pizap.com14016337933901

הסדנה נפתחה בהרצאתה המאלפת והמחכימה של שרית עטיה, תזונאית, דיאטנית קלינית, על תזונת ילדים נכונה ומפיה למדתי כי ראוי שילדים יצרכו פירות וירקות מחמישה צבעים שונים במשך היום.  דגש מיוחד בהרצאתה של שרית עטיה  ניתן לצריכה נכונה של חלב ומוצריו להתפתחות והגדילה של הילדים,  מידע שימושי נוסף – מוצרי חלב, נבחרת מנצחת של רכיבים תזונתיים, ארוחה משפחתית היא הזדמנות לזמן איכות, כאשר אנחנו ההורים זוכים לשבת עם הילדים ולשמוע איך עבר עליהם היום, לצחוק וליהנות בחברת המשפחה מסביב לשולחן. מחקרים מראים שאכילה משפחתית לא רק מקנה הרגלים, אלא גם משפרת את איכות תזונת הילדים, ושתזונתם של ילדים שאוכלים ארוחות משפחתיות מגוונת ומאוזנת יותר.

תזונה מאוזנת היא המפתח לגדילה והתפתחות תקינה בילדים, וחשוב לספק את כל אבות המזון בתזונת הילדים.

החדשות הטובות הן, במוצרי חלב יש נבחרת מנצחת של רכיבים תזונתיים: חלבון מלא, ויטמין B12, A מגנזיום, אבץ וסידן. מוצרי החלב מעשירים את התזונה שלהם בשלל רכיבים חשובים, ומאפשרים לנו להעשיר בקלות את התזונה היומית של ילדינו בזכות מגוון רחב של מאכלים ומתכונים שאותם ילדים אוהבים!

pizap.com14016579835461pizap.com14016584772811pizap.com14016582734211

אם אינס לימדה אותנו הכנת מאכלים הרי בן זוגה לצוות ההדרכה, הצלם, אפיק גבאי, הראה לנו דרכים לצלומי מזון ומנות אוכל באופן מחמיא ומעורר עניין . . . ותאבון.

ומכאן לעיקר. . . .  מתכונים .

 סלט גבינות ברוטב יוגורט טחינה וסילאן – מנה שגם ההורים יאהבו

המצרכים:  לרוטב:

1 מיכל קטן של יוגורט טבעי

2 כפות טחינה

כפית סילאן

לסלט:

100 גרם גבינה צפתית או בולגרית מגוררת דק

3 בטטות ו- 3 גזרים פרוסים דק בעזרת קולפן אותם אופים בתנור בחום של 200 מעלות, עד

שהן משחימות.

7 עלי חסה גדולים

1 כוס של רצועות דקות של כרוב

חצי כוס נבטים אופציה לגיוון – לא חובה

2 תפוחי עץ או אגסים חתוכים לרצועות דקות.

אופן ההכנה:

מערבבים את הירקות עם הגבינה המגוררת, מגישים על צלחת מוארכת ומפזרים מעל את רוטב היוגורט והגרעינים.

********************************************

שבלול גבינה אפוי

המצרכים:

1 כוס חלב

קילו קמח

2 וחצי כפות שמרים יבשים

כפית מלח

5 כפות שמן זית

1 וחצי כוסות מים פושרים

 למלית הגבינה:

1 חבילה של גבינה לבנה 250 גרם

1 חבילה של גבינה למילוי דלת שומן, למשל: טוב טעם, כנען וכו’

2 חצילים קלויים קלופים / קישואם מגוררים / גמבה / כל ירק אחר שהילדים אוהבים

3 שיני שום כתושות

3 כפות עלי בזיליקום קצוצים

מעט פלפל שחור ומלח

לציפוי:  ביצה טרופה עם כף מים.

אופן ההכנה:

לשים יחד את חומרי הבצק, משאירים להתפחה, מחלקים לכדורים בגודל של קלמנטינה, כל כדור מרדדים לעלה.

מורחים על כל שורה מלית גבינה אחרת לאחר מכן נוצרת כרוכית אותה מגלגלים לשבלול.

מניחים על תבנית מרופדת מצפים בביצה ואופים בחום של 180 – 200 מעלות, מכסים במגבת לאחר האפייה.

*******************************************

 טורטליני במילוי גבינות על מצע של יוגורט וקרם עגבניות טרי – מנה לילדים

המצרכים:

לבצק הפסטה:

3 כוסות קמח

1 כף שמן זית

כפית שטוחה מלח

3 ביצים

כף זעתר

הכנת הבצק:

על כל 100 גרם קמח, כפית שמן זית, חצי כפית מלח וביצה. לבסוף, מוסיפים את הזעתר.

למלית הגבינות:

1 כוס גבינה גבינה למילוי דלת שומן ) טוב טעם, כנען וכו(

1 בצל קצוץ

עלי מנגולד, קצוצים ומאודים עם מעט מלח ופלפל בכמות של כוס לאחר האידוי.

לרוטב למשפחה של 4 נפשות:

3 מיכלי יוגורט קטנים

חצי כוס עירית/בזיליקום

2 שיני שום

4 עגבניות מרוסקות במעבד מזון

אופן ההכנה: 

הכנת הפסטה

מערבבים את חומרי הבצק, מחלקים לארבעה חלקים ומעבירים כל חלק כמה פעמים במכונת פסטה עד שהוא מגיע לעובי דק.במכונה זה באזור מספר 3-5 , חותכים את

הבצק לריבועים בגודל הרצוי, מניחים כפית מהמלית במרכז, מקפלים לשנים ומחברים את 2 קצוות המשולש שיצא יחד. מניחים בסיר עם מים רותחים וכף מלח ומבשלים עד שהם צפים, אח”כ מסננים.

 הכנת רוטב שני הצבעים: טוחנים יוגורט עם 5 שיני שום ועירית או בזיליקום טחון, בתוכו עיגול קטן של רוטב עגבניות טרי העשוי מ-4 עגבניות מרוסקות עם 2 שיני שום ובזיליקום,

מגישים עם שלושה טורטליני במרכז.

 ***********************************************

מלאבי קינוח חלבי קר לימי הקיץ

המצרכים:

3 וחצי כוסות חלב

חצי כוס קורנפלור

2 וחצי כוסות מים

3 טיפות מי ורדים

1 כוס סוכר

סירופ/ויטמינצ’יק

קוקוס קלוי

אופן ההכנה:

מרתיחים את החלב עם 1 וחצי כוסות מים , מי ורדים וסוכר, מערבבים בנפרד את הקורנפלור עם יתרת המים ומוסיפים לסיר, מערבבים היטב כל הזמן עד שמסמיך, מסירים מהאש,

 מעבירים לכוסיות ומקררים, מגישים עם סירופ ויטמיצ’יק וקוקוס קלוי.

************************************************

נכתב וצולם על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER

חלק מהצילומים קרדיט לחברתי בלוגרת וצלמת שוש חזן.

אשמח אם תבקרו בדף הקבוצה שלי  לחצו כאן

עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה