הבלוג של levanareiser

levanareiser

אוהבת לחיות, את החיים הטובים ... ולחלוק אותם עם אחרים ... אוהבת ליצור מתכונים, משלבת בן הישן לחדש ... אוהבת להכין ולשתף את חברי בבישול, אפיה, קינוחים אוכל ביתי ... ועוד .

עדכונים:

פוסטים: 289

החל מדצמבר 2012

מסעדת אל וסינו לא רק מסעדה בר, מסעדה בקונספט של שילוב משקאות אלכוהוליים ואחרים עם טעימות ומנות אוכל ותוספות וגם מעדנים מוגשים כיד המלך ממש.

15/06/2014

10300014_10152799791143452_2686968169674807535_n

“אל וסינו” -  מבר קטן ושכונתי לפנינה גסטרונומית של יין ואוכל טוב.

 כפי שסופר לי, בתחילה היה המקום בר שכונתי חסר יומרות שבו ניתן היה לשתות דבר מה ולנשנש על ידו תוך גלישה ובחישה בלפ טופים כאילו אין מחר, אבל השנים עושות את שלהן, אנשים התבגרו והשתנו הרגלים ובעלי המקום, בהברקה מבורכת, החליטו כי הגיע הזמן לשינוי.

988871_10152799861013452_1672586477869622452_n

לא עוד מקום סתמי אלא “בית יין עם אוכל טוב”, מקום שבו ניתן לקנות יין במחיר חנות, לשתותו במקום או לקחתו הבייתה, ולידו להנות ממבחר מנות משודרגות להפליא של המוכר לנו כ – “מנות בר”.

1545606_10152799959868452_5670957220021672780_n

שף המנצח על המלאכה, עידן אבני, יצר מיבחר מנות “טאפס” עם שינויים מיוחדים וערבים לחיך.

המקום עצמו, ברחוב אבן גבירול 192, מצוי ממש בקו התפר בין הגוש האורבני של העיר מדרום לבין המרחב הפתוח ושופע העצים והירק של נהר הירקון והפארקים שמסביבו. אין מיקום מוצלח מזה לאווירה והתפעמות.

ראוי שאומר כבר בתחילה: אין מדובר במסעדה אלא בקונספט של שילוב משקאות אלכוהוליים ואחרים עם טעימות ומנות תוספות ומעדנים כיד המלך ממש.

10259992_10152799959508452_4272088658144864364_n

הגעתי למקום כמוזמנת יחד עם קבוצה של בלוגרים ומיד השקענו עצמנו בפינות הישיבה הנוחות בחלקו העליון של המקום, תוך כיבוד של כוסות קאווה עם “ספסייליטה” של המקום, סנגריה קרה ובה משוקעים פלחי תפוח, משקה קיצי נפלא. 

10291279_10152799960063452_4020183438029463373_n

ליד זה מעט אגוזים ומינגלינג והופ, עברנו לקומה הנמוכה יותר, שם ערוכים השולחנות לקבלת אורחי המקום.

פרט מעניין : אין בנמצא תפריט יינות אלא שבקבוקים מכל סוג, מין וצבע במונחים במדפי הקיר מסביב הם התפריט החזותי והמלצר ימליץ בפניך לפי טעמך האישי או לפי הצעתו.

1488285_10152799861723452_8012051193263604699_n

פתחנו את הערב ביין לבן של “יקב אסף” מרמת הגולן.

אמנם אין למקום תעודת כשרות רשמית אך לא תמצא שם בשר חזיר ואף אין פירות ים או מנות של בשר וחלב, אך ההזמנה, בסופו של דבר היא בשיקולך הבלעדי. כל אחד יחליט לעצמו לפי רצונו ואמונתו.

אתאר בפניכם את מירקמי המנות שניתן לקבל במקום יחודי זה : 

10334282_10152799792553452_653732963982811312_n

לחם הבית- הדבר הראשון שאין מסעדה שפותחת ארוחה בלעדיו, סוג של פוקצ’ה עסיסית, שהוגש עם שמן זית וחומץ לטבילה  (19 שקלים).  אהבתי מאוד, עשה חשק לקחת אותו הביתה, וכן, יש אפשרות כזו, הסברים בסוף.

10314548_10152799792968452_321960334596666828_n

“טאטקי אינטיאס” היה מהמיוחדים של היום – עם אננס וסחוג מקסיקני (44 שקלים) – מנה שהפתיעה אותי כי הוזהרתי שהיא חריפה אבל בפועל היתה פיקנטית, מאד אהבתי את השילוב עם האננס. רעיון מיוחד.

10277907_10152799792628452_3173523966461528092_n

חציל שרוף – עם טחינה אדומה וגבינת עיזים, שמן זית ופלפל שאטה חריף – (39 שקלים)- הגיעה עם טוסטונים. הרחקתי את חתיכות הפלפל כך שנמנעתי מחריפות. טעם ה”שרוף” היה עדין. אוכל אצבעות קלאסי- לקחת חתיכת טוסטון, למרוח עליה מהחציל (אגב, פרזנטציה יפיפיה) ולהחזיק ביד השניה כוס יין. (ההמלצה שלי – קאווה או לבן).

10170868_10152799793543452_8490730634622979581_n

סלט פאפיה- עוף מתובל, עגבניות שרי, עשבי תיבול ואגוזי קשיו – (37 שקלים) – אחת משתי המנות האהובות עלי ביותר מהתפריט (לא כולל קינוחים כמובן). סלט מרענן מאד.

1610046_10152799794273452_8170339594666835256_n

בורצ’טה דג ים  – במקרה שלנו דג מוסר, עם כוסברה, פרמז’ן, בציפוי טמפורה על רוטב רמולד – (43 שקלים). כאן הערה כללית – הרבה מהמנות מכילות כוסברה.

10325688_10152799814308452_3647069553245773841_n

 טרטר דג – (במקרה שלנו סלמון, זה מתחלף)- קוביות דג מתובלות בשמן זית ופלפל על תבשיל מנגולד לימוני חם ועל הכל ביצה עלומה. (53 שקלים). במנה שלנו זו לא היתה ביצה עלומה אלא ביצה שבושלה שעות ארוכות בשיטה מיוחדת. ונשפכה בצורה מרהיבה כשחוררנו אותה.

10176197_10152799861548452_2033407625878111823_n

ניוקי פטריות – ניוקי עבודת יד על קרם פורצ’יני, שמן כמהין, שימאג’י, פרמזן, אפונת גינה, כמהין ואגוזי לוז (42) – טעם עז של פטריות , למי שחובב – מעדן.

1491780_10152799875928452_5873658550073072731_n (2)

פולנטה- תירס טרי , אספרגוס ומחית כמהין (32 שקלים). בתפריט כתוב “בלי הסברים” והאמת, אין בהם כל צורך.

שתי מנות בשר חתמו את החלק המלוח של הארוחה-

1897944_10152799874173452_1811790191242829136_n

נתח קצבים – על קרם תפוחי עץ, יין אדום ומנגולד אסיאתי (69 שקלים) –בשר עשוי מדיום (בתפריט המקורי כתוב ש”אורח שירצה את הנתח עשוי היטב לא ייענה בשלילה ) . ליד הבשר היו עלי מנגולד ממולאים בסגנון פרסי עם אורז.

10264849_10152799958028452_7467427468556524780_n

המבורגר 80 גרם – נתח אונטרייב עם פטריות, יין אדום ואגוזים, מוגש בלחמניה עם איולי צ’יפוטלה וכל הירקות המקובלים (27 שקלים, שווה ביותר ).

 והנה הפתעה חדשנית :  מדי פעם, בהחלט ללא תיכנון מוקדם ובאופן בלתי צפוי, מפיק המטבח המעולה הפתעות קולינאריות או סוגי פינוקים המחולקים ברוחב לב לסועדים.

10252032_10152799958498452_187364454030931770_n

אצלנו יצאה המלצרית החיננית מהמעדנייה ובידה מגש רב מידות של חלבה כמאמר הפירסומת הידועה :

 ”תמיד,לפנק, לפנק, לפנק …”

37022_10152800016268452_9088061704827577204_n

פינוק נוסף לו זכינו : צ’ייסרים של ליקר בתוך כוסיות שוקולד מריר.

עברנו בחזרה לקומה העליונה שהתמלאה בנתיים בהמון יושבים שמחים וחוגגים, ושם על כוסית שרי קיבלנו עוד כמה מהמיוחדים של המקום.

1888691_10152799982183452_6460208155308343469_n

ראוי להרחיב מעט לעניין המעדנייה שבמקום. זוהי פינה במסעדה שבה נימכרים גבינות, חלבה, פירות יבשים מסוגים שונים, ועוד פינוקים אשר נעטפים במין שקית-הפתעה מנייר. היתרון הברור : ניתן להרכיב ממש סל פיקניק בצירוף יין ולרדת, מרחק קצר, לישיבה בחיק הטבע, בשלווה פסטוראלית, ליד הנהר.

 לא קופחנו חלילה גם בשטח הקינוחים, קיבלנו לא פחות משלושה מהם : 

1238342_10152799981073452_1101360621445324449_n

“קרם דה לה קרם של אדגר” – קרם מסקרפונה, סלט פירות עונתי בתיבול של נענע ובזיליקום (29 שקלים). המנה המרעננת של הקינוחים.

1621831_10152800015913452_929821143500522588_n

סופלה שוקולד עם סורבה ווניל וקראנץ’ מלוח – (32 שקלים) – טוב, סופלה כראוי, אפוי בחוץ, לוהט ונוזלי בפנים, גלידה קרה – מנה קלאסית במיוחד לחובבי השוקולד.

1237609_10152800015258452_8578075054676443214_n

מירקם של בננות בוויסקי עם חלבת המקום, קראמבל וגלידה ביתית (28 שקלים). המאפה היה חם ומתוק , פינוק אמיתי ברמה גבוהה.  

1959217_10152800014543452_6686375504959727292_n

לא בקלות נפרדנו ממקום חלומי זה שבו חברו כל מרכיבי העינוג והפינוק הקולינאריים יחד עם אווירה נפלאה ויוצאת דופן, נעדרת כל פוזה ומזמינה לחזור שוב ושוב.

אל וסינו אבן גבירול 192 תל אביב 057-9368813

לדף הפייסבוק של “אל וסינו” – לחצו כאן.

נכתב וצולם על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER

אשמח אם תבקרו בדף הקבוצה בפייסבוק  ”מאפים קינוחים אוכל ביתי ועוד …. “

עוד מהבלוג של levanareiser

תצוגה מקדימה

סדנת ילדים מבשלים עם השף ניר צוק + "משק ארצי"

לפני כשבועיים קיבלתי צלצול טלפוני ו- הוזמנתי לסדנת עוף אשר תתקיים בביתו הפרטי של "השף ניר צוק",  ביפו העתיקה.  השף ניר צוק הינו הפרזנטור של "משק ארצי" והסדנה הייתה מיועדת...

עוגת מוס גבינה קרה בטעם ריבת חלב.

עוגת מוס גבינה (קרה) מגבינת כנען 5% של תנובה בטעם ריבת חלב . גילוי נאות קיבלתי את הגבינה להתנסות - גבינה מעולה להכין דברים טעימים באפיה. בואו נתחיל, המתכון קל להכנה וטעים,  לחגים, לשבתות, ולא רק בחג השבועות וכל ימות...

תצוגה מקדימה

לביבות - לטקס אפויות לחג החנוכה.

מי אמר שחג החנוכה שמן כל כך והכל בגלל פח שמן קטן ... ולנו יש 8 ימים לאכול את כל הדברים הטעימים סופגניות למיניהם, לטקס ולביבות ... אצלי השמן לא חוגג בטיגונים, אצלי השמן זית שמנא חוגג בלביבות חנוכה אפשר גם באפייה ... קבלו מתכון...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה