הבלוג של חסה חוסכת

חסה חוסכת

כל מה שיכול להשתבש - ישתבש. וגם אם הוא לא - זה עדיין יעצבן אותי.

עדכונים:

פוסטים: 100

החל מאפריל 2012

חסה חוסכת בהכנות ומפתיעה את המשפחה עם שני סלטי תפוחי אדמה

26/09/2017

 באחד האמשים, כמו שנהג לומר המנוח א. קישון, ישבתי עם ידידה לקפה. הידידה אינה רק טובה בבישול, היא ממש מצטיינת בו. ומרוב שהיא מצטיינת בו היא גם כותבת עליו, וגם זאת בהצטיינות. לקראת סוף הקפה היא נאנחה ותהתה מה אני עומדת להכין לצאצאי לארוחת צהרים. אמרתי שאני חושבת ללכת על אורז עם שעועית. היא אמרה שזה רעיון מצוין ואולי גם היא. אני אמרתי  שזה הכי קל. “הכי קל???” היא פערה עלי עיניים נדהמות. ומיד נדרשתי לפרט את המתכון המורכב שלי לגורמה הנ”ל.

“ובכן, התחלתי, נרגשת מתשומת הלב הפתאומית ביכולות הבישול שלי “אני עושה אורז, לבן בלי כלום, פותחת קופסת שימורים של שעועית אפויה….”.

איבדתי אותה לדעתי כבר ב”קופסת”.

אחרי שהתאוששה פרטה לי המצטיינת את הנ”צ של השק הספציפי שרק ממנו היא בוררת בשוק את השעועית שלה, את קצב, כמות ומיקום ההשריה והסינון, את הכנת רוטב העגבניות, האורגניות כמובן… עכשיו, אני מבינה שלה יש מוניטין להצדיק, אבל גם אני לא סתם חסה מהרחוב. אז אני מכריזה כאן שבתור חסה, שגם ככה קשה לה, אני בעד כל קיצור דרך שיאפשר לי להמשיך ולחיות את חיי בשפיות יחסית. ככה, דרך אגב, התחילה “אדונית הארונית” – רק מהפטנטים שפיתחתי כדי לקצר טווחים.

אז כן: אבקת מרק, קופסאות שימורים, ירקות קפואים, גומיות לשיער בתור סוגרי חבילות אורז מחד, וגומיות רגילות בתור גומיות לשיער מאידך. מפרידה כביסה רק בין נקי למלוכלך. כל מה שיכול לאפשר לי לצלוח את היום, כולל הילדים, הבעל, העבודה, והאופי הנח שלי.

ולכן מה שמחתי כשסלונה ושטראוס הזמינו אותי לסדנת בישול. טוב, בואו נודה על האמת – מדובר היה במופע של אשה אחת, מדהימה, בשם הילית סביר, שגם ארגנה לנו את השקיעה הכי יפה בעולם, גם יין בלי הגבלה, גם סיפורים מצחיקים ותוך כדי, בכלל בלי להתבלבל ייצרה לנו מנה ראשונה, שלוש מנות עיקריות, שני סלטים וקינוח, והכל בעזרת תפוחי האדמה של סדרת “טעם הטבע”. (לא, הקינוח לא היה מתפוחי אדמה, אל תיתממו).

 הרעיון של הסדרה הזו, שכוללת גם סלק, עדשים, חומוסים, שעועיות (אתם שמים לב איך הכל נסגר יפה?), הוא  ששטראוס משווקים תפוחי אדמה בשלושה אופנים: קלופים, חתוכים לסירות עם קליפה ולא מקולפים. תפוחי האדמה מגיעים כשהם כבר מבושלים כמעט כמעט עד הסוף. אפשר להשתמש בהם כמו שהם, ואפשר לתת להם עוד מנת חום – להשחמה, לעוד טיפה בישול ולספיגת טעמים.

הסדנא היתה בטיימינג מופלא – בדיוק לפני ארוחת החג שבה התבקשתי להביא רימונים (זה מהתקופה שעוד הייתי קטנה ולא סמכו עלי שאצליח לעשות שום דבר אחר), פחמימה וקינוח. העניין הוא שבארוחות החג מתקיימת בקרב משפחתנו העניפה תחרות קולינרית פרועה, מה שחייב אותי להביא 2 מנות שונות של פחמימות.

 סלט תפוחי אדמה עם שמנת חמוצה

חבילה של תפוחי אדמה קלופים של “טעם הטבע”
גביע שמנת חמוצה
2 שיני שום מעוכות
עירית קצוצה
מלח ופלפל

חותכים את תפוחי האדמה
מערבבים שמנת חמוצה, שום, מלח ופלפל ויוצקים על תפוחי האדמה.
מפזרים עירית קצוצה למראה רענן במיוחד.

סלט תפוחי אדמה עם מיונז

חבילת פלחי תפוחי אדמנה מבושלים בקליפה מסדרת סו-שף “טעם הטבע”
מלפפונים חמוצים חתוכים לפיסות קטנות
2 כפות צלפים
2 כפות מיונז
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל

מערבבים ומברכים א – מחייה

ולסיום, קצת תרבות: שיר של ביאליק שאני מאד אוהבת (ומעטים השירים של ביאליק שהם כאלו)

הַקַיִץ גוֵעַ מִתּוֹךְ זָהָב וָכֶתֶם

וּמִתּוֹךְ הָאַרְגָמָן

שֶל-שַלֶכֶת הַגַנִים וְשֶל-עָבֵי עַרְבָיִם

הַמִתְבּוֹסְסוֹת בְדָמָן.

וּמִתְרוֹקֵן הַפַרְדֵס. רַק טַיָלִים יְחִידִים

וְטַיָלוֹת יְחִידוֹת

יִשְאוּ עֵינָם הַנּוֹהָה אַחֲרֵי מְעוּף הָאַחֲרוֹנָה

בְשַיָרוֹת הַחֲסִידוֹת.

וּמִתְיַתֵם הַלֵב. עוֹד מְעַט וְיוֹם סַגְרִיר

עַל-הַחַלּוֹן יִתְדַפֵק בִדְמָמָה:

?”בְדַקְתֶּם נַעֲלֵיכֶם? טִלֵאתֶם אַדַרְתְכֶם

צְאוּ הָכִינוּ תַפּוּחֵי אֲדָמָה”.

 

עוד מהבלוג של חסה חוסכת

תצוגה מקדימה

לב מתעורר

  פחות משלושה  עמודים לפני סוף הספר, כותבת אפרת, המספרת, את המילים הבאות:"הרי גם כשמאבדים אהובים - האהבה שאוהבים אותם לא אובדת. האהבה לא אובדת, ואהבתי - רק בי תלויה". אפרת...

תצוגה מקדימה

אדונית הארונית

מכירים את זה שהתינוק שלכם צורח? שום דבר לא עוזר - הוא לא רוצה לאכול, והחיתול שלו יבש, הוא הרגע קם משינה עמוקה, הבטן שלו לא נפוחה - והוא צורח וצורח. אתם משעינים אותו על הכתף, הופכים אותו על היד, משקשקים, מערסלים, שרים שירים...

תצוגה מקדימה

הנערה שלא רזתה

שתים עשרה שעות ארכה לידת בכורתי אהובתי. שתים עשרה שעות של התרגשות ודמעות, של לחיצות ודחיפות, של כאבים וציפיה לבאות. אחרי שהפורת נולדה, וחובקה, ונשקלה ונלקחה. אחרי שנתפרתי וכוסתי והובלתי החוצה מחדר הלידה, שכבתי במסדרון...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה