הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

 

 

שעועית ירוקה וקציצות הההתמונהשעועית ירוקה וקציצות בשר

תבשיל של סבתות שכולם אוהבים .

זכורים לי ימים קרים כשהגעתי מבית הספר לתבשיל כזה שסבתא הכינה

הייתי יושבת עם לחם שחור מספיגה ברוטב ומתענגת לי

לקציצות –

חצי קילו בשר טחון עוף או בקר מעט שמן

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם מורטבים בחצי כוס ח.פ מרק חם מאבקת מרק או ציר עוף או מים חמים

1 שקיק אבקת אפיה

חצי כפית פלפל שחור ממטחנה

חצי כפית כמון

חצי כפית פפריקה מתוקה ואם אוהבים אז גם חריפה

חצי כפית גבישי שום

1 בצל בינוני קצוץ או מרוסק

אם רוצים  אז גם ירק שאוהבים –פטרוזיליה או כוסברה .

ההכנה-

לשים יחד היטב ויוצרים כדורי בשר לפי גודל שרוצים.

 מניחים בשכבה אחת בתבנית קטנה מכוסים ומקררים אותם .

לשעועית

2 שקיות שעועית ירוקה עדינה שלמה

בצל בינוני בקוביות

4 עגבניות בינוניות קלופות וקצוצות אפשר מקופסא

1 קופסא רסק עגבניות של יכין קטנה – אריזת פלסטיק של 320 גרם

2 כפות אבקת מרק בצל גדושות.

שמן לטיגון הבצל 2-3 כפות

כף גדושה סוכר חום

חצי כפית פלפל שחור

מלח לפי טעם ושדרוג שלי 2 כפות טריאקי  של אוסם בלבד שמדגישות טעמים נפלא

ההכנה-

מטגנים את הבצל בשמן  שיתחיל להזהיב ומוסיפים 2 שיני שום פרוסות ,ומוסיפים את שאר החומרים

מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה .

מבשלים כ-15 דקות בבעבוע עדין אחרי הרתיחה

מוסיפים את כדורי הבשר לרוטב הרותח

מבשלים יחד עוד כחצי שעה .

לבדוק נוזלים תוך כדי ולהוסיף אם צריך .

לטעום ולתקן תיבול

צריך להיות רוטב טעים  ומתובל .

מגישים חם עם אורז לבן  או לחם שחור לספיגת הרוטב

שעועית ירוקה וקציצות עם הארונית

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה