הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

 

 

 

כ

ריבת מלון וסטאר אניס

 

כשדרלינג הגיע עם הקניות עם השקיות בידיו התלהבתי

כי אני מתה על מלון . הריח הסקסי שלו מטריף

אבל…לא תמיד הטעם …

אז המלון הכתום והיפה הזה היה כמו תהיי יפה ותשתקי – ריח עילאי וטעם…פפינו היתה סבתא שלי אומרת

פפינו – מלפפון …

אמה מה לא זורקים כלום בבית ספרנו אז הוא נחתך לקוביות וישן לילה שלם עם סוכר

למחרת הפך לריבה מעלפת שמזכירה אננס מתובל…

אז צריך עבורה

מלון חתוך לקוביות ביס

על כל קילוגרם 700 גרם סוכר (זה בתנאי שהוא אינו מתוק)

3 כוכבי סטאר אניס על 2 קילו פרי

מיץ מחצי לימון

משרים מהלילה עם הסוכר

למחרת מביאים לרתיחה מנמיכים אש ומבשלים עד שרוב הנוזלים נעלמים

כשעתיים …

מוזגים רותחת לכלים מעוקרים – היינו צנצנות עם מכסה טוב

הופכים על ראש הצנצנת כך נוצר ואקום והריבה נשמרת …טעם טוב לחורף עם לחמניה בחמאה ותה…

איזה תענוג .

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה