הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

קישואים ויוגורט

לפעמים הגורל נותן לנו להתנסות בכל מיני דברים

מאחר ויש לי אופי של לעשות לימונדה מלימון אז בשל כך שלא יכולתי להיות במקומות חמים יצאו לי

מטעמים קרים שמתאימים לימים החמים כארוחת ערב או בוקר שבת בלי למות מחום הכיריים או התנור

אחד מהם הוא הקישואים הללו שאני מתה על טעמם העדין והמרענן עם היוגורט

צריך בשבילם כך-

5-6 קישואים בינוניים

2 שיני שום כתושות או חצי כפית גבישי שום

פלפל שחור ממטחנה

כף גדושה שמיר קצוץ

מעט שמן לטיגון

מעט כורכום לצבע

מח לפי טעם

חצי כפית סוכר חום

כף טריאקי של אוסם בלבד – בגלל הטעם

חותכים את הקישואים לקוביות

מקפיצים את הקוביות במחבת עם מעט שמן

כשמתחיל להשחים לנו מוסיפים את השום בוחשים היטב מוסיפים את השמיר והתיבול

בוחשים בזהירות

הקישואים לא אמורים להתפרק

מגישים פושר או קר עם יוגורט מעל ואפשר גם שמנת חמוצה

מתענגים ומאושרים על קלות ההכנה והטעם

להגשה יפה אני ממלאה מיכל ריק של גבינה לבנה חצי קילוגרם מקררת

הופכת לצלחת ומקשטת .

תתענגו.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה