הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 482

עוקבים: 55

החל ממאי 2014

אצלנו בבית, החצילים הם טעם החיים בכל צורה. הפעם המתכון הוא בגוון קצת אסייתי, פשוט וקל וכל כך טעים

19/04/2015

 

 

חצילים אצילים

חצילים – טעם החיים בביתי

בכל צורה , בכל ורסיה ובכל טעם מוסף

והפעם גוון קצת אסיאתי

כשצילמתי את המנה לפיד שלי קבלתי המוני הודעות לפרטי למתכון…

נו טוב חשבתי לי – פשוט וטעים מי לא יודע להכין

אז זהו שלא יודעים את כמויות התיבול והסטיה האסייתית שלי

והנה המתכון לטעימי הזה.

מניחים על נייר אפיה פרוסות עבות  של חצילים ומרססים בספריי שמן משני צידי הפרוסות  מפזרים מלח ולגריל תחת מקור החום .

משחימים משני הצדדים

מניחים את הפרוסות בכלי מתאים לכמות שקלינו – אני קליתי 2 חצילים גדולים מאוד.

מערבבים בכוס רבע כוס חומץ תפוחים או רגיל פשוט(אפשר יותר ) שתי כפות רוטב סויה .

 שום בכמות  שאוהבים , פלפל שחור גרוס גס וכפית סוכר חום כהה

פלפלים חריפים שקליתי עם החציל  הנחתי בין הפרוסות (לא חובה רק אם אוהבים.)

מטפטפים רוטב מעל וסוגרים היטב את הכלי .

מעבירים לקירור ללילה ולמחרת מתענגים .

טוב לליווי לבשרים במנגל .

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה