הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 430

עוקבים: 56

החל ממאי 2014

מגולגלות לפסח

 

 

לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם

אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם…

הנה לכם בלי מילים …

מגולגלות מעלפות לפסח
1 אריזה עוגיות יין – הגלגלים הגדולים של פפושדו
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
ו אבקת אפיה כשרה לפסח
טוחנים יחד במעבד מזון לעיסה .
משטחים אותה על נייר אפיה
מרדדים בין 2 ניירות למלבן ומקררים חצי שעה
מורחים מלית של ריבת הקוקוס שלי ופתיתי שוקולד מריר או חלב
מוסיפים אגוזים קצוצים (פקאנים מסוכרים הכי טעים)
מגלגלים וחותכים בסכין משוננת פרוסות לא עד הסוף ואופים להזהבה.
להזהר לשרוף
כשמתקרר לפזר אבקת סוכר .
מזכירה את המתכון -הריבה שלי -ריבת קוקוס עשירה

מיכל שמנת מתוקה
12 כפיות סוכר
20 גרם חמאה
200 גרם קוקוס
לבשל יחד 10 דקות ולצנן לילה במקרר
לאכול כך,לגלגל כדורונים ולטבול בשוקולד,למלא בעוגיות וכל מה שאוהבים .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אשורה - מעדן חיטה משגע

    למעדן הזה התמכרתי בטיול לבולגריה שם במקום קטן הבעלים הכינו כל יום טרי כי התחסל באותו יום... וכך היה הסיפור הגענו לפלובדיב לאחר נסיעה ארוכה כשבטננו מקרקרת...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה