הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממאי 2014

 

סברינה יפה

סברינה לפני ציפוי 1

ערב פסח שנה שעבר 30 אורחים אמורים להגיע ונראה לי שקינוח אחד לא מספי

טוב מה עושים?

לא עושים ..אופים …

היה בבית אוסף מוצרים ומה  כבר יכול להיות מקסימום מפוררים ומכינים כדורי שוקולד

רק שלא ציפיתי למעדן הזה…

סברינה לפסח אמרנו? אז הנה
4 ביצים גדולות שלמות
200 גרם סוכר
שקית קמח תופח אוסם לפסח וכפית תמצית ורדים.
לסירופ 100 גרם סוכר 200 מיל מים רותחים כף רום .
מקציפים ביצים שלמות לקצף הכי קשה שאפשר עם הסוכר
מוסיפים קמח באיטיות
מעבירים לתבנית משומנת היטב
אופים שיזהיב בתבנית סיר פלא כמו בתמונה
מכינים סירופ
מרטיבים את העוגה קרה והסירופ רותח ומחכים שתצטנן היטב.
מורחים בריבה דלילה שאוהבים
מקשטים בקצפת ומגישים קר .

אפשר להרטיב יותר את העוגה למי שאוהב ממש ספוג ברוטב .

אז שיהיה לכולנו חג מתוק ואוהב

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה