הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 552

החל ממאי 2014

מקיצי בצלחת

מקיצי בסיר 2

כשהולכים ליהודית מכינים משהו טעים

יום שישי …כאב ראש כאב ראש כאב ראש …

יש אופטלגין כאב ראש מהדהד אבל נו כבר ניתן לעבוד איתו

מכירים שנכנס מימין ויוצא משמאל וכלום לא נשאר באמצע?

קוראים לזה כפית אבל כפית שלי פשוט יוצרת כך עובר לי מהר יותר

אז הכנסתי לסיר גדול -

1 קילוגרם קמח לבן

3 כפות סוכר

4 כפיות שמרים יבשים

קורט מלח שלא יגע לי בשמרים

כפית תמצית וניל

4 כוסות מים של 180 מיל כל אחת חמימים כן?

בוחשים הכל בעזרת מזלג לעיסה שדומה למיונז סמיך ואין בה אף גושון.

אפשר בעזרת בלנדר מוט …

מכסים את הקערה ונותנים לבצק לתפוח

עערבבים אותו שוב והפעם הוא כבר פלאפי ודביקי

מתפיחים שוב שיכפיל נפח

בעזרת 2 כפות מעבירים לשמן חם ועמוק בסיר גדול ומטגנים להזהבה .

ניתן להרטיב ידיים לקחת כדור מהבצק ולמתוח לצדדים ,להעביר מיד לשמן החם.

מספיגים על נייר סופג

אפשר לטבול אותם בסירופ סוכר

אפשר לפזר סוכר גרגירים

אפשר אבקת סוכר

העיקר שאוכלים חם כי אחר כך הטעם שונה.

לסירופ סוכר-

כוס סוכר,כוס מים כמה טיפות מיץ לימון ומי שאוהב טיפות תמצית מי ורדים או אפילו קליפת תפוז מגוררת

מרתיחים יחד שיווצר סירופ בו טובלים את הלביבות

נתתי לכם להיום את כל הקלוריות שניתן אמה מה? מה זה מנחם וטעים.

בולגרי אמרתי?

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

Thumbnail

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה