הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

וטרושקי 1

 

וטרושקי

וטרושקי בצק

יש ימים של שבת שהשקט שבהם גורם לי לקום מוקדם

להריח את האדמה ,לשמוע ציפורים מקננות בעצים בחוץ.

לשמוע את פכפוך המים במפל שלנו שבגינה

ואז להכנס למטבח האהוב והמבולגן שלי וליצור משמרים מטעמים.

כך מתעוררים בני הבית לריח גנעדן

ובמיוחד כשאני מארחת את אמא שלי .

היא אכלנית קטנה מאוד אבל כשמדובר בשמרים אוי ויי

אז הריח הפעם העיר אותה להנאה מטורפת

זמן רב  רצו  לי וטרושקים בתכנון  …הריח של מאפי שמרים אפויים ממכר
הבצק שלי מיוחד ורך ואמא שלי שתחיה התמוגגה ממנו.

 

ולהכנתו – 1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים מומסים בכוס מים -200 מיל חמימים וכף סוכר
150 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
3 ביצים
מיץ מחצי תפוז גדול
לשים לבצק רך ונעים לעבודה
מורחים בשמן ומתפיחים בטמפרטורת החדר מכוסה.
כך פעמיים -מניחים אגרוף מוחצים ולשים את הבצק -הוא יהיה רך ואלסטי.
מרדדים וממלאים …
מלית גבינה – לחצי מכמות הבצק .

חבילת טוב טעם 9 אחוז(250 גרם)
חלבון ביצה .את החלמון מורחים מסביב למלית
4 כפות סוכר וחופן צימוקים
מערבבים היטב.
מרדדים את הבצק לעלים לא דקים כס”מ עובי וקורצים עיגולים גדולים בעזרת צלחת (10-12 סמ’ קוטר )
לוקחים כוס ישרה שקוטר תחתיתה חצי מעיגול הבצק , לוחצים באמצע הפיתה העבה שנוצרה עד שיש שני עוביים ומרכז הפיתה דק יותר בחצי משוליה
בכף ממלאים במלית הגבינה.
מורחים חלמון מהביצה שנותר לנו במברשת מסביב למלית וכך היא לא תעבור גבולות.
מתפיחים  שהבצק יכפיל עצמו שוב ואופים .
אפיה התחלתית 180 מעלות להוריד ל150 ולאפות בערך 25 דקות .

חלומות נעימים …

בשארית הבצק תכינו עוגה נתלשת כמו שהכנתי אני…

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה