הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממאי 2014

 

 

ריבת פיטנגו

יהודית בת דודתי הופיעה בשבת הגשומה האחרונה בביתי אחרי תחנונים והצקות .

הבטחתי לה עוגת שוקולד ותפוז שיש בחושה…היא מתה על זה אבל לא בכך עסקינן כי אם באוצר שהביאה איתה

שקית קטנה גדושה…פיטנגו מהעץ שלה שקטף לי אלמוגי

בצהלה הרחתי אותה…

בערבו של מוצ”ש שרה הפיטנגו בסוכר שווה משקל לפרי החמצמץ הזה (זה היה חצי קילוגרם לערך)

שמתיו למחרת על האש והבאתי לרתיחה

כמובן שלטעם נוסף הוסף מקל קינמון קטן ו6- טיפות תמצית וניל …

בעבע ובעבע הסיר על אש קטנה עד אשר הסוכר נמס והתקרמל לו

הפרי הצטמק והתרכך ואפילו הגלעין דרלינג שלי אמר שטעים לו ורך וטעמו מיוחד

נוצר לריבה מן סירופ סמיך מלא בטעמים

היא תהיה אלוהית על גלידת וניל ועל מלאבי לבן ובתולי …

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה