הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

 

מאפה פילו וחוביזה

אני לא מפסיקה להינות מעלי החוביזה שלא הכרתי בטעמם עד לפני כחודש

שאז יהודית בת דודתי הכירה לי אותם…

אז בבוקר שבת גשומה וקרה שלחתי את דרלינג שלי לגינתי באומרי

אולי על הדרך תאסוף לנו כמה עלים יפים למאפה הבוקר?

הוא הלך להאכיל את התרנגולות שלנו בבוקר יום השבת העכור הזה…

אבל עם זאת העלים היו רחוצים וירוקים וכל כך בשרניים וטעימים

ולא עמדתי בכך …

אז הנה

צריך למאפה הזה עלי פילו טריים שהפשרנו במקרר ושמרנו שלא יקרעו לנו

תבנית חד פעמית בינונית ודי עמוקה

ספריי שמן – לי יש בקבוק התזה שקניתי ברמי לוי ואני ממלאה אותו כל אימת התרוקן

גם חוסך שמן לישבן וגם מגיע לכל פינה בבצק

למלית

קילוגרם עלי חוביזה חלוטים וחתוכים לאטריות דקות (תחליף-עלי תרד או חמציץ-חומעה(תרד טורקי) ואפשר גם מנגולד-פאזי רק החלק הירוק

2 בצלים ירוקים גדולים וקצוצים

250 גרם גבינה לבנה 5 אחוז

250 גרם קוטג’

250 גרם בולגרית מפוררת (ניתן לקנות בסופר מפוררת וזולה יותר –אגב יש בה כמה סוגי גבינות וזה אפילו טעים יותר)

100 גרם קשקבל מגורר או פרמיז’ן

4 ביצים גדולות

כפית פלפל שחור גרוס גס

לציפוי ספריי שמן ושומשום לפיזור

הרכבה המנה

לוקחים 2 עלי פילו משמנים אותם בספרי שמן ומקפלים ל2 כך שיש 4 עלים בתחתית המאפה

בקערה עמוקה בוחשים היטב את חומרי המלית ומעבירים אותה מעל העלים המשומנים היטב

לשכבה העליונה צריך 3 עלי פילו .משמנים אותם ושוב מקפלים כך שנוצרים 6 עלים .

מכסים בהם את המלית .

חותכים למנות מראש בזהירות בסכין משוננת

מרססים בשמן היטב ומפזרים שומשום

אופים להזהבה ב-180 מעלות כחצי שעה ובודקים כי כל תנור וחוזקו הוא.

מגישים לשולחן עם יוגורט או שמנת חמוצה ליד

וסלט ירקות

ושוכחים מכל צרה בזמן הלעיסה .

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה