הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

 

 

מוקפץ

 

יום חמישי בבוקר

השעון המעורר מצלצל ולי בראש יש

מה נאכל היום …יום חמישי הקדוש לאכול יחד

אמה מה גשם זלעפות ולא בא לצאת

אמרתי לקטי לדאוג לסלט פירות – אמא שרונה הכינה לנו

והוא שודרג במיץ תפוזים קינמון ודבש…

הוחלט ביני לביני שנאכל מוקפץ אז כך –

קצצתי כרוב בקוטר 15 ס”מ לערך לאטריות

פלפל מתוק ואדום – בשרני ויפה לפרוסות אורך

חתכתי בצל ענק לחצי וכל חצי לפרוסות דקות

בפומפיה עבה גררתי גזר גדול

פתחתי קופסת שימורים של פטריות פרוסות…זה מה שהיה בבית (אפשר סלסילת טריות)

5  שיני שום טריות וגדולות פרוסות

2 ענפי סלרי קצוצים

כוס חד פעמית צ’ילי מתוק (אפשר חריף יותר)

5 כפות טריאקי אוסם גדושות

מעט מלח לפי הטעם

2 ביצים טריות  טרופות

פלפל שחור גרוס גס

חצי כפית כורכום

כף סויה רגילה

בנתיים חבילת ספגטיני  של 500 גרם התבשלה לה במי מלח לפי הוראות היצרן

במחבת גדולה הבצל טוגן במעט שמן להזהבה כן כן מוזהב היטב בזה כל הטעם

מוסיפים לו  פרוסות הפלפלים  וממשיכים להזהיב תוך ערבוב

מוסיפים כרוב

גזר

ופטריות ומקפיצים עוד

מוסיפים את התיבול .

מסננים את הספגטיני ומחזירים לסיר החם

מוסיפים את הירקות המטוגנים מוקפצים ובוחשים בעדינות למיזוג

במחבת הירקות המיותמת מחממים כף שמן ומטגנים את הביצים למקוקשת יבשה ומפוררת

מערבבים לתוך הספגטיני

מגישים חם ומתמוגגים

מתאים ל-4 מנות גדולות

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה