הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 538

החל ממאי 2014

עוגת גבינה תות ויולו

פרוסת עוגה גבינה תות הכי

 

 

העוגה הזו נולדה בראש ביום ה’ האחרון…

ביקור ברמי לוי וטעימה של הקטן הממזר הזה ששבה את ליבי

לא זה לא בחור זה רק יולו לבן המעדן החדש של תנובה

וואלה התחרות פשוט גורמת לזכייה של הצרכנים …

החברות מצאו שהצרכן הישראלי הפך לאנין טעם ונערכו בהתאם…

אז שוקולית תות ויולו הפכו  לי את העוגה מהממת כל כך שלא נותר פירור

נעלמה כלא היתה…

לחומרים שלה הלכנו…

750 גרם גבינה לבנה 9 אחוז

2 מיכלי שמנת חמוצה

1 מיכל שמנת מתוקה

10 כפות אינסטנט פודינג וניל

כוס חד פעמית מים רותחים שבהם מומסת שקית ג’לטין

3 כפות שוקולית בטעם תות – מוצר חדש של עלית שכולו תות ללא צבעי מאכל מזיקים וטעם ילדות…

לציפוי – 3 גביעי יולו לבן

לקישוט – עוגיות חמאה – שלי היו קנויות מאיכות מעולה

ריבת תות מתותים קטנטנים או מה שיש

דובדבנים חמוצים בסירופ שבאים בצנצנת  והורתחו בסיר קטן על נוזליהם עם 4 כפות סוכר חום בהיר

עד אשר הסירופ הסמיך והדובדבנים הפכו צבעם לבורדו והצטמקו כמו ריבה.

לתחתית – ביסקוטים מורטבים בחלב .

ההכנה-

בתבנית עגולה 28 מניחם ביסקוטים מורטבים בחלב על נייר אפיה .

בקערה מקציפים את הגבינה,השמנת,והשמנת החמוצה עם אינסטנט הפודינג .

מוסיפים את הג’לטין המומס היטב והפושר

בוחשים היטב.

מוסיפים את 3 כפות השוקולית בטעם תות  ועם מזלג יוצרים שיש  בלבד בעדינות.

מעבירים מיד את העיסה מעל הביסקוטים המורטבים ומקררים היטב כשעה במקרר במקום הקר ביותר .

כשהעוגה התייצה מוציאים

מורחים בכף את היולו הלבן

מסדרים את עוגיות החמאה

מקשטים בריבת התות במרכז כל עוגית -אפשר גם קונפיטורת דובדבנים

מטפטפים מסירופ הדובדבנים ומקשטים בין לבין בדובדבנים

מקררים היטב

מגישים למי שאוהבים

ויהי שקטטטטט כי אפחד לא פוצה פה…רק ממצמצים בהנאה .

פרוסת עוגה תותית בציפוי יולו לבן ועוגיות

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה