הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

לפת חמוצה

כמו שתמיד אני מספרת ילדות ביפו היא ממש לא פשוטה

אוכל טוב , ריחות שכנים שנכנסים בלי לדפוק בדלת ומקבלים טעימות

שכנות טובה – ערבים יהודים ,נוצרים ומה לא…

כולנו יחד בחצרות צוחקים ונהנים מריחות הפריחה באביב,קרח בקיץ -כזה עם פטל נעל כי לא היה כסף לקרטיבים…

מרק עדשים רותח עם קציצות בתוכו בחורף וסתם מרק עוף עם אטריות בסתיו …

על חומוס וחמוצים אין מה לדבר…

קלבוני השכן ליד אהב אותנו הילדים ותמיד פונקנו…

אז דבר היה כך.

ביום רביעי בערב הופיע דרלינג עם לפת יפה וגדולה ואמר

ידעתי שאת אוהבת אז הבאתי.

רק הוא לא ידע שספונטנית תכננתי לו נסיעה לכינרת והלפת מה איתה? תיבש בפינה ?

ממש לא

בצנצנת שיהודית נתנה לי ושכחה מקיומה כתכתי כמו הזקנות ביד לפלחים את הלפת המנוקה משורשים ושטופה

הוספתי פרוסת סלק קטנה לצבע

כוס חד פעמית חומץ

כף גדושה סוכר

ומים רותחים כשעל כל כוס כפית מלח

כף פלחי שיני שום מיובשות השלימו לי .

כשחזרתי מטבריה אתמול כבר ראיתי שיש משהו בגו …

היום פתחתי הצנצנת ובביס ראשון עלה בי ריח ילדות ואותם מראות ,טעמים

וחום של אנשי יפו …

הלפת של קלבוני …

זהו – שפכתי.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה