הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממאי 2014

 

צנוניות

כמו קפה אצל ברטה יש קפה אצל יודית

יהודית לוי היא משפחתי האהובה היא חלק מליבי

אין יום שלא נדבר או נתכתב

זה כמו לנשום

אז לענינינו קפה אצל יודית זו חווית ירקות בחמישי

היא קונה חצי שוק …

והפעם היו שקיות של צנוניות…

שואלת אותי מה לעשות איתן  קניתי כי היה במבצע…

מה הבעיה אני אומרת תחמיצי-

טוב תני מתכון היא אמרה אז נתתי וזה יצא שוס

ישבנו יומיים אחר כך ופשוט הפה לעס והשיניים טחנו את הצנוניות הקרנצ’יות ומתוקות הללו

אז ממלאים צנצנת בקילו צנוניות קלופות בקצוות,

על כל ליטר מים חמים שמים כוס חומץ,4 כפות סוכר

על כל כוס נוזל מהנוזל הזה שמים 1 כפית מלח

שום,סלרי וירק הוא אופציה . מי שלא אוהב לא שם

יודית שכחה את השום אבל עם זה יצא עילוי

אז תכינו כי זה טעיםםםםםםםםםם

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה