הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

בראוני ענק בננות מקורמלות וכיף

מרוב עיסוקים ביום  שישי אחד שכחתי קינוח…

ונראה שבשבת  קינוח לא יהיה …אצלי? אין חיה כזו

10 דקות,מיקרו ותושיה והנה בראוני ענק עם חלבה ,בננות מקורמלות בטופי חלב ,פודינג ריבת חלב ושמנת וטיפטופי ריבת חלב ושוקולד .

הנה קינוח .מסובך? אז זהו שלא .ממש לא .

צריך –כ- 250 גרם  חלבה עם פיסטוק של  היצרנית ממלכת החלבה.חלבה מעולה ואיכותית שאינה מתוקה מדי .

50 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר 60% לפחות מוצקי קקאו

2 כפות גדושות קקאו מר מאיכות טובה

4 ביצים גדולות

חצי כוס חלב

כוס וחצי סוכר

כוס גדושה קמח תופח .

לציפוי טופי בננות–

3 בננות גדולות בפרוסות

כוס חד פעמית סוכר

חצי כוס חלב או שמנת מתוקה

ועוד צריך-

1 מיכל שמנת מתוקה +כוס חלב להשלמה ל400 מיל

1 אריזה אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב .

לקישוט ריבת חלב בטעם שוקולד של מיה או גנאש שוקולד

אופן ההכנה -

בסיר שיכיל את המסה  מניחים את 250 גרם החלבה

,50 גרם חמאה

שוקולד מריר(100גרם) וממיסים על אש קטנה מספר דקות רק עד שהחלבה והשוקולד ימסו  . מקררים מעט .

מוסיפים 2 כפות גדושות קקאו

,4  ביצים גדולות

,חצי כוס חלב וכוס וחצי סוכר וטורפים היטב .

מוסיפים כוס גדושה קמח תופח וטורפים היטב למניעת גושים .

.

מעבירים לתבנית פיירקס עגולה בקוטר כזה שתניב עוגה בגובה שברצונכם -התבנית תרופד בנייר אפיה משומן-אני השתמשתי ב-תבנית 26.

ו…למיקרו – 8 דקות בדיוק בחום הכי גבוה של המכשיר.(בודקים ואם עדיין מרכז העוגה לא התבשל מפעילים לעוד דקה.

בינתיים במחבת בינונית יוצרים טופי .

מניחים את הסוכר ומביאים אותו לקרמל על אש קטנה.

מוסיפים חלב או שמנת בזהירות וכשהקרמל נמס מוסיפים את   3 הבננות הפרוסות ומבשלים יחד כ-2 דקות .

כשהעוגה מוכנה מניחים את טופי הבננות במרכזה .

מקציפים שמנת מתוקה וכוס חלב עם האינסטנט בטעם ריבת החלב ומזלפים מסביב לבננות.

מקשטים בריבת חלב בטעם שוקולד של מיה ,או סירופ שוקולד או גנאש.

מגישים מיד לשולחן .

מבטיחה לכם שפירור לא ישאר על הצלחות .

אני הגשתי עם ליקר שוקולד ליד .

אלוהי אמרתי?

את החלבה קבלתי לניסוי והיא מעולה .

https://mailapi.walla.co.il/sa/1PNjusjOuyutwOGb2x260Mxf_lh7ImkiOiAiKjVFMzQ2RTNEODQxNyIsICJjIjogImltYWdlL2pwZWciLCAidiI6IDEsICJuIjogImxlYV96b2hhcjcifQ==/%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%94%20%D7%A4%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%A7%20%20%20%20small.jpg

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה