הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 497

עוקבים: 55

החל ממאי 2014

רוטב צ’ילי מתוק ביתי: סמיך, חריף ומתקתק, שהולך מצוין עם בשר, שניצל, תפוח אדמה ומה לא

23/01/2015

 

ככבר כמה שבועות שבא לי לבדוק איך יצא לי רוטב צ’ילי מתוק בבית

חידדדתי קצה לשון בטעם,

בדקתי רכיבים על הבקבוקים השונים ועקרונית כולם דומים אז לקחתי את דמיוני

ומנסיון ראשון אני אוהבת

כמות החומרים היא צנצנת זכוכית  בינונית (היו בה שימורי דובדבנים)

ספל סוכר לבן ועוד 3 כפות סוכר דמררה בגלל הטעם (ספל זכוכית לקפה נמס צהובה של ארומה)

ספל מים

2 כפות גדושות שבבי פלפלת מתוקה יבשה

כפית גדושה או יותר שבבי צ’ילי או סודניה אחת מי שרוצה עוד חריף מוזמן להוסיף.

מכינים סירופ סוכר כמו לעוגות קדאיף ,מוסיפים לו אחרי שהסוכר נמס את הצ’ילי (פתיתי הפלפלים)

מוסיפים כפית גדושה גבישי שום

מבשלים שיהיה סירופ די סמיך על אש קטנה

מוסיפים אחרי שעה 3 כפות חומץ תפוחים  וכפית מלח

ממשיכים לבשל

בכוס קטנה חד פעמית מלאה בחציה מים ממיסים כפית קורנפלור

מוסיפים לסיר המתבשל לו על האש . מבשלים עוד כמה דקות

מעבירי רותח לצנצנת זכוכית יבשה עם מכסה תואם ופוקקים היטב.

מתענגיםםם ..

טבלתי שניצל והטעם פשוט עילוי .

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה