הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

 

עוגת חצילים

כל השבוע חלמתי על איך אני מעצבת לי עוגה כזו

טרחתי לקנות חצילים גדולים וארוכים במיוחד והכנתי את הסיר .

בשישי פשוט זרחתי כשהצליח לי כי הטעם אוי הטעם של …המוסקה של גרממה שלי

רך הצורה חדשנית .

אז כדי להכין אותה צריך 3 חצילים גדולים מאוד וארוכים .לקלף כמו זברה שתישאר מעט קליפה

לחתוך לפרוסות אורך לא דקות – כ-1 ס”מ עובי

מסדרים אותן על נייר אפיה בתבנית התנור ומורחים בשמן עם מברשת (כל שמן שרוצים כולל זית)

מכניסים לתנור חם מאוד טורבו 250 מעלות שישחימו מעט ויתרככו .

מוציאים לכלי גדול פרוסה מעל פרוסה שלא יפגמו .

מכינים סיר גדול בקוטר 26  מרפדים אותו בנייר כסף

מעליו נייר אפיה כי כך לא נדבק מאומה.

מרססים בספריי שמן או מורחים במברשת .

מסדרים את פרוסות החצילים כשהחלק הרחב בתחתית הסיר ,שיחפפו אחת את השניה כמו קלפים

ממלאים במלית שמיד יהיה מתכון שלה.

מכסים את המלית בזהירות עם שולי החצילים שהשארנו

מכסים בנייר האפיה ונייר הכסף שעטפנו וריפדנו את הסיר

אופים בתנור 180 מעלות כ-40 דקות .

מקררים ורק אז הופכים לצלחת הגשה ומקלפים ניירות .

למלית-

קילוגרם בשר טחון מעט שמן

4 בצלים בינוניים מרוסקים בפומפיה עבה יחד עם נוזליהם

כפית פלפל שחור

כפית כמון

כפית פפריקה מתוקה

מלח לפי טעם – שמתי כפית

חצי חבילה מכל ירק-פטרוזיליה,שמיר קצוצים

4 ביצים

כף פירורי לחם

רבע כוס שמן

מי שאוהב אז גם פפריקה חריפה .

בוחשים היטב יחד וממלאים את עוגת החצילים.

במלית הזו ניתן להשתמש גם לפסטל בשר .

ההכנה ארוכה אבל לא קשה

ההנאה מובטחת.

 

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה