הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 539

החל ממאי 2014

 

בוקטינה לבלוג 2

בוקטינה לבלוג

בוקטינות מעלפות

בוקטינות לפני ציפוי

השם שנתתי לעוגות שלי – בוקטינה…פה פתוח

הפה המתוק הזה מכיל קרם של אושר מנחם בימים קרים

הדמיון שלי פעל שוב…

יום שישי – המלאכה מרובה ואורחים בפתח

מחכים לקינוח אלא מה…

עוגה אחת ומנות מיוחדות – קלה וכאילו ועבדנו שעות…

לעוגה-

500 גרם קמח תופח

4 ביצים

50 גרם פרג טחון טרי

200 גרם חמאה/מחמאה או כוס 200 מיל שמן

כוס חלב/מיץ תפוזים

כפית תמצית וניל

כפית תמצית שקדים

2 כוסות סוכר

שקית סוכר וניל לפיזור

ההכנה-

ממיסים שומן

מוסיפים את שאר החומרים טורפים היטב יחד שלא יהיו גושים וזהו

אין צורך בהקצפה מיותרת .

מעבירים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה-(חד פעמית הגדולה ביותר תהיה מעולה- או תבנית התנור העמוקה יותר

מפזרים את שקית סוכר הוניל מעל ואופים עד שהעוגה תזהיב על 180 מעלות )

מקררים היטב

בחותכן עגול או משונן בקוטר הרצוי לכם חותכים עוגות אישיות

אני חתכתי בקוטר של סברינה בתבנית אישית משוננת .

חותכים בסכין משוננת חדה באמצע כל עוגית

מרטיבים את תחתית העוגית בסירופ שאוהבים

השתמשתי בסירופ מצנצנת דובדבנים חמוצים ללא גלעינים ,

מניחים כמה דובדבנים ומעל מניחים בכף מהפודינג.

מילאתי פה בקרם וניל אינסטנט עם שמנת מתוקה אחת וחלב להשלמת 400 מיל הרצויים לפי אריזת הפודינג.

סוגרים את העוגית ומנטפים מעט סירופ

מורחים בכף מעל שוב פודינג .

לקישוט מפוררים משאריות העוגה ומפזרים על הקרם ומניחים דובדבן.

מקררים היטב .

ניתן להחליף פירות ,או טעמי פודינג.

לפרווה מחליפים שמנת מתוקה בקרם קוקוס וחלב קוקוס או חלב סויה  לתוספת שיהיה 400 מיל נוזלים .

תהנו

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה