הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

אשורה לבלוג

 

 

למעדן הזה התמכרתי בטיול לבולגריה שם במקום קטן הבעלים הכינו כל יום טרי כי התחסל באותו יום…

וכך היה הסיפור הגענו לפלובדיב לאחר נסיעה ארוכה כשבטננו מקרקרת שירי ניצחון

במדרחוב כל כך יפה שם ששכחתי את הרעב והגענו לערב עדיין מסתובבים ופוערי פה

בקצה הרחוב שמתחבר לדירה ששכרנו מצאנו קונדיטוריה קטנטנה ובה 7 מפלאי העולם של עוגות וממתקים

וגם קינוחים .

בשיחה עם הבעלים החמוד הוא סיפר שמקורותיו יוונים וטורקיים ומשם בא קינוח מיוחד שלו

והצביע על צלוחיות קטנות מקושטות בקינמון שכבר עשה לי תקתוק בחוש הריח – קחי אותי הוא אמר קחי…

והבחור ממשיך להסביר ומשם הבנתי שזהו קינוח שסבתא שלי הכינה ושהיו מכינים אותו תמיד כשבקעה שן ראשונה לתינוק

ובשמחות שכן חיטה מסמלת שפח וברכה .

סבתא שלי קראה לו ז’יטו והכינה אותו בתבנית אלומיניום עגולה ועמוקה,פיזרה קינמון ולמקרר.

ברבות הימים התחברה לשם אשורה שנפוץ כל כך ואף המציאה ורסיות שונות לפסח ולזה יש פוסט אחר.

קנינו והתענגנו כל החופש על הנוסטלגיה והטעם של פעם שהכין הבחור במקום הנפלא הזה.

מהרגל חדש לאכול מדי יום מהמעדן ,מיד כשהגעתי הביתה הכנתי לנו וכך זה הולך -

1 כוס חיטה-200 גרם  לכסות  במים ולבשל  אותה שתתרכך  היטב (ניתן לשרותה במים כמה שעות קודם וזה מקצר בישול)

,8 כפות סוכר ,

2 שקיות סוכר וניל

כשהחיטה מתרככת  מוסיפים לה  מים רותחים 5 ס”מ מעליה  ומוסיפים חופן צימוקים (50 גרם או יותר אם אוהבים),

8  יחידות משמשים יבשים גדולים ויפים  חתוכים לקוביות קטנות ,

וממשיכים לבשל עוד קצת שהפירות יתרככו. אם צריך עוד נוזלים מוסיפים מים רותחים.

את הנוזלים שנותרו בסיר (בדרך כלל יש)מסמיכים לקראת הסוף בבלילת קורנפלור.

הבלילה עשויה מ-2 כפות קורנפלור מומסות במעט מים קרים וכמה טיפות מי ורדים.

כשהרוטב סמיך דיו מוסיפים  חופן  אגוזי מלך כתושים גס (100 גרם) ומבשלים עוד כמה דקות בזהירות ועל אש קטנה.

מוזגים לצלוחיות מקשטים בקינמון,קוקוס וצימוקים.אוכלים פושר או קר . טעיםםםםם

וכעת לפני פסחי למי שנותרה חיטה בבית רוצו להכין ולמי שאין שירוץ לקנות .

תתענגו.

 

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה