הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממאי 2014

סופיקה

 

אין לי מושג למה אבל החורף הזה מעלה בי זכרונות סבתא

 

איך כשהיה קר כל כך והייתי מגיעה באוטובוס ונכנסת בדלתה

 

קודם נשקתי לראשה הלבן והתמיד ריחני

 

היא היתה כל כך נקיה ומתוקה וצחקה במבוכה מאהבתי אותה

 

סבתא שלי היתה אהבה טהורה , טיפת רוע לא היתה בה ואם מישהו מהנכדים נזקק

 

לעזרה היא היתה ראשונה .

 

תמיד כשנכנסתי היא קודם כל הריחה ונישקה כל תא בי ושאלה – קמו סטאס מי איז’יקה?

 

סטאס קנסאדה אמה אסתאס ארמוזה – קומו תקרו יו .

 

היינו – איך את ילדתי האהובה ?

 

אפילו שאת עייפה את כל כך יפה ואני אוהבת אותך – כן זו היתה סבתא…

 

ואז נזכרת ואומרת לי כשעניה נוצצות

 

אסטה ילדו …איי סופיקה קון אלבונדיגיטס .אגורה תקיינטו .

 

היינו – קר מאוד ויש מרק ירקות עם קציצות בשר ואני הולכת לחמם לך.

 

זו היתה צלחת אמייל עמוקה – צ’ינגו קראו להן אז – פרחונית שלתוכה נמזג מרק מטרף חושים בריחו ובטעמו .

 

חלמתי עליו כבר כמה שבועות וזהו …החלטתי – אני מכינה.

 

אולי לא מידיה אבל ממורשתה של סבתא שלי ..

 

וככה זה בא –

 

לסיר גדול שיכיל הכל מכניסים מכל הירקות בבית

 

קישואים,גזר,תפוחי אדמה,בטטה,בצל ,עלי סלרי,המון שמיר ,עגבניה מרוסקת או מיץ עגבניות מקופסה שלפעמים

 

סבתא השתמשה בו .

 

הכל חתוך לקוביות ביס והגזר לעיגולים שווים בעוביים

 

מתבלים באבקת מרק ,מלח ופלפל וגם כפית סוכר

 

מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות לריכוך

 

בנתיים מכינים את קציצות הבשר –

 

רבע קילו בשר טחון לערך

 

2 כפות פירורי לחם טובים

 

1 ביצה קטנה

 

1 כפית אבקת אפיה

 

פלפל שחור גרוס- אנחנו אוהבים הרבה מזה

 

כמון טחון

 

חופן עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים

 

בצל קטן קצוץ

 

לשים לתערובת אחידה ויוצרים כדורי בשר קטנים בגודל פינג פונג .

 

מכניסים בזהירות למרק הרותח ומבשלים עוד רבע שעה .

 

מגישים חם מאוד .

 

לפעמים סבתא הכניסה כמה כפות אורז פנימה ותיבלה בלימון נוסף .

 

שעת לילה מאוחרת והמרק היה מוכן אכלנו ממנו  ודמעות היו בעני

 

סבתא בטח הביטה מעל וחייכה את החיוך היפה שלה ואמרה – אסתה אס מיאיז’יקה – כזו היא הילדונת שלי .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סופיקה

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה