הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 539

החל ממאי 2014

קזן דיבי 1

קזן דיבי פירושו בטורקית תחתית הסיר.מאחר וכולם אוהבים אותה ובדרך כלל מכינים תחת קרמל או גורמים לתחתית הסיר להחרך וליצור תחתית חרוכה מעט וקרמלית.

זה התחיל כשהוזמנתי למסיבה מתוקה תרתי משמע בה כל אחד הביא איתו הפתעה בלי לידע מה מביאים .

טוב אני מאלו שלא אחשוב על משהו שגרתי הרי ומאחר שבטיול משפחתי לטורקיה לפני שנים לא מועטות דגמתי מהקינוח הזה בלי הכרה ובכל רגע נתון בו היתה חנות שמכרה ממנו ,כי מוכרים אותו בכל חנות בה יש מזון והוא עף כמה דקות אחרי שמוציאים אותו למכירה.

החלטתי לשחזר טעמים ולבסוף בא טוויסט שלי .

בקינוח המקורי אין שערות קדאיף אבל מצאתי שהן מוסיפות נדבך של פריכות מתוקה שאין כדוגמתה.

גם לסירופ הוספתי טוויסט בטעם קפה ויצא משהו שלא מן העולם הזה.

הוא נוסה ע”י חברותי שלא מפסיקות להכינו .

אז לכו להכין בחיי שווה כל כפית.

להכנה-

לקרם

 1ליטר חלב
מיכל שמנת מתוקה
3/4 ליטר מים עם 12 כפות קורנפלור מומסות בו
15 כפות סוכר
2 ביצים גדולות .
כמה טיפות תמצית שמן ורדים מרוכז
מכינים פודינג מכל החומרים חוץ מהביצים.

מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים במהירות עם מטרפה.הן יסמיכו את הקרם ויתנו טעם נוסף.

מאחר והפודינג רותח הן יתבשלו בתוכו ואין חשש מביצים לא מבושלות רק צריך לעבוד מהר מאוד כדי לא לקבל ביצים קרושות.

מעבירים לתבנית גדולה לצינון .
ולמקרר ליממה להתייצבות מכוסה בניילון נצמד
לציפוי -

חצי חבילה שערות קדאיף
50 גרם חמאה מומסת -מערבבים יחד שהקדאיף יהיה עטוף בחמאה
אופים שיזהיב .


לפיזור מעל –

תערובת כמו של מלאבי – שקדים ובוטנים גרוסים,קוקוס,קינמון.אין צורך בסוכר כי יש את הסירופ הטעים והמיוחד מעל.


לסירופ –

הכנתי מקילו סוכר אז קצת קשה במידות אבל עקרונית טוב שיש בבית אז
קילוגרם סוכר לבן
ליטר מים
כפית קפה נמס גרגרי
מקל קינמון
רבע כפית מלח לימון בסוף הבישול
מרתיחים לסירופ סמיך ושומרים בבקבוק זכוכית עם מכסה .
שומרים בחוץ לא במקרר
אם מתגבש מחממים מעט .

להגשה מפזרים שערות קדאיף על הקינוח.
מטפטפים מהסירופ לפי הטעם על הקינוח המכוסה בשערות הקדאיף לפני ההגשה  .
מגישים קר .
תהנו .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה