הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 544

החל ממאי 2014

לסבתא שלי היו חברים בכמויות בשוק מחנה יהודה. לסבא היתה שם חנות נעליים והיא ידעה להתרועע ולהשיג מתכונים טובים ופה היא פשוט ניצחה .

22/10/2019

חמוצים של סבתא מטי לבלוג
בדיוק כמו במחנה יהודה מעליו היא גרה!
היא היתה תותחית על וחדת לשון וכל מה שרצתה השיגה .
דוגמא לאשה חזקה ומצליחה זו היא
ליידי עדינה לבושה כמו בז’ורנל אבל חסר היה שמישהו יקל ראש במה שאמרה או עשתה .
מלכת אנגליה לא חזקה היתה כמוה.
היו לה אביזרים,כלים ומפיות שאיתן ידעה ואירחה בכמויות
גם המפית שלה פה בתמונה .
בואו נלך להכין

להכנה
כרוב קטן חתוך לקטעים לא קטנים
פלפל חריף חתוך לפרוסות
גזר גדול מאוד פרוס,3 ענפי סלרי בקטעים
מלפפון גדול או 2 קטנים פרוסים
חצי ראש שום לא לקלוף
כמה ענפי סלרי טריים
3כפות מלח
כף גדושה סוכר מי שאוהב שימו עוד סוכר
200 מיל חומץ
ליטר וחצי מים רותחים
כפית גדושה תבלין לחמוצים שיש בכל חנות תבלינים
( יש בו אבקת עמבה .תריחו)
מניחים הירקות בסיר מתאים .
מניחים תיבול מעל
שופכים מים רותחים מעל ובוחשים היטב .
לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
מחכים יום אחד וזוללים.
לשמור במקרר אחר כך כי אין חומר משמר .
אני בטוחה שתהנו .
תמיד סחבנו לה את החמוצים הביתה בתום ביקור .
חמוצים של סבתא מטי 1
החמוצים של סבתא מטי

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה