הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממאי 2014

 

מטבוחה מעלפת

זכורתני כצעירה כשהגעתי לבניין הדירות ביפו ד’ ששם התחלנו את חיינו המשותפים דרלינג שלי ואנוכי היה ריח גנעדן במדרגות.

הפטרתי מעניין מי מכין משהו כל כך ריחני וטעים…

לא שיערתי שלמחרת אדע מי זו .

יצאתי לסידורים ובחזרי הביתה אשה בגיל השלישי עולה לאיטה במדרגות .

חיכיתי בסבלנות כי כך חונכתי – והדרת פני זקן .

כשעלתה היא סובבה פניה היפות אלי ובחיוך עם גומות חן ומבטא מרוקאי כבד אמרה – תודה יא בינת’י .

מיד קנתה את ליבי פרחה שלי .

הסיטה טיפה את הכסות משיערה הארוך – חם היה .חייכתי ואמרתי על לא דבר .

פרחה מיד אמרה – מה זה על לא דבר ? הרבה דבר .

את יודעת תתני כבוד למבוגר ובשבילי את בינתי שמעת?

עם דמעות בעני הפכתי לביתה.

מאז היו לנו ימים מיוחדים בהם ישבנו לפטפט ועזרנו אחת לחברתה .

השנים ? הן לא הורגשו בכלל בינינו .

יום אחד נכנסתי עם הריח המטורף שעלה מביתה וראיתיה בוחשת בסיר ענק .

מה זה יא פרחה שאלתי ?

הדא? ז’ה מטבוח’ה חריף אש בואי תלמדי יא בנתי אמרה .

והנה לכם המתכון שלה שנשמר שנים בליבי והוא מזכרת ממנה .

אל תשנו מאומה מבטיחה לכם זה טעים אש וחריף אש ואם תכינו איתה שקשוקה תתעלפו מעונג .

צריך -

2 קילוגרם עגבניות חלוטות וקלופות – כן כן אל תתעצלו

1 קילוגרם פלפלים מתוקים בשרניים קלויים וקלופים (תשאירו מעט מהחרוך טעם גנעדן)

ראש שום קלוף וקצוץ דק – שיהיה גדול ושיניו יפות וגדולות

פלפלים חריפים – תטעמו . לקלות ולקלף . שמתי 3 גדולים ואחד ממזר מגינתי חריף אש .נו בטח קבלתי פלפלון סימי שיבשתי ודרכם של הסינים לאכול חריף ידועה .

כוס חד פעמית לקר סוכר – כן כן

2 כפות מלח

והשוס

200 מיל שמן חמניות או סויה כמו פעם.

כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן ,כפית כמון

תתחילו עם חימום השמן שלתוכו תכניסו את הפפריקה,הכמון והשום .

ערבוב של כמה דקות שהשום לא ישרף ונכנסים הפלפלים החריפים -ככה פרחה אמרה

אחרי שתי דקות נכנסים שאר החומרים ובוחשים היטב .

אחרי רתיחה של כמה דקות תנמיכו אש ותניחו למטבוח’ה שתהפוך לריבה סמיכה של הנאה צרופה .

כשמוכן תאפסנו בצנצנת זכוכית .

רק בזכוכית אמרה פרחה נשמר טעים . מה זה פלסטיק היא כעסה.

לשמור במקרר היטב .מכוסה במכסה מתברג ובשמן של עצמה .

להשתמש בכף נקיה שלא תחמיץ היא תשמר לפחות שבוע אם ישאירו משהו בכלל.

אין על הטעם המיוחד של פרחה שלי שכבר מזמן בעולם שכולו טוב אבל השאירה לי מלא טוב שאחלוק איתכם .

תהנו!!!

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה