הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממאי 2014

פודינג יוזו

שוקולד ופירות הדר מניבים קינוחים הכי טעימים בעני .

כשלא היה כסף סבתא שלי הכינה בגביעי הכי יפים שלה פודינג פשוט מחלב,קורנפלור,קקאו שטעמו פעם היה שוקולדי כי לא הוציאו ממנו את כל הטוב ועזבו לנו אבקה עלובה בטעמה אלא אם כן תקנו בחנויות מתמחות קקאו טוב באחוזי שומן גבוהים שלא רוקנו ממנו את חמאת הקקאו ואת טעמו .

סבתא היתה מוסיפה בכל פעם טעמים אחרים והקינוח היה שונה והיום הלכתי על פרי יוצא דופן – יוזו .

יוזו הוא לימון בטעם שונה מער מריר וריחני מאוד .

חברת הוראיה החלה לשווקו בארץ.הוא מיוצר בחברה היפנית היוקרתיתי הזו מפירות טריים ומשווק בבקבוקון קטן .

קיבלתיו לנסותו ומיד עלה בי הקינוח השוקולדי הזה של סבתוש .

שנלך להכין יחד?

החומרים

1 ליטר חלב

200 גרם שוקולד מריר 70 אחוזי קקאו אם אין אז גם פחות יהיה טוב .

4 כפות שוקולית לאפיה – כן יש כזה וטעמו מעולה

7 כפות קורנפלור גדושותבלולות  בכוס ח.פ מים קרים

8 כפות סוכר לבן

בסיר גדול מניחים חלב סוכר שוקולד ושוקולית ומביאים לרתיחה .

לפני שמגיע לנקודת רתיחה בוללים בזהירות את הקורנפלור המומס ומביאים לדייסה סמיכה וטעימה .

מוזגים לכוסות יפות ומצננים .

בנתיים מכינים את הציפוי הטעים שלנו

1/2 ליטר חלב

3 חלמונים

3 כפות קורנפלור בלולות בכוס חד פעמית חלב קר

5 כפות סוכר לבן

כפית מיץ יוזו – קבלתי לנסות את של חברת הוראיה והוא מעולה

3 זסטים עבים של קליפת לימון או ליים ואפשר גם תפוז .

לקישוט קונפיטורה של פרי אדום – תותים ,פירות יער או מה שאוהבים .

בקלחת קטנה מחממים חלב וסוכר ומוסיפים את קליפת פרי ההדר שלנו .

כשמגיע כמעט לרתיחה  לחוקחים במצקת מהחלב ועושים השוואת טמפרטורות עם בלילת הקורנפלורשטרפנו לתוכה את החלמונים  ויוצרים דייסה חלקה מאוד .בוחשים לתוכה את מיץ היוזו .

מעבירים בכף מעל פודינג השוקולד שלנו ומצננים .

בכל כוס מניחים בכפית מהקונפיטורה שלנו .

מצננים היטב ומגישים לקינוח הארוחה שלנו .

אין מי שלא ירצה עוד…ץ

בתיאבון.

את מיץ היוזו קבלתי לנסות מחברת הוראיה.

לא לזוז מהבלילה שלא יהיו לנו גושים

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה